OFFLINE

A Springfield és a költészet

2007. augusztus 27., hétfő 16:21

Nem lehet egyszerű ruhakollekcióhoz katalógust írni. Mert az természetes, hogy teletesszük fotókkal, bár kényes pont, hogy milyen modelleket alkalmazunk. Viszont hogyan faragjunk minél frappánsabb és figyelemfelkeltő leírásokat akár átlagcuccokhoz, amelyek minősége és egyedisége kérdéses? A Springfield megküzdött ugyan a feladattal, és egész szórakoztató katalógust sikerült összehozniuk az őszi/téli kollekcióhoz. Kedvenc soraink között van olyan, ami már-már a vegyész mesterség részleteire utal: a spanyol márka tervezői ugyanis izgalmas italt készítettek számunkra a város lüktetéséből, a felkavaró utcák zajából, sőt, meghintették a kollekciót a rohanó emberek gondolataival és álmaival. A végeredmény „az egyedülálló Springfield koktél, benne az alkímia, színek, anyagok és szabások csodálatos összjátékával”.

A leírástól felajzva el is mentünk megnézni a férfi és most már teljes női kollekcióval is rendelkező kínálatot. Bevalljuk, leginkább a „polyester vagány eleganciája” szókapcsolat belső ellentmondása késztetett arra, hogy körülnézzünk az üzletben. Sajnos a mi ízlésünk számára a kollekció nem sok eleganciát és fűszert rejteget, sokkal inkább az arctalan farmer-galléros póló kombináció a jellemző. Három fő stílusra ment rá a márka, megcélozzák a „casual dark”-okat, nyilvánvalóan sötét színű ruhatárat hirdetve az „urban yuppiknak, akik élnek-halnak a minimál formákért és modern grafikákért”. Szerepelnek a katalógusban még a „school rebelek”, akiknek gyilkos a humoruk, és a „the authentics”, akik nagy bohémok, és fel vannak vértezve „a grunge életérzés hamisítatlan stílusjegyeivel”. De ki hallgat ma grunge zenét?

A női stílusok besorolásánál is kicsit homályos a katalógus, a sportos viselet szerintük „sport look, de ezúttal korántsem basic és valúszínűleg még annyira sem hétköznapi”. Mi már itt kezdtük elveszíteni a fonalat, pedig vannak még a „fun basics/garcon”, akik androgünök. Valamint külön figyelmet szentel a katalógus a karácsonynak a „christmas luxery”-vel, aminek alapja a selyem és van benne „egy parányi casual mese”. És az utolsó a „winter garden”, amiben csillogó, feltűnő anyagok vannak, viszont sokkal kevesebb angol szó, mint az előzőekben.

Mindez a rege a boltban kevéssé érvényesült, amit láttunk, az egyszerű, pamut és műszálas anyagok keveréke volt nem túl izgalmas színekben. Egy régi Springfield-vásárló szerint a minőségben sem nagyon bízhatunk: „a nadrágon kívül minden borzasztó minőségű, a felsőket maximum háromszor vettem fel”. Azért felpróbáltunk egy fekete csőnadrágot, ami 5000 forintért jó üzletnek tűnt, viszont sehogy sem fért a fejünkbe, hogy miért marad a citromsárga és árnyalatai még mindig divat. Még most, ősszel is?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.27 20:10:19kisziklassz

  Én nem értek egyet azzal a véleménnyel,hogy rossz lenne a minőség! nekem pólóm farmerom,pulóverem is van tőlük. A pulóver és pár póló új szerzemény,de a farmert és a pólót amit korábban vettem nagyon szeretem és sokat is hordtam.

 • 2007.08.27 21:20:37Té, mint Tamás

  Van Springfield alsógatyám, és nagyon imádom. Egyáltalán nem rossz minőségű.

 • 2007.08.27 21:28:16pandilla

  Én imádom a citromsárgát ősszel is. De télen a legjobban.

 • 2007.08.27 21:51:21Gurri

  Nekem is van több pólóm, nadrágom tőlük és semmi bajuk. Nem értem miért ennyire fikázós a cikk. Az a citromsárga póló a képen baromi jól néz ki!

 • 2007.08.27 23:00:27bagaela

  Nem, a citromságra már nem divat. De tényleg. A lila az 'uj' divat. Haleluja.

 • 2007.08.27 23:17:48uhhhhh

  Én sem vagyok oda a SPF női kollekciójától, gyenge minőség - unalmas kollekciók, ráadásul a farmerjeik a 36-os méretnél kezdődnek.

 • 2007.08.28 11:16:22pandilla

  Mi az, hogy a citromsárga nem divat?! Ma már minden ocsmányság lehet divat, csak a citromsárga nem?

 • 2007.08.28 14:27:32suo tempore

  a felső képen az pasi vagy nő?

 • 2007.08.28 14:33:40mel anzzs

  A két képen látható alak ugyanaz a személy. A többit a fantáziádra bízom.

 • 2007.08.31 16:51:25cyber panka

  én táskát és 2 cipőt vettem már springfield női kollekciójából. az egyik cipőről ami egy klasszik gumiorrú tornacsuka, pár hét után válni kezdett a gumi körben a vászonról. azthiszem nem kellene megengedni maguknak h ilyen minőséget forgalmazzanak

 • 2007.11.21 15:11:42afx

  nekem a táskám ment szét 2 hét alatt ugy, h az utcán ragadt be a zippzárja és kénytelen voltam széttépni,hogy kiszabaditsam a pénztárcám.

  sajnálom,mert szép volt.

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta