OFFLINE

Hogyan sminkeljünk 25 fok fölött?

2007. augusztus 2., csütörtök 13:01

Túljutottunk a nyár felén, úgyhogy legfőbb ideje, hogy kiderüljön, mi a legjobb sminkelési technika a maradék melegben. Harangvölgyi Anna, állandó kozmetikai tanácsadónk óvatosságra int: „Ha nagyon meleg van, nappal elég a fényvédőkrém az arcra, olyan, ami hidratál. Ezen kívül színezett hidratáló krémet javasolok, mert az nem tömíti el a pórusokat. Alapvető szabály, hogy nagy melegben vizes alapú krémeket használjunk.”
 
Jól jöhet még a kőpúder, mert tartalmaz olyan összetevőt, ami visszaveri a sugarakat és olyat is, ami felszívja az izzadságot. Mindenképp kerülendők viszont a zsírosabb alapozók, mert ezek beleéghetnek az arcba.
 
És ha nappali forróságban mindenképp sminkelni kell?
„Szempillaspirálból vízállót használjunk és válasszunk matt színeket, mert a csillogósak összecsomósodnak, ha izzadsz. Ha ugyanez egy matt színnél történik, nem feltűnő, ha összeáll. Szájra olyat kenjünk, ami nem olvad le, a rúzzsal az a baj, hogy olvad, összecsomósodik. A színtelen szájfény a legjobb.”
 
A nappali nyári smink tiltólistájának egyértelmű vezetője a vastag alapozó, amitől begyulladhat a bőr, és a pirosítót sem árt őszig pihentetni, tudtuk meg Harangvölgyi Annától.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.02 14:13:31orshe

  számomra melegben kínszenvedés a smink. akármilyen krém van rajtam, tízszeresen izzadok alatta, sokkal jobb krém-alapozó-pirosító bármi nélkül. max spirál és szájfény. apropó, jó lenne már egykis ősz!!!!

 • 2007.08.02 14:14:29ddevil

  Szerintem aki sminkel, mert szükségét érzi, az nyáron is ugyanúgy fog sminkelni, max. egy könnyedebb, fényvédős krém az alap. Nekem pl. nyárom sincs bajom a sminkeléssel, anélkül is ugyanúgy izzadok és a sminkemet sem szoktam leizzadni, nem folyik le stb. Nem használok vízálló spirált, de a normállal sincs bajom, felrakom, fennmarad :). De pl. az arcpirosítóval mi a gond?

 • 2007.08.02 14:16:36ddevil

  Érdekes, mert én pl. azt figyeltem meg, hogy ha van a számon rúzs, szájfény, kicsit vastagabb labello stb., akkor sokkal jobban fénylik az arcom, úgy érzem melegebbem van (van ilyen szó? :)), mint ha semmi sincs a számon.

  Ezt más is tapasztalta már, v. nincs is összefüggés? :)

 • 2007.08.02 14:57:23Traktorka

  Én inkább eleve vállalom, hogy nincs tökéletes bőröm, mert ki nem állhatom az alapozót. Így semmit sem kenek az arcomra ilyen melegben. Amúgy max hidratáló. Rúzst pedig munkában soha. Nincs borzasztóbb, mint a 3/4-ig lenyalt rúzs, 2 óránként meg a franc fog sminket igazítani rohangálni...:)

 • 2007.08.02 16:58:47ninian_s

  Én egy fényvédős krémmel kezdem, utána nagy púderecsettel vékony rétegben kőpúdert viszek fel, és egy kis bronzosítót. Ha van időm vagy kedvem, akkor kezdek csak el a szememmel babrálni, de nekem sem okoz semmi gondot a szemfesték, bár nem is vakolom be magam vastagon.

 • 2007.08.02 17:53:02boszor

  én eddig is alapozó nélkül futkostam kánikulában, ha már nagyon utáltam a miteszereimet, akkor púdert tettem rájuk. alapozót legfeljebb estére kentem fel. spirál nem vízálló, de nem folyt le, szemfesték alig vagy csak estére. a szájamra meg amúgy sem teszek labellón kívül semmit, mert úgyis lecigizem.

 • 2007.08.02 21:27:46diaz

  A hidratáló krém (fényvédős) nekem alapvető, legyen bármilyen kánikula. Továbbá: pici korrektor a szemem alatti fekete karikákra, kőpúder, szemceruza, spirál, Labello. Este esetleg jöhet az alapozó is. Engem egyáltalán nem zavar amúgy a smink melegben, nem vagyok egy izzadós típus, nem szokott a festék sem lefolyni rólam.

 • 2007.08.03 11:54:22Rékuc

  kedves ninian_s

  nyári melegben amit leírtál, elég kőkemény vakolás az biza amit magadra kensz :)  a cikkben meg 'kőpúder, színezett hidratáló'- a sok plázacica, ilyenkor is vakol meg kencézik oszt csodálkoznak hogy 25 éves korukra ráncosodnak :) vicces

 • 2007.08.03 12:48:12ninian_s

  mjumm, lehet hogy elkerülte a figyelmed hogy vékony és kis. Ez lett volna a lényeg. Ennyi pedig nekem kell (sajnos), hogy egy neonfényes irodában is nézzek ki valahogy. Jó minőségű kozmetikumokkal, az arc gondos tisztításával és hidratálásával pedig a ráncosodás késleltethető.

 • 2007.08.03 13:24:57mrssolis

  Egyetértek Niniannal, én használok sokszor alapozót is, púdert is, és egyáltalán nem vagyok ráncos, pedig 20 már ippeg elmúltam. A mai alapozók annyira jók, hogy inkább táplálják a bőrt, minthogy szárítanák. Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy sajnos valamiért az igazán drága márkák sokkal szebbek és tartósabbak, mint a középárfekvésűek. Mindig felbuzdulok a reklámokon, és a DM-ben sorra kipróbálgatom az átlagos termékeket, és utána maradok a Chanelnél, meg a La Prairi-nél. Ezek ugyan méregdrágák, de egy alapozó nálam kitart fél évig legalább, így nem ezen fogok spórolni.

 • 2007.08.03 13:42:10nafretiti

  Nem az alapozótól lesz vki ráncos, hanem cigaretta,sok pia,sok nemalvás,hajszolt életmód,szennyezett levegő, ilyen-olyan méreganyagok és a génektől is függ.

 • 2007.08.03 14:22:01fashion victim

  Nekem 34-35 fok felett már nincs kedvem sminkelni. Kis fényvédős krém és kész. 25-30 foknál még símán sminkelek, de csak a bronzosító-pirosító-spirál szentháromságot kenem magamra. :) Többre nincs is szükségem nyáron.

 • 2007.08.03 14:22:23Rékuc

  neonfényes? a nyár kellős közepén? nálatok nincs ablak, vagy mi? :)  ami pedig sminket illeti:

  www.makeupstore.se/usen/home.php  überelhetetlen minden termékük. Európában Skandináviában, Észtországban és Spanyolországban vannak jelen (svéd cég), úgyhogy ha arra jártok, érdemes bekukkantani a boltjaikba.

 • 2007.08.04 22:02:14ninian_s

  mjumm, ablak van, de sajnos az épület elhelyezkedése miatt nem sok fény jut be, szóval kell a neon egész nap, de az utcán is viselem ezt a mennyiségű sminket még 40 fokban is, mert szerintem a jó smink nem egyenlő a vakolattal.

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta