OFFLINE

Hogyan sminkeljük vékonyabbra az arcunkat?

2007. április 13., péntek 12:00

Egy hosszúkás arcú nő soha nem fogja megtudni, micsoda kínszenvedés ovális arccal a világra jönni. Íme néhány olyan sminktipp, amivel sikerült már elhitetni a külvilággal, hogy nem is olyan kerek a fejünk.

1. Emeljük ki a szemünket, hogy mást szinte észre se lehessen venni rajtunk. Ebben Valerie Sarnelle, a Beverly Hills Cosmetics sminkmestere is egyetért. „Minél nagyobbak a szemeink, annál kisebbnek tűnik az arcunk többi része. Segíthet a műszempilla, az alap sminktechnikák (többszínű szemhéjfestés esetében a sötét színek használata kizárólag a szemhéj közepétől kifelé!) és a sok szempillafesték is. Ha nagyítani akarjuk a szemünket, ne használjunk az alsó szempillánkra spirált, mert azzal bezárjuk a tekintetünket.” Sokan feledkeznek meg a szemöldökről is. Pedig egy szépen ívelt szemöldök is nagyíthatja a szemkörnyéki régiót.

2. „A másik trükk, ha az alsó ajkunkra némi hangsúlyt teszünk”- mondja Paula Dorf New York-i sminkes. „Ha az arcunkban szinte eltűnik a szánk, minden más sokkal húsosabbnak tűnik majd körülötte. Az alsó ajak közepére felrakott szájfény pont elég lesz, főleg ha a szemünket már eleve agyonfestettük. Az ajakceruza viszont kicsinyíti az ajkat. Ezt nem árt észben tartani.”

3. Végül a legfontosabb, a pirosító és a púder használata. A sztárok szépségtanácsadója, Brigitte Reiss-Andersen szerint muszáj az arccsont hangsúlyosabb pontjait kiemelni. „Ha az arccsont legkiállóbb pontjára és a szemöldökcsontra fényes krémpúdert rakunk, eleve oda tereljük mások tekintetét. Ezt a pontot könnyen megtaláljuk, ha a tükör előtt beszívjuk az egész arcunkat. Ami a legjobban kiáll, oda kell tenni a krémes, fényes púdert. A többi pontra pedig, ahova hagyományosan a színes arcpirosítót rakjuk, sminkeljük a megszokott módon. (A fotón nem a szerző, hanem Rachel Bilson látható)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.13 14:20:51Jelle

  Nem azért, de pont az ovális arcforma az, amit nem kell sminkelni se kerekebbre, se hosszúkásabbra, mert úgy jó, ahogy van. Mondjuk a példa kedvéért:  Hosszúfej: Sarah Jessica Parker

  Kerekfej: Catherine Zeta-Jones

  Ovális: Sharone Stone (most más nem jut eszembe, látszik, hogy nem nézek tinifilmeket :-).

 • 2007.04.13 17:07:31dzsedofka

  "Pedig egy szépen ívelt, szemöldök is nagyíthatja a szemkörnyéki régiót."  szőrözés on.

 • 2007.04.14 00:50:20bagaela

  Naigen, az ovális az igencsak köralakut akar itt jelenteni azthiszem,igy logikus...nekem hosszukás van, állitolag ez a legjobb mert bárhova pirosithatok meg viselhetek bármilyen sapkát/kalapot, de nekem meg az nem tetszik hogy mindig olyan hosszukás a kerekarcuakkal szemben...semmise jo, ilyenek a nök. :)

 • 2007.04.14 19:19:24schneider

  hát nem. ironiának szántuk, mert egy ovális arcú nő mindig kereknek fogja tartani az arcát. már ha magunkból indulunk ki.

 • 2007.04.15 20:47:22Jelle

  Nem hisztek nekem, ejnye-bejnye :-))  http://www.sofeminine.co.uk/__e5263-Styling-Advice---Oval-Face.html  http://www.flawlesscomplexion.com/fshapes.html • 2007.04.15 21:38:32toncsa

  Hát igen, ennek utánanézhettek volna...

 • 2007.04.16 10:13:46schneider

  Mégis minek kellett volna utánanézni, hogy miért látjuk az ovális arcunkat kereknek?

 • 2007.04.16 10:30:33Jelle

  Schneider, nem lehet, hogy neked inkább kerek arcod van, mint ovális, azért látod kereknek? ;-) Vagy egy enyhe BDD?

 • 2007.04.16 11:08:46schneider

  Nem. Ovális, csak kerek.

 • 2007.04.16 12:19:48Jelle

  Az olyan, mint a négyszögletű kerek erdő? :-)))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta