OFFLINE

Szusifutár teszt #2: Bambuszliget

2007. március 8., csütörtök 08:23

Legutóbb a Wasabi kínálatat teszteltük, most pedig a Netpincéren keresztül megnéztük, hogy mit tud a Bambuszliget. Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy az íróasztalhoz hozott szusik közül eddig náluk ettük a legfinomabbat.

Első alkalommal belestünk abba a hibába, hogy a 13 darabos Bambuszliget-boxot (2290 forint) választottuk, ami betudható annak, hogy kevés embernek van ideje és türelme munkaidőben kis vicces tekercseket egyesével összeállítani. Ha egyszer az ember belekezd, akkor sosincs vége, az ebédből pedig gyorsan vacsora lesz. A Bambuszliget nevű fapados összeállítással nem volt különösebb gond, sőt, ami finom volt belőle, az tényleg az volt, de hiába a sokéves tesztelgetés, a tojásrántottás nigirit, és a kaviárral telepakolt tekercset valahogy mindig feleslegesnek és átverésnek érezzük, még akkor is, ha elismerjük, hogy ezeknek is van létjogosultságuk. A tonhalkonzerves makinak viszont továbbra sincs. 

Második alkalommal ezért már kicsit válogatósabbak voltunk és egy 11 darabos lazac-tonhal összeállítást hozattunk (2100 forint), mellé egy 6 db-os uborkás makival (380 forint). A hal friss volt, a nigiriket ketté lehettet harapni anélkül, hogy a rizs külön életet élve a szójaszószba pottyant volna, kaptunk egy rakás pácolt gyömbért és most először jóllaktunk azzal, amit a futár hozott nekünk.

Árak: magasabbak, mint a Wasabinál, de 3000 forint körül azért már jóllehet lakni.

Minőség: eddig a legjobb futáros szusi, amit Budapesten ettünk. Egyelőre ötös alá.

Hátrány: elképesztően lassúak, és még ha pont szemben van az iroda, akkor is felszámolják az 500 forintot, a külkerületeknél ez persze még magasabb is lehet. 

Tipp: Kezdjük el mondjuk tízkor a válogatás-összerakosgatás folyamatot, 11-kor pedig rendeljük meg, és akkor még talán ebédidőben megérkezik.

Bónusz kínzó kérdés: Miért mindenki azzal a zöld műanyag, főleg húsvéti díszítésre hasonlító műfűvel választja le a szusikról a gyömbért?  

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.03.08 12:35:36tarsolya

    Ez ilyen sznob blog?

  • 2007.03.08 17:33:23katjana

    igen, ez ilyen.

  • 2007.03.10 12:15:02Marvin

    Már miért lenne sznob?
    Én sem prosztózom le a disznópörküttet nokedlival, pedig nem bírnám megenni.
    A szusi nem azért drága, mert az egy sznob kaja, hanem mert friss halból van. Elvileg fagyasztott sem lehetne csinálni. A világban bárhová mentek, mindenütt drága, még Japánban is. Japánban a halpiacokon reggelente szabályos árverést tartanak, ahol a szusi mesterek licitálnak a szebbnél szebb, frissen fogott halakra.

  • 2007.03.10 22:53:59Suzzzzy

    Marvinnak teljesen igaza van!
    tarsolya és katjana ti már kóstoltatok egyáltalán sushit? :) Mert ezek szerint nem... különben nem mondtatok volna ekkora butaságot!

  • 2007.03.11 18:30:30katjana

    szerintem lehetett érteni a hozzászólásomból, h hülye kérdésre hülye válasz.

    ha nem, akkor szorri.

    ráadásul tarsolya, gondolom, nem csak erre a posztra értette, hanem az egész blogra. merthogy ezt írta.

    úgyhogy ettemeszusit már szót sem érdeme.

  • 2007.03.11 23:08:20Suzzzzy

    Jajj bocsáss meg, Nekem nem volt egyértelmű az "igen, ez ilyen."-ből, hogy te már ettél sushit! De akkor leközelebb fogom érteni a hülye kérdésemre (ahogy Te fogalmaztál), a hülye válaszodat...

  • 2007.03.11 23:43:27katjana

    hát,... :) mert azt nem is arra a kérdésre válaszoltam. ne sértődj meg tarsolya helyett.

  • 2007.03.13 13:04:45tarsolya

    "A szusi nem azért drága, mert az egy sznob kaja, hanem mert friss halból van."

    Friss, hát persze .. :)

    Amit leírtál amúgy Japánról, az teljesen rendben van, de ez itt nem Japán .. 3 ropi 5 deka szar nyers mirelit halért ha nektek megéri .. :)

  • 2007.03.14 22:07:14Csigusz

    Én nem sértődtem meg!! Csak Te akadtál ki, hogy nem tudtam a kommentedből, hogy te már ettél sushit. És úgy beszéltek erről az egészről, mintha ti már voltatok volna itt Magyarországon japán vagy kínai konyhán...De persze, Ti biztos jobban tudjátok :D

  • 2007.03.20 09:44:07Marvin

    tarsolya
    Te meg tudod különböztetni a "bécsis zsömlét" a rendes borjúból készült Bécsi szelettől? Vagy a mirelit mekdöncis csibemelles hambit a Csirkefogóban kapható rántott csirkemelles szendvicstől? Na látod!
    Hidd el van aki megismeri a hal minőségét is. Tudom, általános nézet, hogy Magyarországon minden szar és minden átverés. Nyitottnak kell lenni, próbálkozni és az alapvető fogyasztói szabályt követni: "Ha fizetsz, ne magyarázkodj!"

  • 2007.03.20 12:42:29katjana

    Csigusz, te Suzzzzy vagy?... így ölég nehéz a kommentezés, hogy azt se tudja az ember, kinek is válaszol.

  • 2007.03.23 20:12:00Suzzzzy

    Jaj, nem bocsi! Csak épp Csigusznál voltunk és néztük a fórumot és akkor reagáltam az övén, úgy hogy észre sem vettem! :) De azért nem kell igy letámadni...

  • 2007.03.23 20:51:58bagaela

    Hihi, idöbe telt mig rájöttem anno hogy a Bambuszliget sushifutár fedönéven fut netpincéren, de még több idöbe telt mire be tudtam lépni! :D



    Amugy minket egyszer lehuzott a futáruk, egy ezressel többet kért mint az összeg (pedig láthatoan ránézett a cetlire) az én párom meg nem akart kukacoskodni, bár másra emlékezett, még borravalot is adott /nem is keveset mint kiderült :D/ énmeg belemerültem a legujabb drogériás katalogusba. :)

    De persze ez csak a futárt minösiti, a sushi valoban jó volt. Bár azota rendelünk az I love sushitol, miota egyszer a kedvenc avokádomakijaimat csunya-csunya barna avokádoval kaptam. Értem én hogy barnul, de arra van a citromlé ugye. :(



    Ja és nem sznob dolog, egyetemista vagyok és nem állandoan eszem sushit, de heti egyszer minimum megengedem magamnak, márcsk a tápanyagok miatt is, és inkább sporolok a barnakenyeres-szendvicsvacsival. :)

    Hamár igy lemaradtam...

  • 2007.03.26 22:12:56gourman

    Ha arról a szusiról beszélünk ami a képen van,akkor az úgy nevetséges ahogy van.A hal a makiban nincs középen(orbitális hiba)a makik szét vannak nyilva,ezért japánban a szakács harakirit követ el.Ennyit a hozzá értésetekről!!!!!!!

  • 2007.03.27 08:26:15schneider

    persze, persze kedves gourman. az egész vilagon mindenki rosszul csinalja. Várunk a szerkesztősegbe szetnyitott makisushikat a vilag minden tajarol.

  • 2007.03.27 11:57:51Tori

    Én pl máshonnan szoktam szusit rendelni, és ott középen van a maki töltete, és sosem nyílt szét. Úgyhogy nem fotózom. :) És én sem vagyok sznob, csak imádom a halat, de nem lehet mindig tecsó gazdaságos halrudacskákat enni. :)

  • 2007.03.27 23:15:19gourman

    Kedves Schneider,ha nem értesz a szusihoz akkor ne cikkezz róla!!!!!!

  • 2007.04.02 16:26:51Lukrécia Bögre

    javaslom még az I love sushi-t, nálunk több próbálkozás után ők váltak be.



    a zöld műfű pedig annak a szimbolikus jelentése, hogy a japánoök mindent megszimbolizálnak, a sushitál pedig, gondolom, valami vizpart, a zöld műanyag meg a sás....éééteed?:)

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta