OFFLINE

Szusifutár teszt #2: Bambuszliget

2007. március 8., csütörtök 08:23

Legutóbb a Wasabi kínálatat teszteltük, most pedig a Netpincéren keresztül megnéztük, hogy mit tud a Bambuszliget. Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy az íróasztalhoz hozott szusik közül eddig náluk ettük a legfinomabbat.

Első alkalommal belestünk abba a hibába, hogy a 13 darabos Bambuszliget-boxot (2290 forint) választottuk, ami betudható annak, hogy kevés embernek van ideje és türelme munkaidőben kis vicces tekercseket egyesével összeállítani. Ha egyszer az ember belekezd, akkor sosincs vége, az ebédből pedig gyorsan vacsora lesz. A Bambuszliget nevű fapados összeállítással nem volt különösebb gond, sőt, ami finom volt belőle, az tényleg az volt, de hiába a sokéves tesztelgetés, a tojásrántottás nigirit, és a kaviárral telepakolt tekercset valahogy mindig feleslegesnek és átverésnek érezzük, még akkor is, ha elismerjük, hogy ezeknek is van létjogosultságuk. A tonhalkonzerves makinak viszont továbbra sincs. 

Második alkalommal ezért már kicsit válogatósabbak voltunk és egy 11 darabos lazac-tonhal összeállítást hozattunk (2100 forint), mellé egy 6 db-os uborkás makival (380 forint). A hal friss volt, a nigiriket ketté lehettet harapni anélkül, hogy a rizs külön életet élve a szójaszószba pottyant volna, kaptunk egy rakás pácolt gyömbért és most először jóllaktunk azzal, amit a futár hozott nekünk.

Árak: magasabbak, mint a Wasabinál, de 3000 forint körül azért már jóllehet lakni.

Minőség: eddig a legjobb futáros szusi, amit Budapesten ettünk. Egyelőre ötös alá.

Hátrány: elképesztően lassúak, és még ha pont szemben van az iroda, akkor is felszámolják az 500 forintot, a külkerületeknél ez persze még magasabb is lehet. 

Tipp: Kezdjük el mondjuk tízkor a válogatás-összerakosgatás folyamatot, 11-kor pedig rendeljük meg, és akkor még talán ebédidőben megérkezik.

Bónusz kínzó kérdés: Miért mindenki azzal a zöld műanyag, főleg húsvéti díszítésre hasonlító műfűvel választja le a szusikról a gyömbért?  

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.08 12:35:36tarsolya

  Ez ilyen sznob blog?

 • 2007.03.08 17:33:23katjana

  igen, ez ilyen.

 • 2007.03.10 12:15:02Marvin

  Már miért lenne sznob?
  Én sem prosztózom le a disznópörküttet nokedlival, pedig nem bírnám megenni.
  A szusi nem azért drága, mert az egy sznob kaja, hanem mert friss halból van. Elvileg fagyasztott sem lehetne csinálni. A világban bárhová mentek, mindenütt drága, még Japánban is. Japánban a halpiacokon reggelente szabályos árverést tartanak, ahol a szusi mesterek licitálnak a szebbnél szebb, frissen fogott halakra.

 • 2007.03.10 22:53:59Suzzzzy

  Marvinnak teljesen igaza van!
  tarsolya és katjana ti már kóstoltatok egyáltalán sushit? :) Mert ezek szerint nem... különben nem mondtatok volna ekkora butaságot!

 • 2007.03.11 18:30:30katjana

  szerintem lehetett érteni a hozzászólásomból, h hülye kérdésre hülye válasz.

  ha nem, akkor szorri.

  ráadásul tarsolya, gondolom, nem csak erre a posztra értette, hanem az egész blogra. merthogy ezt írta.

  úgyhogy ettemeszusit már szót sem érdeme.

 • 2007.03.11 23:08:20Suzzzzy

  Jajj bocsáss meg, Nekem nem volt egyértelmű az "igen, ez ilyen."-ből, hogy te már ettél sushit! De akkor leközelebb fogom érteni a hülye kérdésemre (ahogy Te fogalmaztál), a hülye válaszodat...

 • 2007.03.11 23:43:27katjana

  hát,... :) mert azt nem is arra a kérdésre válaszoltam. ne sértődj meg tarsolya helyett.

 • 2007.03.13 13:04:45tarsolya

  "A szusi nem azért drága, mert az egy sznob kaja, hanem mert friss halból van."

  Friss, hát persze .. :)

  Amit leírtál amúgy Japánról, az teljesen rendben van, de ez itt nem Japán .. 3 ropi 5 deka szar nyers mirelit halért ha nektek megéri .. :)

 • 2007.03.14 22:07:14Csigusz

  Én nem sértődtem meg!! Csak Te akadtál ki, hogy nem tudtam a kommentedből, hogy te már ettél sushit. És úgy beszéltek erről az egészről, mintha ti már voltatok volna itt Magyarországon japán vagy kínai konyhán...De persze, Ti biztos jobban tudjátok :D

 • 2007.03.20 09:44:07Marvin

  tarsolya
  Te meg tudod különböztetni a "bécsis zsömlét" a rendes borjúból készült Bécsi szelettől? Vagy a mirelit mekdöncis csibemelles hambit a Csirkefogóban kapható rántott csirkemelles szendvicstől? Na látod!
  Hidd el van aki megismeri a hal minőségét is. Tudom, általános nézet, hogy Magyarországon minden szar és minden átverés. Nyitottnak kell lenni, próbálkozni és az alapvető fogyasztói szabályt követni: "Ha fizetsz, ne magyarázkodj!"

 • 2007.03.20 12:42:29katjana

  Csigusz, te Suzzzzy vagy?... így ölég nehéz a kommentezés, hogy azt se tudja az ember, kinek is válaszol.

 • 2007.03.23 20:12:00Suzzzzy

  Jaj, nem bocsi! Csak épp Csigusznál voltunk és néztük a fórumot és akkor reagáltam az övén, úgy hogy észre sem vettem! :) De azért nem kell igy letámadni...

 • 2007.03.23 20:51:58bagaela

  Hihi, idöbe telt mig rájöttem anno hogy a Bambuszliget sushifutár fedönéven fut netpincéren, de még több idöbe telt mire be tudtam lépni! :D  Amugy minket egyszer lehuzott a futáruk, egy ezressel többet kért mint az összeg (pedig láthatoan ránézett a cetlire) az én párom meg nem akart kukacoskodni, bár másra emlékezett, még borravalot is adott /nem is keveset mint kiderült :D/ énmeg belemerültem a legujabb drogériás katalogusba. :)

  De persze ez csak a futárt minösiti, a sushi valoban jó volt. Bár azota rendelünk az I love sushitol, miota egyszer a kedvenc avokádomakijaimat csunya-csunya barna avokádoval kaptam. Értem én hogy barnul, de arra van a citromlé ugye. :(  Ja és nem sznob dolog, egyetemista vagyok és nem állandoan eszem sushit, de heti egyszer minimum megengedem magamnak, márcsk a tápanyagok miatt is, és inkább sporolok a barnakenyeres-szendvicsvacsival. :)

  Hamár igy lemaradtam...

 • 2007.03.26 22:12:56gourman

  Ha arról a szusiról beszélünk ami a képen van,akkor az úgy nevetséges ahogy van.A hal a makiban nincs középen(orbitális hiba)a makik szét vannak nyilva,ezért japánban a szakács harakirit követ el.Ennyit a hozzá értésetekről!!!!!!!

 • 2007.03.27 08:26:15schneider

  persze, persze kedves gourman. az egész vilagon mindenki rosszul csinalja. Várunk a szerkesztősegbe szetnyitott makisushikat a vilag minden tajarol.

 • 2007.03.27 11:57:51Tori

  Én pl máshonnan szoktam szusit rendelni, és ott középen van a maki töltete, és sosem nyílt szét. Úgyhogy nem fotózom. :) És én sem vagyok sznob, csak imádom a halat, de nem lehet mindig tecsó gazdaságos halrudacskákat enni. :)

 • 2007.03.27 23:15:19gourman

  Kedves Schneider,ha nem értesz a szusihoz akkor ne cikkezz róla!!!!!!

 • 2007.04.02 16:26:51Lukrécia Bögre

  javaslom még az I love sushi-t, nálunk több próbálkozás után ők váltak be.  a zöld műfű pedig annak a szimbolikus jelentése, hogy a japánoök mindent megszimbolizálnak, a sushitál pedig, gondolom, valami vizpart, a zöld műanyag meg a sás....éééteed?:)

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta