OFFLINE

Minden divatos, de főleg a csíkos és a bársony

2007. február 21., szerda 18:36

Az MTI ott volt a London Fashion Weeken, és szemmel láthatóan kitűnően szórakozott a 12 centis magassarkúban imbolygó női lapok szerkesztőin. Megállapította, hogy az átlag magyar konfekciótól milyen távol állnak a látottak, és mindezek mellett összegezte az új trendet. 
(Fotó: AFP)
A világ egyik legrangosabb divateseményén, a London Fashion Week-en a világ 200 - gondosan válogatott - divattervezője és stúdiója mutatta be a jövő szezon modelljeit.
A londoni Természettudományi Múzeum parkjában felállított hatalmas pavilonban dől el, hogy mit viselnek az angol nők és mit árulnak majd az európai üzletekben az elkövetkező hónapokban.

 

Fantasztikus kalapok és még feltűnőbb táskák vonultak fel az eseményen. Mindegyik táska egy-egy iparművészeti lelemény, a nemezgolyókból varrt, a flitterrel megszórt, a retro műanyag Marylin Monroe mintástól az iparművészeti értékű bőrzsákig mind egyedi alkotás.
Klasszikus ruhákat és kosztümöket szinte egyet sem mutattak. Jóllehet, az egyik magyar tervező szerint nagyon is hordhatóak és angolosak ezek a ruhák, de az átlag magyar konfekcióhoz azért semmi közük nincs. Csípőre csúsztatott, mell alatt elvágott, púder-rózsaszín bársony, muszlin és tüll babaruha stílusú öltözékek voltak többségben, ugyanakkor csodálatos sálakat, kötött kardigánokat és pólókat is lehetett látni.

 

A cipők legtöbbje hordhatatlanul magas, legalább 12 centis sarkú. Ilyenben imbolyogtak az ideiglenesen felállított pavilon kissé laza lépcsőin a divatújságírók és a női magazinok szerkesztői is. A falatnyi szoknyához derékig érő műszőrme kabátka és napszemüveg járt a londoni hűvös tavaszban.

 

A londoni napilapok szerint a csíkos és a bársony diadalát hozta az idei divathét, amelyre 200 kiállító érkezett, számos országból. A híres kereskedelmi márkák vagy a francia haute couture szalonok képviselői nem jelennek meg: inkább a brit és a meghívott európai, új divattervező generáció tehetséges képviselőinek alkotásai voltak láthatók.

 

A legmeglepőbb kollekcióval a GaryHarveyCreative nevű stúdió rukkolt ki: női estélyi ruhák kockás pvc bevásárló táskákból, vagy katonai terepszínű vászonból, hawaii stílusú sálakból, újságokból vagy farmerből lettek összerakva, patchworkszerűen.

 

A New Generation gyűjtőnév alatt felvonuló fiatal művészek legtöbbjének már a neve is elárulja hogy nem tipikusan az angol divat hagyományait követi. Roksanda Ilincic, Meadham Kirshhoff, Ginta, Oslan Yousefzada, Tai Rittichai neve főleg a helyi divatszakmában cseng jól, ruháikért még nem lelkesednek az Oscar-gálára készülő hollywoodi sztárok.

 

Elképesztően sok volt a bizsu és a valódi ékszer: a féldrágakövektől a gyapjúgolyóig, a műanyagtól az ezüstig és a csontig szinte minden alapanyag képviseltette magát. A stílusválaszték is sokszínű: az afrikai folklórtól a hollywoodi glamourig minden divatos.
 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta