OFFLINE

Naomi Campbell csak a szőrme ellen tiltakozott Londonban

2007. február 20., kedd 10:59

(Fotó: AFP)
A múlt héten befejeződött London Fashion Week központi témája elsősorban nem a divat volt, hanem az extragebe modellek mellőzése. A londoni divatvilág ugyanis nem akarta akkora vehemenciával kitiltani az ultravékony modelleket a kifutóról, mint a harcos madridiak. A kérdést különösen aktuálissá tette, hogy múlt hét elején ismét meghalt egy 18 éves Uruguay-i anorexiás modell.
A vitából Naomi Campbell topmodell is kivette a részét. Szerinte az anorexia ugyanolyan betegség, mint az alkohol vagy -kábítószerfüggés, amiért nem a divatipart kell felelősségre vonni. A 36 éves modell hosszú karrierje során sosem küzdött súlyproblémákkal – drogokkal viszont annál inkább.
Naomi amúgy maga is vitát kavart a Fashion Weeken: Julien Macdonald sztárdesigner kollekcióját mutatta be (képünkön egymás társaságában), melynek során többek között egy szőrmegalléros kabátban ment végig a kifutón. Macdonald lemondott ugyan az extrasovány modellekről, de új kollekciójának szinte valamennyi darabján szőrmét használt, ami - noha ő is felvonult benne - kiváltotta a modell nemtetszését. A tervező kollekciója a húszas és a nyolcvanas évek stílusából merített. (Ez az időutazás egyébként más kreátoroknál is megfigyelhető: visszatértek a háromnegyedes nadrágok, a kockás mellények, a rakott szoknya.)

A London Fashion Weeket az amerikai Marc Jacobs zárta, aki jelenleg az új trendek egyik legnagyobb megmondójaként ismert.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta