OFFLINE

Naomi Campbell csak a szőrme ellen tiltakozott Londonban

2007. február 20., kedd 10:59

(Fotó: AFP)
A múlt héten befejeződött London Fashion Week központi témája elsősorban nem a divat volt, hanem az extragebe modellek mellőzése. A londoni divatvilág ugyanis nem akarta akkora vehemenciával kitiltani az ultravékony modelleket a kifutóról, mint a harcos madridiak. A kérdést különösen aktuálissá tette, hogy múlt hét elején ismét meghalt egy 18 éves Uruguay-i anorexiás modell.
A vitából Naomi Campbell topmodell is kivette a részét. Szerinte az anorexia ugyanolyan betegség, mint az alkohol vagy -kábítószerfüggés, amiért nem a divatipart kell felelősségre vonni. A 36 éves modell hosszú karrierje során sosem küzdött súlyproblémákkal – drogokkal viszont annál inkább.
Naomi amúgy maga is vitát kavart a Fashion Weeken: Julien Macdonald sztárdesigner kollekcióját mutatta be (képünkön egymás társaságában), melynek során többek között egy szőrmegalléros kabátban ment végig a kifutón. Macdonald lemondott ugyan az extrasovány modellekről, de új kollekciójának szinte valamennyi darabján szőrmét használt, ami - noha ő is felvonult benne - kiváltotta a modell nemtetszését. A tervező kollekciója a húszas és a nyolcvanas évek stílusából merített. (Ez az időutazás egyébként más kreátoroknál is megfigyelhető: visszatértek a háromnegyedes nadrágok, a kockás mellények, a rakott szoknya.)

A London Fashion Weeket az amerikai Marc Jacobs zárta, aki jelenleg az új trendek egyik legnagyobb megmondójaként ismert.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta