OFFLINE

Naomi Campbell csak a szőrme ellen tiltakozott Londonban

2007. február 20., kedd 10:59

(Fotó: AFP)
A múlt héten befejeződött London Fashion Week központi témája elsősorban nem a divat volt, hanem az extragebe modellek mellőzése. A londoni divatvilág ugyanis nem akarta akkora vehemenciával kitiltani az ultravékony modelleket a kifutóról, mint a harcos madridiak. A kérdést különösen aktuálissá tette, hogy múlt hét elején ismét meghalt egy 18 éves Uruguay-i anorexiás modell.
A vitából Naomi Campbell topmodell is kivette a részét. Szerinte az anorexia ugyanolyan betegség, mint az alkohol vagy -kábítószerfüggés, amiért nem a divatipart kell felelősségre vonni. A 36 éves modell hosszú karrierje során sosem küzdött súlyproblémákkal – drogokkal viszont annál inkább.
Naomi amúgy maga is vitát kavart a Fashion Weeken: Julien Macdonald sztárdesigner kollekcióját mutatta be (képünkön egymás társaságában), melynek során többek között egy szőrmegalléros kabátban ment végig a kifutón. Macdonald lemondott ugyan az extrasovány modellekről, de új kollekciójának szinte valamennyi darabján szőrmét használt, ami - noha ő is felvonult benne - kiváltotta a modell nemtetszését. A tervező kollekciója a húszas és a nyolcvanas évek stílusából merített. (Ez az időutazás egyébként más kreátoroknál is megfigyelhető: visszatértek a háromnegyedes nadrágok, a kockás mellények, a rakott szoknya.)

A London Fashion Weeket az amerikai Marc Jacobs zárta, aki jelenleg az új trendek egyik legnagyobb megmondójaként ismert.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta