LÁJFHEKK

Ezért csúszkálnak rajtad az ingjeid

2017. augusztus 25., péntek 10:32 |

A felcsúszó ruhák pokla ellen sok esetben csak a "tökéletes" ruhadarab átszabása jelent megoldást.

Számos oka lehet a dolognak, viszonylag nehéz tehát végleg leszámolni a boltban még tökéletesen feszülő, ideális szabású ingek idegesítő felgyűrődésének jelenségével. A HowStuffWorks azért megkísérelte a lehetetlent és összegyűjtött néhány dolgot, amire érdemes odafigyelnie annak, aki szeretné elkerülni, hogy már másnap hülyén nézzen ki a „tökéletes” ingben. 

A méret

Valószínűleg a rossz méret a leggyakoribb oka az idegesítő jelenségnek. Ez már-már túlságosan is egyértelmű és fölösleges felvetésnek tűnhet, nem árt azonban tudatosítani a hiúbb vásárlókkal, hogy a különböző márkák eltérő méretezése miatt nem jó ötlet minden áron ragaszkodni a saját méretünkhöz. Sok esetben lehet, hogy érdemes az eggyel nagyobb méretű ruhadarabbal hazatérni, és félretenni a dölyfösebb páváskodó énünket.

shutterstock 236639245

Az anyag

E tekintetben az elasztánt és hasonló nyúlós anyagokat is tartalmazó ruhadarabokkal érdemes igazán elővigyázatosnak lenni, az ilyen ruhák ugyanis hajlamosak igazi kaméleonként viselkedni: az anyag ideiglenesen alkalmazkodik, és hozzásimul ugyanis a testünkhöz, ha azonban egy-egy mozdulat hatására odébb húzódik a ruhánk, újra felveszi eredeti formáját. Mindez kivédhető azonban, elég csak kicsit rúgkapálni a próbafülkében, ha nem csúszik fel a ruha, bírja majd a strapát. Főleg a kötött ruhák esetén érdemes egyébként elkerülni a nyúlós anyagokat, a HowStuffWorks által megkérdezett stylist szerint legalábbis ezek a ruhadarabok esnek leggyakrabban az elasztán áldozatául.

A szabás

Nem véletlen az sem, hogy sokan egész életükben ragaszkodnak egy konkrét alsónadrágtípushoz és márkához, ha egyszer rátaláltak a kedvenc fazonukra. (Szemlátomást sok időbe telt néhány márkának, mire a liftező és kisebb-nagyobb sátor formákat létrehozó boxereit rengeteg számítgatás után olyan formában volt végre képes legyártani, ami minden vevőjének megfelelt.)

Függetlenül attól, hogy alsónadrágról, ingről vagy épp egy zakóról van szó, a ruhadarabok eredetijét sok cég tudatosan egy-egy konkrét testalkatot képviselő réteg kielégítésére, és egy modell tökéletes felöltöztetésére állítja elő. Ha valaki homlokegyenest eltérő arányokkal rendelkezik, de mégis ragaszkodik egy-egy tökéletes színű vagy anyagú ruhadarab beszerzéséhez, jó ötlet olyan ruhákat választani, amelyek jól néznek ki ott, ahol a legvastagabbak, legszélesebbek vagy leghosszabbak vagyunk, és később bevetetni belőlük ott, ahol fölöslegesen himbálóznak rajtunk a kitöltetlen ingek. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta