LÁJFHEKK

Kevés a hely a hűtőben? Rendszerezze!

2017. február 3., péntek 20:23

A hűtő minden konyha alapfelszerelése. Az alapállapota pedig a káosz. És még az se biztos, hogy segít ezen, ha hetente rendet tesz benne, amikor mondjuk a nagybevásárlás után telepakolják. Mert ha aztán sok kéz nyúlkál bele, a rend pillanatok alatt elillan.

Az, hogy egy, a tekintetek elől ajtóval elzárt térben nincsen makulátlan rend, igazán senkit sem érdekel. Sajnos azonban a rendetlenséggel a helyhiány is együtt jár, ami már sokkal kellemetlenebb dolog. A hűtő rendszerezése ezért jó, de ha nincsenek meg hozzá az eszközei, akkor nem lesz tartós. Íme, néhány egyszerű tipp, amivel a rend, és így a hely megtartható.

Kosarak

Kisebb műanyag kosarakkal a tér remekül rendben tartható. Hiszen sok esetben a gondot épp az olyan apróságok jelentik, mint a vákuumcsomagolt felvágottak, a kis tégelyes pástétomok, májkrémek és hasonló, kisebb csomagolású dolgok. Persze ezeket egymásra is lehetne pakolni, de a legtöbb esetben a gyártók még véletlenül sem úgy készítik a csomagolásukat, hogy az könnyen rendszerezhető legyen. Így egy-két műanyag kosár nagy szolgálatot tehet, ráadásul még jól is néz ki, és az összes belepakolt, sőt akár csoportosított cucc jól áttekinthető lesz.

[PINTEREST] 588f5fb3aeb6d

Zárható ételtartók

A legtöbben az ételhordó dobozokat akkor használják, amikor ebédet csomagolnak maguknak a munkahelyre. Pedig nem csak erre valók. Az edények sajnos rengeteg helyet foglalnak, és a formájuk sem kedvez a rendszerezésnek. Ezzel szemben az ételhordó dobozokat pontosan erre találták ki, így bátran használja őket. Mivel átlátszóak, így azzal sem lesz baj, hogy melyiket hova tegye, hiszen egymásra pakolva is látszik a bennük lévő étel. Sőt, ha olyan dolgokat tárol bennük, amik nem folyékonyak, és extra helyet szeretne, akkor ragasszon az aljukra mágnest: így a hűtő belső falán is megmaradnak, és még több helyet nyerhet!

Egymás mögött

A hűtő polcai szép nagyok, mi pedig meg is pakoljuk őket, ha módunk van rá. Ennek megfelelően pedig egy sor dolog kerül hátulra, amiket akár két-három sor cuccal is elbarikádozunk. Ilyenkor fordul elő, hogy az arcvonal elfogyása után valódi régiségeket találunk a hátsó fertályban, amelyek vagy látványosan nem ehetők már, vagy csak nem merjük rávenni magunkat a tesztelésükre. Ezt azonban ki lehet küszöbölni egy forgótálca használatával. Nem nagy kiadás, és segítségével többé nem bújnak el előlünk az ételek, így kevesebb romlott finomságot kell majd kidobálni.

[PINTEREST] 588f60665df1b

Irattartók kicsit másképpen

Hiszi, vagy sem, a műanyag irattartók is nagyon jó hűtőrendszerezők: egymásra pakolva őket könnyedén tárolhatóak bennük a répák, zellerszárak, vagy bármi más, hosszúkás alakú zöldség, de így a dobozos üdítők, tejek fölé is úgy pakolhat, hogy semmi nem szóródik szét a hűtőben, ha egy dobozt kiemel.

Ételmentés

A romlott élelmiszer nemcsak büdös, de dühítő is, elvégre így kidobtuk az árát az ablakon. És hiába mondjuk a családnak, hogy mit egyenek meg először, mert megromlik, szinte mindig elfelejtik. Ezt azonban könnyen kiküszöbölheti azzal, ha betesz egy olyan kosarat a hűtőbe, amibe összegyűjti az először fagyasztandó dolgokat. Rá is írhatja, hogy mindenki számára egyértelmű legyen az üzenet, így talán a kidobott élelmiszer aránya is lecsökkenhet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta