LÁJFHEKK

Mutatós napernyőkkel várjuk a tavaszt

2016. március 18., péntek 10:52

Már nem kell sokat aludni ahhoz, hogy újra a kedvenc kávézóink és bárjaink teraszán töltsük a várva várt meleg szezont, amire jól láthatóan a dizájnerek is gőz erőkkel készülnek. A szokásos üdítős és sörös logókkal ellátott műanyag kerti bútorokra nyújt kiváló alternatívát többek között az olasz származású Paola Lenti is, aki esernyőkre emlékeztető színes kültéri napernyőkkel dobná fel a teraszokat.

Stílusos, időtálló napernyőkben gondolkodott a tervező
Stílusos, időtálló napernyőkben gondolkodott a tervező
Fotó: paolalenti.it

Az 1994-ben alapított lombardiai márka tervezője két típusú, egy lapos illetve egy kupola formájú változatban készítette el ernyőit, melyek alumíniumból készült tartószerkezetüknek és stabil alapzatuknak köszönhetően tetszés bármilyen szögben elhajlíthatóak. – írja a nyolc színkombinációban megrendelhető, kiváló minőségű anyagból elkészített napernyőkről a designmilk.com. A tervező egyébként előszeretettel kísérletezik a hagyomány és a technológia összekapcsolódásaival, amely során következetesen szem előtt tartja a kortárs és az időtlen elemek használatát is.

Két klasszikus formát választott a tervező az ernyőknek.
Két klasszikus formát választott a tervező az ernyőknek.
Fotó: paolalenti.it

Paola Lenti neve nem ismeretlen a szakmában, 2001-ben valamint 2004-ben is elnyerte a nívós Compassó d'Oro díjat, 2009-ben az Egyesült Államokban megkapta a Good Design Awards díjat, Bistró névre keresztelt napernyő kollekciójával pedig bezsebelte többek között a 2015-ös German Design Awards díját illetve az Interior Innovation Awards zsűrijének elismerését is. A 'Made in Italy' címkével ellátott termékeknek meg is kérik az árát, egy mutatós hintaágyért például 4095 eurót (körülbelül 1.2 millió forint) kérnek az üzletekben, tehát várhatóan az újragondolt napernyők is hasonló árkategóriában lesznek majd kaphatóak a szezonban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta