LÁJFHEKK

Íme a masina, ami nejlonszatyorból csinál nejlonszatyrot

2016. január 2., szombat 12:22

Körülbelül húsz perc egy nejlon szatyor hasznos élettartama. Ez az egyik olyan ijesztő adat, amiből ihletet merített a német származású Stefanie Rittler, hogy megalkossa a bárhol felállítható, manuálisan működő gyártósorát, a „Streetplasticot”. Az első ránézésre túl hipszteresnek tűnő projekt lényege, hogy régi vagy elhasznált műanyag zacskóból csinál új nejlonszatyrokat, nagyjából hasonlóakat, mint amiket a Baggu árul 9 dollárért. (kb. 2509 forint) - írja a fastcodesign.com a látványos masináról, amibe fűtőszálat és egy átdolgozott iratmegsemmisítőt is beépített a tervező.

gif1.gif
Fotó: stefanierittler.de

„A folyamat bárhol elvégezhető, legyen az egy bevásárlóközpont parkolója, vagy egy frekventált városi terület” – mondja Rittler, aki szerint találmánya olyan környezettel kapcsolatos paradoxonokat is felvet, mint például a fogyasztás, a környezetszennyezés vagy a újrahasznosítás.

gif-3.gif
Fotó: stefanierittler.de

Ide kattintva megnézheti a fiatal dizájner többi furcsa agyszüleményét is a viasz sámlitól a bárhol felállítható gomolyfelhőig, a kisfilmben pedig lecsekkolhatja, hogy hogyan készíthetünk személyre szóló emléktárgyat egy semmitmondó, lebomlásra képtelen műanyag zacskóból, amit a világ egyre több pontján tiltólistára tettek már az utóbbi években.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta