LÁJFHEKK

Ne vegyen cukrot dió helyett!

2015. december 19., szombat 13:45

A karácsony a nyakunkon, persze, hogy most vásárol mindenki süteménybe való tölteléket. Sok cég eleve darálva árulja a diót,ami könnyebbség lehet azoknak, akik nem vennék ezért elő az aprítót. A Tesco is így tett, egy kilót 4245 forintért ad, ami kicsit drága, na de ünnepek előtt a dió is az.

Ám aztán jött a meglepetés. A darált dió valójában nem is darált dió, vagyis igen, de nem 100 százalékig, mindössze 60 százaléka dió, a többi cukor és kukoricakeményítő. Persze ezzel sincs semmi baj, egy csomó cég árul cukrozott darált diót, csakhogy ők a termék elnevezésében is jelzik ezt, valamint jóval mérsékeltebb áron árulják a terméket.

 A Tesco sajtóosztálya szerint „a csomagolás elején található megnevezés a termék rövid neve. A csomagolás hátsó felületén található a termék jogilag pontos megnevezése illetve a pontos termékösszetétel. Mivel a csomagolás elején feltüntetett elnevezés félreérthető lehet a vásárlók számára, ezért a csomagolás következő nyomtatásánál javítjuk az, s megnevezésként ’Cukrozott darált dió’ kerül majd feltüntetésre, mind a 4 nyelven."

Az ügyben megkerestük a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot, hogy ők, hogyan ítélik meg a feliratot.  „A termékek címkézése tekintetében alapvető fontosságú, hogy azok egyértelműek legyen.  Általában nem várható el a fogyasztótól, hogy a mindennapi élet szokásos termékei tekintetében kétkedő legyen a frontoldalon lévő információ tekintetében, és forgassa azokat további információkért.  Azt, hogy a fényképen látható terméken vagy a polcon kihelyezett címkén lévő jelölés, tájékoztatás jogsértő-e, kizárólag közigazgatási hatósági eljárás keretében van lehetőség megállapítani, mindenesetre első ránézésre felveti a jogsértés gyanúját” – írták megkeresésünkre.

Update: A Tesco sajtóosztályának közlése szerint, december 21.-én levették a polcokról a cukrozott diót.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta