LÁJFHEKK

3D-nyomtatással egy csaptelep lehet akár hálós falú is

2015. június 18., csütörtök 14:44

Az American Standard dizájnstúdió tervezőinek fejéből pattant ki az ötlett, hogy ha már szinte bármit elő lehet 3D nyomtatással állítani, miért ne használják a technológiát sose látott, különleges formájú és felépítésű csaptelepek előállítására? A DXV névre hallgató kollekció darabjai elegánsak és szinte vonzzák a tekintetet – utóbbi egyébként ritkán mondható el csaptelepekről –, de ami igazán különleges bennük, az az, hogy szakítottak is a csőszerű kialakítással - számolt be a kollekcióról a MyModernMet.

Az eljárás sem mindennapi: egy lézersugár, hő és nyomás segítségével formázzák meg a fémet. Egy csaptelep több ilyen rétegből áll és átlagosan egy nap, azaz 24 óra kell ahhoz, hogy elkészüljön – ebben pedig még benne sincs a kézi csiszolás és a polírozás.

dvx2
Fotó: American Standard

Bár még nem kaphatóak, a cég szerint egy éven belül elkezdik az árusítást - és bár 3D nyomtatással készültek, a bonyoldalmas és hosszadalmas eljárás miatt  főleg exkluzív showroomokban és a bejáratott kereskedőiknél lesz kapható, nyilván ide illő árakon.. Ön mit gondol? Már izgul, hogy mikor veheti meg, mert annyira megtetszett? Akkor nyomjon a MENŐ gombra! Ha viszont nem igazán érti a felhajtást, akkor a CIKI-re bökjön! Ha még nem tud dönteni vagy csak simán kíváncsi a többi fotóra, kattintson ide vagy a fenti képre!

853 szavazat 1068 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta