LÁJFHEKK

Ilyen a könyv, ami fából lett, és amiből ismét fa lesz

2015. június 2., kedd 09:21

Azt mindenki tudja, hogy a fából lesz a papír, abból pedig a könyv. Úgy tűnik, ez a folyamat mostantól visszafelé is igaz lehet: létezik már olyan könyv, amelyből elültetés után fa nő ki. Ráadásul a Tree Book Tree elnevezésű kiadvány nem csak ebből az egyetlen szempontból környezetbarát – olvasható az Adweeken.

A könyveket kézzel varrják és savmentes papírt, zsakaranda magokat és környezetbarát tintát használnak az elkészítésük során. Ha aztán valakinek elolvasás után esetleg kedve támad elültetni őket, fa nő ki belőlük. Az ötlet és a hozzá kapcsolódó projekt egyébként a 8-12 éves gyermekeket célozza, hogy megtanítsa nekik, honnan is származnak valóban a könyvek - merthogy nem az internetről, ahogy közülük sokan hiszik. Az Adweeknek egyébként ugyanaz jutott eszébe, mint nekünk: a tabletek és ebookok terjedése miatt lassan azt is meg kell tanítani, hogy mi az a könyv.

Az ötletgazda FCB Buenos Aires egyébként egy kisfilmet is készített a projekthez, amelyet itt fent meg is nézhet.  Aztán szavazzon: ez valóban akkora ötlet, mint amilyennek feltüntetik, vagy mégsem?

Ön mit gondol?

 • 35
  Tök jó ötlet!
 • 19
  Miért ültetnék el egy könyvet?
 • 7
  Inkább hagynák életben azt a fát, amit a könyvért kivágnak!
 • 3
  Elmondani nem tudom, mennyire nem érdekel.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta