LÁJFHEKK

Bátran kenheti magát ezentúl is alapozóval

2015. június 2., kedd 10:55

Nemrég a hajfestékeket, most meg az alapozókat tesztelte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, és ahogy a festékek esetében, úgy most is az derült ki: a vizsgált termékek bátran használhatóak, mind átment a teszten. Az alapozók tartósan érintkeznek a bőrrel és akadnak belőlük olyanok is, amik a címke szerint 24 vagy akár 48 órán át használhatóak, ezért különösen fontos, hogy megfelelő minőségűek legyenek és ne kerüljön bele a gyártás során baktérium vagy gomba, ami fertőzést vagy gyulladást válthat ki. 

A fogyasztóvédelmi hatóság összesen 19-féle alapozó (többek között az Astor, az Avon, a Maybelline, a Kallos, a miss sporty, a L'Oreal és a Max Factor termékét is nézték) mikrobiológiai vizsgálatát végezte el. A vizsgálatok szerint valamennyi termék megfelelőnek bizonyult, szennyező anyagot egyik termékben sem találtak, legalábbis mérhető mennyiségben. Márpedig az egyik legfontosabb szabály, hogy ezekben a kozmetikai termékekben nem lehet kimutatható mennyiségben ún. Enterobaktérium, szulfitredukáló Clostridium, Staphylococcus aureus és Pseudomonas aeruginosa, továbbá az összes élő mikrobák száma nem haladhatja meg a határértéket. (103/g mennyiséget, illetve penészszám esetén a 102/g).

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ugyanakkor azt javasolja, hogy elsősorban a védőcsomagolásban (lezárt fóliaburok, stb.) kapható termékeket vásároljon. Azok a termékek, amelyeket már a boltban felnyitnak, esetleg tesztelésre használnak, szennyezettek lehetnek. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta