LÁJFHEKK

Hogyan lehet egy kuka okos?

2015. június 1., hétfő 09:46

Nem is hinné, hogy micsoda forradalom zajlik a takarítás technika terén. Egy designer páros olyan fejlesztéssel állt elő, amivel nem csak a lakása lehet tisztább, de még a keze is! A két tervező, Jim Howard és Lori Montag ugyanis megalkotta a vákuumos szemetest – derül ki a fastcodesign.com oldalról.

Igazából egyszerűbb lenne porszívó szemetesnek hívni, hiszen valami hasonlóról van szó. Úgy tűnik, a páros megelégelte a porszívózással járó hercehurcát – a vezeték húzkodását, az átdugdosást, a folyamatos emelgetést, stb.-, és úgy döntöttek, ideje visszatérni a már megszokott seprűhöz. Könnyebb is, olcsóbb is, mint a porszívó, és vezetékekkel sem kell bajlódni. Persze a lapáttal folyton le kell hajolni, de éppen ez az, amit kiküszöbölt a páros. A Bruno névre keresztelt kuka aljába ugyanis, ahol más kukáknál jellemzően a fedőnyitó pedál van, egy porszívófej került beépítésre: az ember csak odasöpri a szemetet, és a kuka automatikusan beszippantja azt.

Cserébe azért a tetőnyitásról sem kell lemondania, sőt, még higiénikusabb megoldást is kapott. Mivel a lábbal emelős megoldás kiesett, a kuka teteje mozgásérzékelős, így automatikusan nyílik, szóval biztosan nem kell fogdosnia. Ráadásul ha a kuka tele van, akkor jelzi a beállított telefonon (vagy telefonokon), amitől ugyan még nem kerül le a szemeteszsák a nagy kukába, de egy lépéssel közelebb lesz hozzá.

Az energiafogyasztása sem olyan vészes: tölteni ráér 30 naponta egyszer (kivéve persze, ha tisztaságmániás és napi háromszor takarít, mert akkor valószínűleg gyorsabban lemerül a csodakuka). A tervezők a gyártáshoz a pénzt a Kickstarteren szedték össze sikerrel, így most még a folyamat elején olcsóbban, 139 dollárért (vagyis nagyjából 37 500 forintért) beszerezheti.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta