LÁJFHEKK

A legjobb boltokat keresték, meg is találták

2015. május 22., péntek 12:06

Idén először írta ki az Élelmiszer szaklap Az Év Boltja versenyt. A kiírásra csaknem 90 nevezés érkezett, a FMCG és a marketing szakemberekből álló zsűri először egy shortlistet állított össze, majd kiválasztotta a kategóriagyőzteseket. A főtámogatók különdíjat is osztottak, és akadt üzlet, amely különleges építészeti megoldásokért kapott díjat, és persze netes szavazás is volt.

Az elbírálás főbb szempontjai közét tartozott, hogy az üzlet vevőbarát legyen (árukihelyezés, fogyasztói tájékoztatás, alkalmazkodás a vevők elvárásához, árukínálat, átlátható termékelhelyezés, világítás), pontozták továbbá a vásárlói tér funkcionalitását és használhatóságát, az üzlet esztétikai kialakítását, a külső, illetve belső dekorációk kreativitását, az üzlet kialakítása és a márkájának, arculatának egységét, valamint a külön odafigyeltek a fenntarthatóságra és a környezetbarát megoldásokra is.

Ők nyertek

Sarki bolt kategóriában a budapesti Radnóti Miklós utcából az Őshonos Delikát lett a legjobb független közért, míg a kereskedelmi lánchoz tartozó legmenőbb sarki bolt a Murányi utcai Borháló Liget lett. De díjat osztottak kisbolt kategóriában is, ebben a sárvári Sága Foods márkabolt és a Nádor utcai CBA nyertek. 

50000000
Fotó: oshonosdelikat.hu

A szupermarketek között az Apor Vilmos téri CBA és a veresegyházi Coop vitte el a prímet, de a nagyméretű szupermarket kategóriában már a Spar tarolt, méghozzá az, amelyik a MOM parkban található és valóban igen impozáns. A hipermarketek közül a szegedi Príma Nova Áruház tudott olyat mutatni, amivel meggyőzte a zsűrit, diszkontok közül pedig a Bécsi úti Lidl lett a befutó, ami mellesleg az egyik (Samsung) különdíjat is elvitte.

A drogériákat is díjazták, ebben a vecsési Dm bizonyult a legszebbnek, míg szakbolt kategóriában a kecskeméti Félegyházi Pékség és a Paulay Ede utcai Sugar! Design Cukrászda nyertek. 

A másik főtámogatói díj (TÜV Rheinland) a Vitamin Szalon Camponához vándorolt, a Különleges építészeti megoldás, és műemlékvédelmi díjat pedig a Tűzoltói utcai Aldi kapta. A közönségszavazó oldalukat közel 20 ezren látogatták meg, a boltokra csaknem 11 ezer szavazat érkezett, ezek alapján a közönségdíjas a móri, 128-as számú Lidl lett.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta