4 tonna rothadó sertésbelsőséget foglaltak le az M5 autópályán

Legyek tetemével szennyezett, penészes sertésbelsőséget foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.  A megközelítőleg négy tonna romlott állati mellékterméket egy szlovák tehergépjárműben találták az M5 autópályán tartott ellenőrzés során – erősítette meg a Dívány.hu-nak a NAV

A NAV EKÁER csoportjának munkatársai ellenőrzést tartottak az M5 autópálya lajosmizsei tengelysúly mérő állomásán, ahol az előzetes bejelentés alapján kockázatosnak ítélt szlovák rendszámú tehergépjárművet mágállították. A jármű a bemutatott okmányok alapján megközelítőleg négy tonna sertésbelsőséget szállított hazánkból Szlovákiába. A jármű rakterében az állati eredetű termékeket tartalmazó 200 literes hordókon lévő felirat szerint a fogyaszthatóság időpontja 2015. március 22-én lejárt, ráadásul a vizsgálat során a pénzügyőrök látták, hogy több hordónyi termék elhullott léggyel és penésszel szennyezett.

 A kormányhivatal munkatársainak értesítését követően az is kiderült, hogy a feladóként feltüntetett magyar társaság nem rendelkezik engedéllyel arra, hogy Szlovákiába állati mellékterméket szállítson. Az ellenőrzött, lejárt szavatosságú szállítmányt a felrakodás helyszínén megsemmisítették.

A helyszínről képeket is kaptunk, de a galériát tényleg csak erős gyomorúaknak ajánljuk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek