LÁJFHEKK

Itt egy megoldás a vasárnapi zárva tartás kicselezésére

2015. március 27., péntek 13:56

Persze a saját problémájukra kerestek megoldást a chileiek, mégis olyannal álltak elő, amit akár itthon is használhatnának a boltok vasárnaponként. Ott ugyanis megjelentek az olyan automaták, amiből nem italt vagy csokikat lehet venni, hanem tartós élelmiszert: egy adag lisztet, cukrot, sót, rizst vagy éppen babot, sőt akár mosóport is. 

Chilében nem a vasárnapi zárva tartás miatt örülnek ezeknek az automatáknak az emberek, hanem mert Latin-Amerika 73%-a kevesebb mint 4 dollárból él naponta, de az élelmiszerárak ezt nem követik, van úgy, hogy pont a legszegényebb helyeken a legdrágábbak. Ezen akart változtatni az Algramo nevű  cég azzal, hogy tartós élelmiszereket kínál az automatáiban normál árakon. Mindezt úgy, hogy nyilatkozatuk szerint nem akarnak a helyi kisboltok alá tenni, ezért velük együttműködésben, a nyereségen osztozva, a már meglévő boltokban helyezik el ezeket az automatákat. Az is a lényege lenne a szolgáltatásnak, hogy ezek segítségével sokkal környezettudatosabban vásároljanak a helyiek, vagyis vigyék a saját, többször használatos műanyag edényüket, az automata pedig abba önti a kívánt adagot. Több típusú automatát üzemeltetnek, ugyanis az élelmiszeres változaton kívül megjelentek azok is, amelyekből például mosóport tudnak vásárolni. Chilében már 300 automatát telepítettek és most azt tervezik, hogy Kolumbiába is terjeszkednek.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta