LÁJFHEKK

Naná, hogy tojást is készít a 3D nyomtató

2015. március 21., szombat 18:07

Az áprilisban megrendezésre kerülő milánói Salone del Mobile kiállításon debütál Michiel van der Kley 3D nyomtatott, tojás alakú pavilonja, melynek egyik érdekessége, hogy a hágai művész 4760 darab kinyomtatott alkatrészből rakta ki a Project EGG névre keresztelt munkáját. Az 1962-ben született művész a hihetetlen látványt nyújtó alkotás fejlesztésével és kiépítésével több mint három évet töltött úgy, hogy minden egyes modulját egyenként nyomtatta ki és illesztette egymáshoz – írja a hatvan köbméteres óriás tojásról a dezeen.com.

„Néha azért szeretem a dizájnt, mert olyan nagy gesztusokra késztet, míg van, hogy csak azért szeretem, mert egyes apró részletei egészen különlegesnek hatnak számomra” – mondta Kley, aki a világ vezető bútorgyárainak is tervezett már az elmúlt harminc évben. A dizájnert számos díjjal is kitüntették, Szingapúrban elnyerte a 2006-os Merit Awardot, ugyanebben az évben a Best of the Best Awardot valamint 2009-ben a Gio for Globust.

„Személy szerint szeretem ha a tárgyak valamilyen formában hasonlóságot mutatnak a természettel, legyen az strukturális egyezés vagy csupán egy apró részlet, mint például egy széknek a kárpitja. De engem mindig is vonzottak a monolitikus dolgok is, annak ellenére, hogy szeretem kitolni a határaimat. „ - mondja a jazz zene rajongó tervező. A tojásra és egy kavicsra is emlékeztető végeredményt megnézheti a nyolc perces videóban!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta