LÁJFHEKK

Így lehet feldobni a strandot télen

2015. március 7., szombat 10:59

Ön gondolkodott már azon, hogy mi lesz a strandokkal télen? Például az otthagyott életmentő emelvényekkel, ahonnan a vízimentők pásztázzák a vizet?

Alapvetően a kérdés egyszerű: semmi. Ott állnak, és kész. Ám ez egy olyan strand esetében, amit vastag hó takar nem is ilyen egyszerű. Egy ilyen hely a torontói föveny is, ami azért nem éppen szívderítő télen. Ezt pedig a vezetés is felismerte, éppen ezért úgy gondolták, hogy a zimankós időben is kicsalogatják az embereket a strandra, na persze nem fürdeni.

Ha valaki Kanadát említi, akkor rendszerint nem a hőség és a vízpart ugrik be az embereknek, hanem a hideg és a hatalmas hótorlaszok – ami ugye, közel sem annyira vidám, mint egy napsütéses strand. Ráadásul az északi telek hosszabbak is, hidegebbek is, így nem árt egy kis jókedvet csempészni beléjük. Mivel a strandok télen kihaltak, így ezt választották helyszínéül a fiatal művészek szárnypróbálgatásainak. A feladat egyszerű volt: az életmentő emelvényeket kellett olyan módon átalakítani, hogy azok csalogassák az embereket a havas homokra is - írja a dezeen.com.

Az Ontario-tó partján az egyik ilyen átalakítást a WMB Studio készítette. Az állomás kapott egy acélszerkezetet a tetejére, ami túlnyúlik az eredeti szélességen. A kiugró részekről pedig élénk színű anyaghurkokat engedtek le, amik hinta gyanánt is használhatóak. Ha pedig valaki éppen nem ücsörög bennük, akkor a jeges szél himbálja őket, ami feldobja a havas táj látványát.

Kép: WMB
Kép: WMB

Egy másik elképzelés uszadékfából készült, és a DM Studio neve fémjelzi. Az elkészült átalakítás olyan, mint egy trón, mintha a régi királyok ülőhelyét próbálhatnánk ki. A hatalmas trónus oldalain beugrókat alakítottak ki az alattvalóknak, ahol le is lehet ülni, és még a szelet is felfogja a fal, így viszonylag kellemesen lehet innen nézelődni a strandon.

Kép: DM Studio
Kép: DM Studio

Ugyancsak uszadék fából alkotott Tim Olson, aki egy félkörívet tervezett az életmentő hely köré. A belsejében lévő deszkákat pirosra festette, és egy tűzrakó helyet alakított kis benne. Így nem csak ücsörögni lehet a szélvédett helyen, hanem egy kis szalonnasütésre – és nem utolsó sorban melegedésre – is van lehetőség.

wing-back tim olson
Fotó: Tim Olson

A leg vidámabb alkotás Diana Koncan és Lily Jeon nevéhez fűződik. A hölgyek egy olyan szerkezetet szeretettek volna építeni az állomás köré, ami vidám is, és a formája a helyieknek is természetes. Így született a színes toboz, melynek „ablakait” szivárványszínű, áttetsző anyaggal borították. A sok háromszög alakú nyílás mellett a szerkezet fémből készült, és valóban kifejezetten vidám látványt nyújt. Ha valaki még bele is bújik, akkor pedig egészen új színekben csodálhatja meg a partot.

Snowcone, Winter Stations Grand Opening from Lisa Boulatova on Vimeo.

Ezzel szemben a legkomorabb az a kocka, amit Michaela MacLeod és Nicolas Croft terveztek. Itt a külcsín előtt a funkcionalitás áll. Az építmény vázát fekete szövettel borították, aminek csak a tetején hagytak egy kisebb nyílást, hogy a fény és némi csapadék bejusson – hogy a csapadék minek, arra nem sikerült rájönnünk. Bár nem éppen vidám, ám remekül észrevehető, és a kocka belsejében a széltől sem kell tartani.

WS 01 2 1000.png
Fotó: nickcroft.com

A kiállítást Torontó városa szponzorálta, és a Kew-Balmy strandon tekinthető meg, egészen március 20.-ig.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta