LÁJFHEKK

De jó, hogy már van intelligens lepedő!

2015. február 17., kedd 09:05

Ha ön is gyűlöli, amikor a vekker a legszebb álmából ébreszti, vagy hogy lefekvéskor hideg az ágy, akkor most megoldódhat minden ilyen problémája.

Bármilyen kellemes dallamot, vagy egyenesen a kedvenc számát állította be ébresztőnek a telefonján, semminek nem fog tudni örülni, ha a készülék éppen legszebb álma kellős közepébe csörömpöl bele. Mert ilyenkor teljesen mindegy, mennyire kellemes az adott dallam, az akkor is a leggusztustalanabb hang azon a napon.

A vicc az, hogy - a mondással ellentétben - ilyenkor nem is az a gond, hogy a legszebb álomból ébred: az álom ugyanis az alvás REM fázisának velejárója, és ekkor a legkönnyebb felébreszteni valakit. Ha azonban a mély álomból ébred, akkor bizony az az egész napjára rányomhatja a bélyegét: fáradt, kótyagos lesz tőle. Sok okostelefonos alkalmazás van már, melyek képesek érzékelni az alvás szakaszait, és a megfelelő időpontban ébresztik fel az embert. Most azonban az intelligens mosóporok, táblagépek és telefonok mellett megjelent a piacon az intelligens lepedő is, méghozzá Luna néven – írja a designrulz.com. Ez lepedő ugyanis érzékeli az alvási fázisokat, és persze kommunikál a telefonnal, ami akkor ébreszt, amikor az a legmegfelelőbb. 

Külön jó oldala, hogy emellett hűtő-fűtő funkcióval is rendelkezik, ráadásul a franciaágy két térfelét két külön hőfokra is be lehet állítani - ezt a telefonjával végezheti -, így akkor sincsen gond, ha élete párja egy kályhában, vagy éppen a jeges északon szeret aludni, ez önt nem kell, hogy befolyásolja (maximum nem bújnak össze). Mindezért – a legkedvezőbb árfekvésben – csak 199 dollárt, azaz körülbelül 54500 forintot kell kipengetnie. Persze ha valaki az extra méretű ágyakra esküszik, és nem elégedett meg a Queen size-zal (ami Európában nem is nagyon kapható), akkor a legnagyobb kivitelért már 229 dollárt, nagyjából 63000 forintot is fizethet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
519 szavazat 568 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta