LÁJFHEKK

Így néz ki egy modern tűzoltóság és rendőrség napjainkban

2015. január 1., csütörtök 10:26

Bilbaót az építészet rajongói elsősorban a Guggenheim Múzeummal hozzák összefüggésbe, a modern és kortárs művészetek múzeumát Frank Gehry építette a baszk nép fővárosába még 1997-ben. Hasonlóképpen turistacsalogató látványosságnak tekintik a helyiek a Mies van der Rohe díjjal kitüntetett építésziroda, a Coll-Barreu Arquitectos legújabb középületeit, mint például a 2012-ben átadott rendőrséget és tűzoltóságot, melyet közel 19 millió euróból húztak fel a keskeny Nervión folyó partjára.

Íme a tűzoltóság.
Íme a tűzoltóság.
Fotó: coll-barreu-arquitectos.com

A bilbaói és madridi irodával is rendelkező stúdió projektjeit előszeretettel mutatják be a legmeghatározóbb szakmai lapok, építészeti könyvek és folyóiratok, így semmi meglepő nem volt abban, hogy mi is az archdaily.com oldalán találtunk rá. Az épületegyüttes egyik különlegessége a homlokzata, mely szinte egy az egyben visszatükrözi a lélegzetelállító tájat, a folyó torkolatát, valamint a különleges elhelyezkedésű várost.

"A természet folytonosságát helyeztük előtérbe a tervezés során. Az épület gondosan kidolgozott részleteivel a régi ipari létesítményekre és gépekre kívántunk utalni, melyek nagyban hozzájárultak a város történelmének és lakói életének alakulásához és mindennapjaihoz” – mondta a projektről a 2001-ben alapított építésziroda vezetője, Juan Coll-Barreu. A nemzetközileg elismert tervezők többi munkáját  ide  kattintva nézheti meg.

Így néz ki a bilbaói rendőrség épülete
Így néz ki a bilbaói rendőrség épülete
Fotó: coll-barreu-arquitectos.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta