LÁJFHEKK

Az Ikea tükrét Hófehérke mostohája is imádná

2014. október 17., péntek 09:02

Az Ikea megvalósította azt, amiről Hófehérke mostohája egész életében álmodott: a tükröt, ami dícsér. Csak dícsér. Mindig dícsér. A legtöbb embernek a lakás egyik legfrusztrálóbb eleme a tükör, az az egyszerű berendezési tárgy, ami a legtöbb stresszt okozza. A felmérések szerint Magyarországon a nőknek mindössze egyetlen százaléka elégedett azzal, amit a tükörben lát. Nemrég egy együttes próbálta mindezt megreformálni, most pedig az Ikea állt elő — egyelőre tesztüzemben – olyan tükörrel, amivel jól indul a napja.

Sajnos egyelőre gyártásba még nem került ez a tükör, úgyhogy aki néhány bókot szeretne kapni, annak egészen Londonig kell menni. Az áruház is készített egy felmérést, melyben a britekre vonatkozó kutatási adatok szerint a lakosság 49%-a nem kap hetente elismerő bókokat, 43.6 millió brit lakos elégedetlen a külsejével és 33% hétfőn reggel 9 óra előtt a legkritikusabb önmagával szemben. Hogy ezt egy kicsit javítsák, megalkottak egy motivációs tükröt, ami személyre szabott bókokat oszt az arra járóknak.

A Kinect technológiát és bonyolult programozást használó tükör egyéni üzeneteket oszt írásban és hanggal is. Az elismerő mondatokat is egy felmérés alapján rakták össze, mely szerint az angolok olyan bókokat szeretnek, mint hogy "Edzeni kezdtél?" vagy "Gyönyörűek a szemeid!" esetleg, hogy "Ragyogó a bőröd!", de ezen felül az öltözéket is képes dícsérni és külön nőknek és férfiaknak szánt bókjai is vannak. Sajnos nagy szériás gyártáson egyelőre nem gondolkoznak, pedig mindenkire ráférne egy-két elismerő szó, már csak azért is, ha például sikerült összeszerelnie az ugyanitt vásárolt könyvespolcot... 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta