LÁJFHEKK

Ők az idei legjobbnak jelölt magyar építészek

2014. október 7., kedd 10:04

Kinek a munkája tetszik a legjobban?

 • 513
  Czigány Tamásé
 • 952
  U.Nagy Gáboré
 • 222
  Pálfy Sándoré
 • 166
  Döntésképtelen vagyok

Három építész verseng idén a Prima Primissima-díjért, név szerint Czigány Tamás, Pálfy Sándor és U. Nagy Gábor. De kik ők, és mit tettek le eddig az asztalra?

Czigány Tamás építésznek nem ez lenne az első díja - már ha ezúttal is nyer. A győri építész kapott már Pro Architectura- és Ybl Miklós-díjat is.
Első sikerét a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközponttal aratta, majd a pannonhalmi apátsági borászatot tervezte meg. 

Nem ez az egyetlen, egyházhoz kötődő épülete, az újrónafői katolikus templom, vagy a tihanyi apátság fogadóépülete (Czigány Tamás, Papp Róbert, Juhász Réka, Cseh András munkája) ugyancsak az ő munkái, nem is beszélve a szintén díjnyertes Szent Jakab Zarándokház és Kápolna tervezéséről, amely szintén Pannonhalmán található. Czigány a győri Széchenyi István Főiskola docense.

Újrónafő, római katolikus templom
Újrónafő, római katolikus templom
Fotó: Czigány Tamás

U.Nagy Gábor színtén kapott már Ybl Miklós-díjat és Kós Károly-díjat is.A Műegyetemen végzett, a diploma megszerzése után Vendvidékre, az Őrségbe költözött. Főleg helyben tervez, a családi házak mellett teaházat Orfalun, Táncpajtát és Fürdőházat Őriszentpéteren. A Nyugat-magyarországi Egyetem, Alkalmazott Művészeti Intézetének igazgatója és tanszékvezetője.

Faház a Zsida patak völgyében, Vas megyében
Faház a Zsida patak völgyében, Vas megyében
Fotó: U. Nagy Gábor
 
Pálfy Sándort színtén díjazták már, idén márciusban a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét kapta a
"nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató munkájáért."
A BME Urbanisztikai tanszékének volt igazgatója. Jelentősebb munkái közt a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda bővítése, a szombathelyi Arena Savaria, illetve a budapesti 
Alsó-Víziváros részletes rendezési terve tartozik. 
 
 
 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta