LÁJFHEKK

Jövőre jönnek az új IKEA húsgolyók!

2014. április 22., kedd 13:35

Nemcsak új konyha és új polcrendszer, vagy új PS modellek kerültek az IKEA kínálatába, az éttermekbe is érkeznek az újítások. A Daily Telegraph értesülései szerint 2015-től vegetáriánus és csirke húsgombócokat is kérhetünk majd az áruházláncban. A vállalat a döntését azzal is indokolja, hogy a népszerű, sertés- és marhahúsból készült gombócok tömegtermelése magas széndioxid-kibocsátással jár együtt, írja a hvg.hu. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az eredetei Kötbullar húsgolyó eltűnik, közölte a Dívány megkeresésére az IKEA hazai képviselete.

Hozzátették: az IKEA 2015-től további, a gyártás során alacsonyabb széndioxid-kibocsátással járó húsgolyó alternatívák bevezetésével tervezi szélesíteni a kínálatát, ezért a következő évtől csirkehús és vegetáriánus variánsokat is elérhetővé kíván tenni a vásárlók számára.

Sajttal töltött, csirkehúsból készített variáns
Sajttal töltött, csirkehúsból készített variáns

Bár az IKEA a lapra szerelt bútorok szakértője, mégis évente körülbelül 150 millió húsgolyót ad el az éttermeiben, pedig ez a legkevésbé környezetbarát fogás az étlapjukon. A vállalat mindig is híve volt a környezettudatos életmód népszerűsítésének, így időszerű volt, hogy a húsgolyók is környezetbarátabbak legyenek. A 2013-as jelentés alapján a Daily Telegraph még azt is kiszámolta, hogy a húsgolyók előállítása és tárolása annyi károsanyag kibocsátással jár évente, mint 126 300 személygépkocsi éves használata, vagy 3 millió utas Londonból Svédországba repülése.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta