LÁJFHEKK

Kazánházban, koszban készítette elő a húsokat

2014. április 16., szerda 17:42

Több mint 2 tonna terméket foglaltak le az elmúlt hetekben egy kistermelőként regisztrált árusnál a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakemberei. A vállalkozó nem tudta igazolni az áruk (egyebek mellett sonkák, kolbászok) eredtét, telephelyén pedig megdöbbentő higiéniai állapotok uralkodtak –közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A NÉBIH a húsvéti ünnepek közeledtével kiemelten ellenőrzi a húsokat, sonkákat, így jutottak el a szakemberek az egyik Pest megyei hétvégi piac kedvelt árusának Nógrád megyei telephelyére is, ahol nagyban készültek az ünnepekre – de nem úgy, ahogy kellett volna. A feldolgozás körülményei még az ellenőröket is meglepték: az árus a kazánházban, rozsdás eszközök között, koszban, földön tárolt húsokat készített elő, a főzést üstökben oldotta meg az udvaron, a kolbász pedig egy féltető alatt szikkadt. A vállalkozó az alapanyagok eredetét nem tudta igazolni, valamint egyetlen, a kistermelőkre vonatkozó jogszabálynak sem felelt meg. Az illetékes járási hivatal a kistermelői engedélyt azonnali hatállyal visszavonta. A bírság megállapítása folyamatban van.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta