LÁJFHEKK

Olcsó játék kacatokból, kétségbeesett apáknak

2014. március 5., szerda 14:32

Ha egy designer épp gyesen van, akkor egy csomó okos ötlete támadhat. Például hasonló helyzetben lévő társainak tervez otthon is összerakható játékokat arra az esetre, ha apa fejében pang a kreativitás, unatkoznak a kicsik, viszont tele van a ház mindenféle kacatokkal.

A fiatal tervező és apa, Colin O'Dowd szerint egyre több férfi marad otthon a gyerekekkel, és néha bizony rászorulnak némi kreatív segítségre. A Stix Toys márkanevű projekt arra ösztönzi az apákat, hogy játékos módon tanítsák a gyerekeket, miközben jó időre sikerül lefoglalni is őket.

p6317 column grid 12
Fotó: Stix Toys

„Mivel magam is gyakorló apuka vagyok, kicsit körülnéztem, és azt tapasztaltam, hogy a férfiak, akik hozzám hasonlóan otthon vannak a gyerekekkel, sokszor aggódnak a túlzott számítógép-használat miatt, szeretnének több közös játékot, ráadásul sokan közülük kreatív szakmákból estek ki, és hiányzik nekik, hogy megéljék ezt az oldalukat a hétköznapokban is” - magyarázza a tervező a Coolhunting cikkében.

Az online rendelhető csomagokban található apró alkatrészek – ha találunk hozzájuk néhány megfelelő tárgyat – egy sorozatnyi játékká alakíthatók (ha valaki béna, van hozzá videós segítség is). Mivel törött bútordarabok, használhatatlanná vált tollak és még számos, egyébként szemét kategóriába eső otthoni tárgy is felhasználható a játékkészítéshez, így a kicsik az újrahasznosítás fogalmával is megismerkedhetnek.

STIXTOYS-lead-thumb-620x457-76487
Fotó: Stix Toys

O'Dowd természetesen a saját gyerekein tesztelte a játékot, amelynek most már a továbbfejlesztett változatán dolgozik, így hamarosan kacatok segítségével összerakható dinoszauruszok és dzsungelben élő vadállatok is leköthetik az unatkozó apa-gyerek párosokat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta