Vegyen színházjegyet aznap, akár féláron!

A színház nem mozi, ezt tudjuk, több szempontból sem az. Az egyik fő különbség a jegyár, ami miatt sokan boldogan járnának színházba, mégse engedhetik meg maguknak. A másik, hogy hetekkel-hónapokkal előre be kell biztosítani magunkat a jegyvásárlással, így a spontaneitásnak csak akkor van esélye, ha többhavi rákészülés után épp a színházas napon leszünk betegek.

A Limbacher Tivadar és Szabadkai Attila által létrehozott, last minute színházjegyeket forgalmazó honlap, a Ma Este Színház azonban minden ilyen kifogást kilő: akár pár órával az előadás előtt, aznap délután, és akár féláron is hozzájuthatunk az esti belépőkhöz.

A szolgáltatás Budapesten kívül egyelőre csak pár más városban, Budaörsön, Szegeden, Veszprémben és Kecskeméten érhető el, az alapítók célja azonban az, hogy az egész országból csatlakozzanak hozzájuk színházak. A 2011. december óta működő holnap népszerűsége egyre csak növekszik, Facebook-profiljuk pedig már több mint 30 ezer rajongót számlál.

A Ma Este Színház! rendszerhez ezidáig 47 színház csatlakozott, többek között a Dumaszínház, a Thália, a Radnóti, a Nemzeti Színház, valamint a Vígszínház. Mivel a partnerség a színház számára semmilyen plusz költséggel nem jár, így a jegybörze előreláthatólag rövid időn belül egész országos lefedettségre tehet szert, mivel mindenki közös érdeke, hogy megtöltsék nézőkkel a termeket.

A last minute színházjegyek vásárlása azok számára is kedvező, akik nem tudnak előre tervezni, mivel az oldal lényege, hogy az ott kedvezményes áron vásárolható darabok mind aznap estére szólnak. A listát minden nap éjfélkor frissítik, ha tehát nem szeretnénk, hogy elvigyék előlünk a jobb jegyeket, érdemes addig fent maradni, és az elsők közt lecsapni rájuk.

A cég kizárólag a honlapon keresztül érhető el, így csakis bankkártyával vásárolhatunk, majd az e-mail címünkre kapott belépőt kinyomtatva kell felmutatnunk. A előre vásárolt (és a pénztárban átvehető) mozijegyekkel ellentétben ez esetben nem kell jóval az előadás előtt odaérni, hisz a mi jegyünk a kinyomtatott voucher formájában már nálunk van, és egészen a kezdésig felhasználható, de a csúszások miatt érdemes kb. 20 perccel előbb megérkezni.

Bár Magyarországon egyelőre csak ez az egy cég kereskedik last minute színházjegyekkel, az ötlet nem új, külföldön már több oldal is foglalkozik vele. Ilyen például az amszterdami www.lastminuteticketshop.nl, vagy a torontói www.totix.ca, ahol a színházon kívül táncelőadásra, sporteseményekre, koncertekre is kaphatunk kedvezményes árú jegyeket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek