LÁJFHEKK

Létezik jó és olcsó papírzsebkendő?

2012. június 7., csütörtök 09:07

Sokan választanak úgy papírzsebkendőt, hogy a doboza egyfajta dísze legyen a szobának. Emiatt nem mindegy az sem, hogy milyen a csomagolása, de azért a legfontosabb szempont persze az volt, hogy milyen használni Ennek objektív felmérésére saját könnycsatornáinkat áldoztuk be: a  teszteléshez 1 kiló vöröshagymát szeleteltünk fel. A teszthez közismert, többségében illatmentes és háromrétegű zsebkendőket válogattunk össze (olyanokat, amik bármelyik hiperben is kaphatók).

tk3s 1176135

Forest Ecoring, minőségi selfness termék, 100 db; 195 forint (magyar termék)

A legnagyobb baj a százas pézsék csomagolásával, hogy egyszerűen nem lehet őket ésszerűen kinyitni. Vagy a végét tépi szét az ember, vagy középen vág rajta egy rést, de igazából egyik sem tökéletes megoldás. Jó lenne, ha a gyártók végre kitalálnának valami jó módszert a nagy kiszerelésű papírzsepik kezelhető csomagolására.

Ennek a terméknek is a szokásos nejlonborítása van, szépnek egyáltalán nem mondható. Amiért mégis bónusz pont jár neki, hogy – nem apró betűkkel, jól látható helyen – fel van tüntetve rajta a zsebkendők mérete, darabszáma, és hogy hány rétegű, na meg, hogy I. osztályú cellulózból készült. Ami valószínűleg fontos, és így is van, csak hát, maga a zsebkendő nem éppen elégíti ki a funkcionális követelményeket: könnyen szakad; egy nagyobb fújást már nem bír ki, esetleg csak összehajtva, és sokat sem lehet belőle használni, mert a papír kemény (na, persze nem durva), de mégis selymes (csúszós) a felülete, ezzel tutira kipirosítva az orrot, és egy idő után kidörzsöli az orr alatti részt is. Nem rossz, de a jó sajna nem ilyen…

21,5x18 cm, 1,95 forintba kerül egy zsebkendő.

NATURA plusz, 100 db; 109 forint (magyar termék)

100%-ban magyar és környezetbarát papír, ami jó. Ami rossz, hogy nagyon büdös zsebkendő, a három réteg azonnal szétválik, így nagyon egyszerűen és gazdaságosan lehet használni, a kérdés csak az, hogy mire?! Leginkább természetes vizek, lápok, nádasok mellé javasoljuk, a szembe került muslicák (óvatos!) eltávolítására. A csomagolása a mai divatnak megfelelően bizarr színösszeállítású: sötét rózsaszín alapon narancssárga és piros kalocsai(?) minta. A zsebkendő – már’ ha egyben maradnak a rétegei – nem vékony, ellenben kemény, ropogós. Egy kisebb orrfújásnál azonnal kiszakadt, a könnycseppek felitatására viszont ideális – egyszer hajtva. Drámai hatás alig érhető el vele, mert könnyen morzsálódik. Szóval, inkább vicces, mintsem sajnálni való, ha hüppögés közben a szempillájára ragad egy-két papírgalacsinka. Egyetlen előnye azért van: elég olcsó, tehát ha használhatatlan zsebkendőre vágyik, ez lesz az ön ideális ár/érték arányú terméke.

20x17 cm, 1,09 forintba kerül egy zsebkendő.

Forest, Bianka Classic forest, 100 db; 149 forint

A csomagolásáról döntse el ön, hogy trendi-e vagy ciki. Ezen is jól láthatóan feltüntetik a zsebkendő méretét, darab- és rétegek számát, továbbá hogy I. osztály cellulóz. Nyilván nem véletlen, hiszen ez is a Forest terméke. Szép kiegészítője lehet egy vidéki, magyarosan berendezett kúriának, vagy a telefonasztalkán a horgolt terítőn. Csak hát itt is szintén esélytelen, hogy ne tegye tönkre ezt a gondosan komponált kültakarót, amikor kibontja. A papírzsebkendő szép fehér, ami nekünk, tesztelőknek nagyon bejön. Az anyaga sem szakadós, vastag, és elég puha is a papír. Jó termék, és nem is egetverően drága. Na, meg hát magyar is…

19x21,5 cm, 1,49 forintba kerül egy zsebkendő.

Ooops! Sensitive, 100 db; 161 forint (magyar termék)

Ennek a zsebkendőnek a csomagolása mindenki tetszését elnyerte. Ízléses, de mégis egyszerű. Leginkább fehér fürdőszobában, vagy egy kisgyerek szobájában tudjuk elképzelni. Természetesen, amellett, hogy szép, szintén a kinyithatatlan kategória, ráadásul a többivel ellentétben könnyedén még csak fel sem lehet tépni, mert nyúlik a nejlon. Kicsit becsapós, mert a zsepi illatos, ami nincsen sehol feltüntetve a csomagoláson. Egyébként egyáltalán nem erős és elviselhetetlen a szaga, inkább kellemes, babapopsitörlő illata van, ami gyorsan el is illan. A papír szakadós, egy nagyobb rántástól azonnal kettévált, és csak félbehajtva használható nátha esetén. Viszont tökéletes a könnyek felitatására, mert guszta is, illatos is, szóval mindent tud, ami mondjuk egy Igazából Szerelem megnézéséhez elengedhetetlen...

20,3x17 cm, 1,61 forintba kerül egy zsebkendő.

Auchan papírzsebkendő kamilla illattal, 100 db; 105 forint (magyar termék)

(Az igazság az, hogy azért vettük bele a tesztbe ezt a zsebkendőt, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy az Auchan saját márkás terméke hogy bizonyít. És igen, tudjuk, hogy illatosított, de nem találtunk olyat, ami illatmentes lett volna.) Ahhoz képest, hogy saját márkás termék, egészen csinos a csomagolása, persze azért a piros madárka ott figyel a sarokban. Sajna a csomagolás anyaga viszont szintén a nyúlósan felbonthatatlan tábort gyarapítja. A zsebkendők kamillaszerű illata már kibontás előtt is megcsapta az orrunkat, így sajnos egy kicsit émelyítő. Kellemes meglepetés volt azonban, hogy felvágva egészen jó az illata, más, mint csomagolt állapotában. Óriási meglepetést az okozott, hogy ezek a pézsék meglehetősen nagy méretű zsebkendők (annyira, hogy mérés nélkül is szembetűnő a különbség), ráadásul még puha és vastag is. Nagyon jó nedvszívó(!!), nem lyukad ki és nem mállik szét, csak arra kell vigyázni, hogy a közepébe menjen a cucc, mert a széleinél, ahol a dombornyomat (?!) van, elszakadhat. Félbehajtva még papírtörlőként is használhatja, tényleg jó minőségű! Kíváncsiak lettünk, hogy ki gyártja ez a zsepit, de sajnos a csomagoláson csak annyit találtunk: Magyarország. Nyugodt szívvel ajánljuk ezt a terméket!

20,3x20,2 cm, 1,05 forintba kerül egy zsebkendő.

Joker papírzsebkendő, 100 db; 121 forint (ez is magyar termék)

Ennek már a csomagolása is elképesztően gagyi, a nevéhez hűen egy teli mosolyú, vigyorgó dzsóker virít a borításon. A zsebkendő borzasztóan vékony, kemény és igen kicsike. Egyből elszakadt amint belefújtuk az orrunkat, és sajnos ez is szétmállik.

18,5x16,5 cm, 1,21 forintba kerül egy zsebkendő.

Zewa Deluxe, 90(!) db; 248 forint

Kulturáltan kibontható az oldalánál, viszont a zsepiknél meglepődtünk: szétváltak a rétegei, és az egyik rétege lyukas volt! Gyorsan kivettünk még egyet, az is szétvált, de legalább nem volt lukas… Elképzelhető, hogy egy rossz szériát fogtunk ki?!
Jó hír viszont, hogy nagyon jól szívja a nedvességet (legalábbis, ha egyben marad a három réteg), és jó puha is. A zsebkendő legalább olyan nagy mint az Auchanos, és minőségben is hasonlóak. Mi mégis maradnánk az Auchan saját termékénél.

20,9x19,7 cm, 2,75 forintba kerül egy zsebkendő.

Lilla trio, 100 db; 85 forint! (magyar termék)

A legolcsóbb zsepi a teszten. Érdeklődve vártuk, mit nyújt ezért az árért. Annyira meg van tömve a csomagolás (illetve annyira kicsi a csomagolóanyag), hogy inkább ajánljuk a közepén bemetszeni, minthogy a végeit kezdje tépkedni, ugyanis olyankor esélyes, hogy sérül a zsebkendő is. Igaz, még így is nehéz kiszedni a zsepiket anélkül, hogy ne szakadnának el, gyűrődni legalábbis mindenképpen gyűrődik. Elvileg ez is illatmentes változat, mi mégis felfedeztünk valami szagot, ami leginkább az olcsó szappanéra hasonlít. Jól állja viszont a nedvességet, és nem szakadós. A szagán kívül egyéb rosszat nem lehet róla mondani, de jót sem… még mindig az Auchan a menő.

20,3x17,4 cm, 0,85 forintba kerül egy zsebkendő!
 

Forest, Vera papírzsebkendő, 100 db; 135 forint

Úgy tűnik, a Forest uralja a zsebkendőbizniszt hazánkban. A Lillához hasonlóan ebbe a zacskóba is túlzsúfolták a zsebkendőket, ezért célszerű középen bevágni. A többi Foresttel szemben a csomagoláson nincs feltüntetve a darabszám és a méret sem. A zsebkendő széthajtogatásakor azonnal kettévált, de a vastagabbik fele még így is használható, mondjuk, benyálazva a gyerek arcát megtörülgetni. Később a maradék is szétvált, szóval, ez típushibának tűnik. Elég könnyen szakad, viszont szép fehér. A csomagolásán aranyos virágminták vannak, de a zsepi felejthető. Kemény is, szakad is és még keskeny is…

20x17 cm, 1,35 forintba kerül egy zsebkendő.
 

Kis kokas zsebkendő gyerekeknek – rágógumi illattal, 90 db; 136 forint


Ügyes, mert teljesíti az előbbi kívánságunkat: közepén perforáció segíti a csomag feltépését! Ez nagyon klassz, de ebben ki is merült minden pozitívuma. Sajnos, a gyerekek nagy csalódottságára a papírzsebkendő teljesen fehér; a helyes kis figurák, amiket a csomagolás sugall, hiányoznak a papírról. Meglehetősen finom, rágógumi illatú, viszont nagyon kemény. További hibája, hogy nagyon könnyen szakad, ezért minimum egyszer össze kell hajtani használatakor. Kicsi és morzsálódik is.

Érdekes, hogy a csomagoláson a papírzsebkendőt két szóban, papír zsebkendőnek írták, nem tudni, hogy ez valami marketingfogás vagy csak egy „kis baki”. És ezt a kis kokast sem értjük...

A csomagolására az van írva, hogy 18x17 cm. Szerintünk meg legyen 18,1x16,5 cm. 1,51 forintba kerül egy zsebkendő.


Zsebkendő Darab/csomag Méret/cm Ár/csomag Fajlagos ár Minőség 1-5
           
Zewa Deluxe 90 20,9x19,7  248 2,75 3
Ecoring 100 21,5x18  195 1,95 1,5
Ooops! Sensitive 100 20,3x17 161 1,61 1,5 pont. Sírós, mozizós este elengedhetetlen kelléke.
kis kokas 90 18,1x16,5 136 1,51 1,5
Bianka Classic 100 19x21,5 149 1,49 3,5 (mert lehetne olsóbb is)
Vera  100 20x17  135 1,35 1,5
Joker 100 18,5x16,5 121 1,21 1
Natura plusz 100 20x17 109 1,09 1
Auchan 100 20,3x20,2 105 1,05 5
Lilla trio 100 20,3x17,4  85 0,85 4

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.06.07 10:07:20fahey

  kimaradt a spar tascentücher-je, ami szerintem elég jó

 • 2012.06.07 10:12:45Zsalugater

  Egy a baj: az Auchan mindig olyat csomagol be saját márkásnak, amire rá tudja olcsón tenni a kezét. Kifogtatok egy jó szériát, de próbáljátok meg egy-két hónap múlva...

 • 2012.06.07 10:12:50szekelybakk

  Magam sem írhattam volna jobban: "Tuna média segédmunkás asszony ismét bizonyította, hogy a teszteléshez nem ért, szempontrendszere kaotikus és szubjektív. Tuna termékismerete finoman szólva is szűkös, de nem baj mert egyenletesen gyenge kifejezőkészsége és a nyolcadikos, közepes érdemjegyű fogalmazásokat idéző stílustalansága harmóniát képez ismereteinek hiányával. Ez nem is az ő hibája, hanem a szerkesztőségé. Nem hiszem hogy ennél jobb munkaerő nincs a piacon."

 • 2012.06.07 10:23:03De gustibusaut bene, aut nihil

  mutatóujj,ingujj, finnyásoknak vécépapír, konyhai kéztörlő. ilyen hozzáállással ti kihalnátok ha eccer elmenne a villany fél napra...

 • 2012.06.07 10:27:51algi

  Mindegy, hogy kellemes vagy kellemetlen a zsebkendő illata, ha egyszer allergiás vagyok, és NEM AKAROM további kemikáliákkal ingerelni a már amúgy is taknyos orromat. Nem tudom, ki találta ki, hogy a zsebkendőt jó ötlet illatosítani, kb. olyan szuper, mintha a sebtapaszra pengéket erősítenének.

  Amúgy én tök meglepődtem nem rég a Zewa Softis direkt allergiások számára készült változatán, hogy milyen jó.

 • 2012.06.07 10:32:01kicsi11

  egy fontos szempontot nem néztetek:
  ha bekerül a mosásba, hogyan végzi
  (a Zewa Softis pl. egyben marad, és nem kell cafatokban leszedni a tiszta ruháról)

 • 2012.06.07 10:33:33Welka

  Nekem rém egyszerű módszerem van a 100-as zsebkendők kinyitására: az oldalán, ahol a hajtás van a zsbkendőn, bontom meg a csomagolást az egyik végéhez közel. Így az első néhány darab kivétele nehézkesebb ugyan, de nem dől ki a maradék. Amikor már csak kevés van benne, akkor szoktam a végét szétnyitni.

 • 2012.06.07 10:38:54piszter

  sírva könyörgöm! az aldi és a lidl termékeit is szemlézzétek! sokan onnan vásárolnak, érdekel minket, mit árulnak...!!! előre is köszi!

 • 2012.06.07 10:41:42emsys

  az hogy kidörzsöli-e az orrodot ha belefújod (náthás időszakban mondjuk 10 percenként) az végülis kiaf@aszt érdekel, lényeg hogy szép legyen a csomagolása meg jól lehessen bele sírni. hát gratula a teszthez.

 • 2012.06.07 10:45:39pfekete101

  Nekem tok mindegy mit hoz ki a teszt en mindig is ezt fogom venni: Bianka Classic (forest)
  [link]
  Az illatositast en is tok baromsagnak tartom.

 • 2012.06.07 10:46:55umidmerchant

  Forest Bianca a téli szezonban 229-ért ment a tesco-ban. Szerintem is jófajta, de kíváncsi lennék, hol talált ennyiért ilyet a cikkíró. Ezenkívül: Spar sajátmárkás és DM sajátmárkás is jófajta. Borzalmasan összeszedetlen tesztek ezek... Cikkírót úgy képzelem el, mint gimnazistakoró kisegítőt a nyári időszakra.

 • 2012.06.07 10:53:45Fenimore

  Ha beteg vagyok, nem számít az ár, a Zewa Softis-t veszem, mert attól nem maródik ki az orrom, és nem nézek úgy ki, mint egy piros kutyus... :)
  Arra, hogy itthon hányódjon egy százas zsepi, hogy legyen, ha kell, arra jó bármelyik, de ha napi ötven zsepi sebességgel fogyasztasz, ne nézd az árat, ezt tanácsolom.
  A Lilla értékelésével nem értek egyet: egyáltalán nem állja a nedvességet, egyetlen orrfújástól nedves, nyúlós gombóc lesz belőle, eltenni lehetetlen, mehet a kukába, ráadásul borzalmasan dörzsöli az orrot - ha van mit kifújni, katasztrófának számítanak ezek!

  Az illatos zsepi pedig irritáló, és bazi felesleges, mint az illatos wc papír.

 • 2012.06.07 11:26:10Silene

  Szerintem a két legjobb zsepi a Zewa Softis és, ami még jobb: a Kleenex. Tudom, sajnos drága. Viszont a DM, Müller termékek is hiányoznak, ugyan nem a legolcsóbbak, de nagyon jók. Bár a zsepik újabban vérlázítóan drágák. :(

 • 2012.06.07 11:32:47Cook kapitány

  Ízlések és pofonok, nekem a legjobb minőségűnek kihozott Forest túl kemény.
  Az én kedvencem a Lambi. Nem olcsó, de egyértelműen a legpuhább, nem dörzsöl.

 • 2012.06.07 12:10:55Kohn Troll (Altdel)

  Bianka mindenek felett!

  Próbáltunk már több tucat fajtát, Tesco, Cora, Spar minden termékét. A Zewa egy túlárazott szar, a többi meg silány. Néha akadt 1-2 márka, ami nem *olyan* rossz, de a Biankához egyik sem ér fel.

  Nem szakad, többször használható (kényszerhelyzetben jó, ha akad egy félig használt a zsebem mélyén). A legjobb benne az, hogy a lepel közepe puha, a szélén viszont van egy "dörzsi" sáv, ami a szárazabb gombócokat is kihozza az orrlyuk mélyéről, meg az ajkon fényesen elterülő takonyhártyával is elbír úgy, hogy nem kell hozzá rányomni. A sima zsebkendők (pl. Zewa) meg csak csúszkálnak a taknyon, ezáltal dörzsölik a bőrt. Allergiás vagyok, szezonban napi fél-egy csomag elmegy, tudom, hogy miről beszélek.

  A tasakot úgy nyitom, ahogy Welka is írta. A csomag leghosszúkásabb oldalának legvégét megvágom, hogy az első PZS élét ki tudjam húzni. 4-5 darab kivétele után a többi már simán jön. Ha véletlenül a szembe lévő oldalt vágod, az nem jó, mert akkor nem zsepinként egy-egy gerincet látsz, hanem kb. nyolcasával jelentenek egy-egy újabb zsebkendőt, ergo nehezebb kezelni.

  Egyetlen egy bajom van a Biankával. Üzenem az illetékeseknek, hogy a csomagolás lepergeti a festéket, és ha épp nincs szezon, akkor a százas csomag hónapokig a táskámban van. A végén már az összes festék lepereg róla, és mind tapad rá a táskám többi lakójára.

  Amíg lesz ilyen Bianka, én azt fogom venni. Nincs értelme kísérletezni mással, mert nagyon sok szar van. Szintén üzenem az illetékeseknek, hogy termékfejlesztés címén ne szüntessék meg ezt egy másik érdekében, mert egy jól bevált, kiváló minőségű, nem túl drága terméket az ember nem cserél le szívesen. Ha ez megszűnne, akkor lehet, hogy sosem találnék rá a gyár újabb termékére.

  Bianka forever!

 • 2012.06.07 12:31:57Charlie Brown

  Általában Biankát veszek, de ha arra járok, akkor Auchan-t (10x10 kiszerelésben), mert az határozottan és érezhetően jobb! Erősebb, vastagabb, talán még nagyobb is, ráadásul olcsóbb.

 • 2012.06.07 12:51:04mohaa

  Lidl: Floralys. Kék színű csomagolásban, 10x10db-os vagy dobozos kiszerelésben kapható. 4rétegű, nem dörzsöl, nem szakad. Tökéletes. WC-papírjuk szintén verhetetlen.

 • 2012.06.07 12:54:47fénycsepp

  lehetett volna tesztelni dm és rossmann zsepiket is...szerintem a rossmann alouette-je egészen jó, akárcsak a wc papír :)

 • 2012.06.07 13:07:39Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.

  dátha esetibe csakis konyhai papírtekercs dégyrét. amúgy meg irigylek mindenkit, aki a papírzsepik életit és munkásságát vizslatja.

 • 2012.06.07 13:10:33eszkütyü

  Mint volt Forest dolgozó, elárulok egy titkot: A Zewa zsepit a Forest gyártja bérmunkában. Azt hiszem, már van rá egy külön gép (a zsepi sarkába prégelt logó miatt), de 1-2 éve még ugyanazon a gépen készült, ugyanabból az olasz papírból, mint a Bianka. Termékváltáskor az átállás mindössze annyiból állt, hogy a lányok Zewa tasakot készítettek maguk elé. Az igaz, hogy a minőség ellenőrzése ilyenkor gyakoribb és szigorúbb volt. Egyszer egy üzletben megpróbáltam meggyőzni egy ismerőst, hogy ne fizessen +30ft-ot egy jobban csengő névért, de nem hagyta magát:-)
  A rétegek szétválása egyébként technológiai probléma, a három papírszálat összenyomó mintás hengerpár kopásából adódik, Csak akkor cserélik, amikor már nagyon muszáj. A Zewa-nál jellemzően gyakrabban.

 • 2012.06.07 13:13:26Színes Géza

  Legjobb a bringás zsebkendő! Cseppet sem dörzsöli ki az orrot! :-)

 • 2012.06.07 13:31:05Pécsi bölcsész

  gratulálok!
  a DM sajátmárkás zsepijét kihagytátok pedig az leveri mindet.

 • 2012.06.07 13:34:32buvarpocok

  És ezt a kis kokast sem értjük...
  Egy "újságírónak" gondolom komoly problémát okoz valaminek utánanézni!
  [link]

 • 2012.06.07 13:40:11franc0

  "Egyszer egy üzletben megpróbáltam meggyőzni egy ismerőst, hogy ne fizessen +30ft-ot egy jobban csengő névért, de nem hagyta magát:-)"

  Annyira bírom, mikor valaki ehhez hasonló sztorikkal jön... És nem veszi észre, hogy magát égeti szénné...
  Nos igen, a tájékozottság még nem minden.

 • 2012.06.07 13:57:28Laslow

  Amikor folyik az orrom, csak egy zsepi jöhet szóba: a Kleenex balsam. Ebbel félpercenként fújhatom az orromat, nem fogja kidörzsölni, ellentétben pl. egy Zewa-val...

 • 2012.06.07 13:58:29csizo

  kimaradt a ruszki zsebkendő, ami a legolcsóbb, mert csak valamelyik ujjunkra van szükség, nagy levegő és kifúj. Nagyon olcsó és mindjárt a figyelem középpontjába kerülhetünk mindenféle hangoskodás vagy vetkőzés nélkül.

 • 2012.06.07 14:09:00worxland

  Zewa Softis-nak +1. A Deluxe szar. Ha nem vagy náthás, tökmindegy, mibe fújod, ha viszont náthás vagy, akkor áldani fogod a Softist. És akkor nem fog érdekelni, hogy mennyivel drágább.

 • 2012.06.07 14:23:17Intizar

  Legjobb a DM. Igaz, nem a legolcsóbb, de azért ki lehet fizetni. És a minőség tetejébe még környezetkímélő is.

 • 2012.06.07 14:31:58De gustibusaut bene, aut nihil

  csizo
  le vagy maradva, én már az elején ajánlottam...

 • 2012.06.07 14:33:11p!nkinside

  általában nem izgat, hogy milyen a zsepi, csak ne legyen olyan, ami egy fújással átázik és szétszakad. de mikor sokat fújom az orrom, allergia vagy nátha miatt, a Kleenex balzsamos zöld-kék-sárga csomagolású zsepi az egyetlen, amit el bírok viselni az orromon, az összes többi szarrá dörzsöli. meg szeretem a lila csomagos (aromatherapy illatú :P) Zewa softist is, bár azt még betegségre nem teszteltem, csak az illatát :P viszont a mentolosoktól hányok.

 • 2012.06.07 14:48:09ork1234

  Elnagyolt, felületes és rossz teszt lett.
  Én, mint allergiás, rendszeres zsepkendő használó, a következőket fűzném hozzá:
  A Zewa messze a legjobb, még akkor is, ha drágább, mint a többi. Elég csak a többi termékből 1-1 darabot mellé tenni vagy megfogni, érezhetőa különbség. Az illatosítás meg csak divat, jó a nem szagos is :)
  Amit hiányoltam, az a DM zsepije, kb annyiban van, mint a Zewa, viszont az is nagyon jó, 4 rétegű és nem megy szét egy orrfújás után.
  Az össze többi nálam a "nem javasolt" kategória.

 • 2012.06.07 15:03:53Nesebar

  Gyerekek!
  Kleenex balzsamos, na az papírzsepi, mert abszolút nem dörzsöli ki az orrod alatti részt.
  Igen, tudom, nem az olcsók közé tartozik, de akkor is.
  Ha a taknyod-nyálad összefolyik, csak ezt vegyed.
  Vegyed már!!!!!!

 • 2012.06.07 15:52:21phaszfej

  A papírzsebkendő elképesztően proli.

 • 2012.06.07 15:52:29rhubarbjelly

  PZS minimum 19x19 cm-es és nem szagos. Amúgy meg a Kleenex balzsamos veri a mezőnyt, igaz aranyárban van, de ha fél percenként kell orrot fújni, akkor más szóba sem jöhet.

 • 2012.06.07 15:53:13TH

  Zewa softis és a Lidl Floralysa tökéletes. Kár volt őket kihagyni.

 • 2012.06.07 15:58:22Spaller Eta

  Régebben csak Kleenex-et használtunk, tényleg jobb volt mint bármi. Aztán felfedeztük a Müller saját márkás Soft Star-ját, 600 db (belül külön-külön tizes csomagokban) hatszáz forint körül szokott lenni, és minőségben a Kleenex-et közelíti erősen. Már a második fikaszezont vittük végig ilyennel, és nem volt kidörzsölt orr ezzel sem.

 • 2012.06.07 16:01:44phaszfej

  Normális ember textil zsebkendőt használ. A pézsé a lakótelepi prolik "luxusa".

 • 2012.06.07 16:08:52TH

  @phaszfej: ha a normális ember nagyon náthás, akkor nagyon gyorsan fogynak a textil zsepik is, és komoly készletek kellenek belőle. Ergo egyszerűbb pzs-t használni. Ha viszont alig-alig kell, akkor meg majdnem mindegy. :) A textil előnye, hogy nyugodtan bennefelejtheted a nadrágzsebben.

 • 2012.06.07 16:09:31TH

  csodálkozom, hogy a Kleenexet mennyien dícsérik. Annyira gyenge anyagból van, hogy szinte használhatatlan.

 • 2012.06.07 16:12:56Hircsák Micike

  Jujjj, ez a kiskokasos helyesírási okoskodás mekkora öngól!
  Szurtieperke nagyon jól leírta a választ, tanuljon tőle helyesírást, kedves cikkíró!

 • 2012.06.07 17:09:09dr. Ez is csak egy nick

  Az olyanok névmás vonzata az amilyenek.
  Az amik (helyesebben amelyek, de hát magyarázza el ezt az ember egy sajtósegédmunkásnak..) az "azok" vonzata.

  A cikk színvonala a szerzőtől megszokott nagyon-nagyon szar minőségű, felületes firkálmány, ezt már csak a helyesírása múlja alul.
  Tényleg nem lehet ezt az idiótát kirúgni, és valami kevésbé analfabétát rakni a helyére?

 • 2012.06.07 17:09:54telekino

  A szokásos ,hozzá nem értő fos ez is sajnos

 • 2012.06.07 17:38:32dr. Ez is csak egy nick

  Az ilyen szép, értelmes mondatokról nem ie beszélve, amelyek már önagukban is szellemi szegénységi bizonyítványként szolgának:

  "Szép kiegészítője lehet egy vidéki, magyarosan berendezett kúriának, vagy a telefonasztalkán a horgolt terítőn."

  zizi77:
  Akkor nekem nem tudom, honnan van a 100-as nejlonzacskós Zewa Softis itt a monitor mellett. Gondolod, hogy csak nekem gyártották, személyre szabva?

  porthosz:
  Az Auchan pzs-je tényleg jó.
  De a Lidlé (a kék tasakos) még jobb, igaz, abból 100-ast nem láttam, csak 10x10-est.
  (És a Lidl Freeway tonikja is messze veri a magyar kínálatot, de abból is csak félliteres van. A Freeway Cola meg szerintem simán Coca-Cola, csak más címkével és harmadáron. :-)

  Csokis:
  Jaja, a tegnapi joghurtos csaj még írni is tud valamennyire.

  Silene:
  A Kleenex szerintem konkrétan szar (még akkor is, ha Amerikában köznevesült, és simán csak azt (is) jelenti: papír zsebkendő).

  phaszfej:
  Na de mikor láttál te utoljára normális embert (tükörben sosem, azt tudom)?

  szurtieperke:
  Bizony.
  A hülyébbek (pl. a cikkíró) kedvéért ezt úgy tanították a zoskolába, hogy "1+2 - 2+1 szabály".

  És az idióta barma ahelyett, hogy utánanézne, még fikázza a céget...

 • 2012.06.07 20:01:03Silene

  A Kleenex nem jelent pzs-t, az a tissue, csak annyira elterjedt, hogy szinonímaként használják. Persze lehet, hogy tévedek. Nekem ez a kedvencem, kinek a pap, kinek a papné.

 • 2012.06.07 20:12:55Silene

  Igen. Ezt írtam én is. :) De amúgy nem rossz indulatból, így emlékeztem.

 • 2012.06.07 20:22:38vadásznyuszi

  Megfázás? Nagyméretű régi és ezért jó puha ruhazsebkendő + neogranormonnal vékonyan bekenni az orr alját, oszt' majd nem lesz kidörzsölt meg piros. Ennyi. Papír zsebkendő teszt....istenem...

 • 2012.06.08 07:33:04zizi77

  Kedves dr. Ez is csak egy nick!

  Lécci küldj már erről 1 fotót, mert most felmentem a zewa honlapjára, és ott sem találtam százas zacsis kiszerelést.
  Van kiscsomagos, amiből persze több van összecsomagolva, és van a dobozos. Azt is írd meg, hol vetted, mert szívesen kipróbálnám.

 • 2012.06.08 22:29:16M1234

  zizi77:
  Szerintem sincs a Softis-ból olyan kiszerelés, amit hiányolsz, de mindegy, mert maga a zsepi a legjobb a piacon. Felőlem vödörben is árulhatnák.

  És mindenkinek még egyszer, aki azt mondta, hogy a Zewa durva: ti nyilvánvalóan a Deluxe-t próbáltátok. Vegyetek Softist és kész.

  Szerintem egyébként éppen az pazarol, aki szart vesz olcsóbban. Előbb-utóbb úgyis begurulsz és kivörösödött orral megveszed a jót, amikor is az első kiadásod ment a kukába. Én nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsón vásároljak.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta