KULTÚR

Fejős Éva: Ma már nem menő fikázni

2011. január 10., hétfő 07:43

Sok embertől hallom vissza, hogy a szereplő gyakorlatilag szól a fejükben - mesélte az írónő, akinek legutóbbi regénye örömből született, így már hagyta kialakulni a dolgokat. Úgy érzi, igényes szórakoztató irodalmat ír, és nem érdekli a sznob irodalmi környezet. Interjú.

Fotó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Fotó: Ulpius-ház Könyvkiadó

A legutóbbi könyved borítójára az van írva, hogy életed eddigi legjobb regénye. Miért ez lett hozzá az ajánló?

Mert így éreztem, bár nem én kértem, hogy ezt írják rá. Szerintem normális, hogy a szerző fejlődik, és egyre jobbakat ír. Legalábbis én úgy érzem, hogy bár még csak a regényírói pályám elején járok, regényről regényre fejlődöm. A visszajelzések alapján mondhatom, hogy az olvasóimnak is a Cuba Libre a legújabb kedvencük.

Mitől jobb ez a regény, mint a többi?

Úgy érzem, most volt a leglazább a történetvezetés, és már jobban tudok figyelni a szöveg kimunkáltságára. Nagyon történetorientált vagyok és sokszor elvisz a sztori. Általában nem tudom milyen lesz a történet közepe, vége, csak alaphelyzetet szoktam kitalálni. Gyakorlatilag behúz a történet, ezért korábban a történet jobban elragadott, és ezért nem olvasószerkesztői igénnyel olvastam újra a szöveget, de most már szerintem a szövegre, a javítgatásokra is elég türelmem van. Most már egyforma hangsúlyt fektetek mindkettőre. Ez a regény eddig a legteljesebb. Több korosztályról szól, sokkal szabadabban is bántam a karakterekkel. Az előző könyvem annyira felszabadított – ahol volt egy idősebb karakter -, hogy ebben már hagytam kialakulni a dolgokat. Szerintem érezni, ez a regény is örömből született.

Mikor engedsz el egy könyvet?

Ahogy az utolsó írásjelet leírom, elengedem. Szinte olvasóvá is válok, amikor regényt írok, olyan számomra, mintha egy filmben élnék, és én is ott lennék a regényszereplőim között. Nagyon nagy feltöltődés a regényírás számomra. Ezért sem tartok túl sok szünetet két könyv között. Sokan mondják, hogy fel kell töltődni, de nekem nem megy. Nekem ez a jó, ez a doppingom.

Vissza szoktad olvasni a könyveidet?

Most a Bangkok, tranzitot újra elolvastam, mert az egyik hősnőm visszatér a nyári regényemben, de kedvtelésből csak hónapokkal a megjelenés után olvasom el újra. Amikor elhozom a kiadótól a saját példányaimat, akkor elkezdem lapozgatni, imádom, élvezem, de azonnal fellelek bennük néhány hibát, amitől rosszul vagyok. Utána leteszem, és egyszer csak elkezdem elolvasni, amikor már eltávolodtam tőle.

Milyen érzés?

Érdekes, akkor is behúz a történet. Függetleníteni tudom magam attól, hogy én írtam. Néha rádermedek egy-egy mondatra, hogy ez jó vagy nem. Nekem elég sokszor el kell olvasnom, mert tanultam a Bangkok, tranzitból, amit megírtam és azzal a lendülettel el is engedtem. Át kellett volna olvasnom. A Cuba Librét sokszor elolvastam, mert nem akartam úgy leadni, hogy sok szerkesztői javítást kelljen benne tenni.

Mitől fejősévás egy regény?

Nem tudom, ezt szerintem az olvasóim jobban meg tudják ítélni. Azt mondják, olyan érzés olvasni a regényeimet, mintha ott járnának ők is a helyszíneken.

Mik a stílusjegyeid?

A párbeszédeim nagyon életszerűek. Sok embertől hallom vissza, hogy a szereplő gyakorlatilag szól a fejükben. Nem erőltetettek a dialógusok. És eléggé sodróak a történetek. Nem szeretek egy szálon futó történetet írni. Elkezdtem ilyet is, de rájöttem, hogy belehalok. Érdekes, hogy soha nem csinálok vázlatot, de mindig összefutnak a szálak. Elég éles váltások vannak a könyveimben, ennek az a magyarázata, hogy engem így szórakoztat az írás. A visszajelzések arra utalnak, hogy felszabadító erő van bennük, amit főleg a nők éreznek meg.

Említetted, hogy felszabadított egy idősebb karakter. Döntő többségében miért fiatal felnőtt hőseid vannak?

Korábban nem mertem játszani ezzel, a saját közegemből indultam ki. Most annyi változott, hogy mertem tizenéves, és idős, nyolcvanas főhőst behozni. Talán azt éreztem meg, hogy tudok az ő fejükkel is gondolkodni.

Nehéz összeegyeztetni az újság- és a regényírást?

Ha az egyik nem lenne, hiányozna. Most is mindjárt bemegyek a szerkesztőségbe. Van egy jó kis riporttémám. Bennem erős a szakmai alázat, nem tolom magam előtérbe egy interjúnál sem. Végül is ezek a tények, ezzel a földön járok. És vannak a regények, amikkel éjszaka és hétvégén foglalkozom, azokkal repkedek.

Van olyan interjúd, amire szeretsz visszagondolni, aminél úgy érezted, hogy az alanyból mindent ki tudtál hozni?

Igen, de ezek általában első találkozások voltak, később már nem működtek. Az ilyenek egyszeriek és megismételhetetlenek. Miklósa Erikával az első interjú annyira jó lett, hogy alig tudtuk abbahagyni a beszélgetést.

Milyennek írnád le az elmúlt tíz évedet? Mi minden változott benned és körülötted?

Azt veszem észre, hogy sok olvasóm szereti a regényeimet és a cikkeimet is. Ezt az ember csak remélni meri, és szuper érzés, ha része lehet benne. Tizenévesen írtam az első regényemet, ami nem jelent meg. Nyilván még most is tanulgatom a regényírást, mert soha lehet azt mondani, hogy jól csinálom. Azt remélem, egyre szabadabb leszek, egyre jobban fog doppingolni, hogy mennyien várják, amit írok. Nem tudom hova vezet, de biztos jó az irány. Mindig szeretnék megújulni. Szeretnék megmaradni a szórakoztató irodalomban, és úgy gondolom, a világon sehol nem kínos kijelenteni, hogy jó színvonalú szórakoztató irodalmat ír az ember. Bár Magyarországon sznob az irodalmi közeg, de ez engem nem érdekel. Írtam olyan elvont novellákat, amiket tényleg nehezen lehetett értelmezni, és levelezgettem irodalmi folyóiratokkal, ahol azt mondták, jó az irány. De elgondolkodtam: nem lenne jobb olyan történeteket írni, amik engem is szórakoztatnak?

Említetted az olvasói visszajelzéseket. Érdekelnek, függetlenül attól, hogy milyen a polaritásuk?

Amikor a Nők Lapjához kerültem, írtam egy riportot a petesejt adományozásról, ami itthon nem nagyon működött a szabályozások miatt. Elkezdtek olyan levelek is érkezni, amik valójában a levél írójáról szóltak: "miért kell az ilyennel foglalkozni, fogadjanak örökbe és egyébként is kit érdekel néhány ember problémája"... Nagyon indulatos leveleket kaptam egy olyan témával kapcsolatban, amit csak bemutattam. Akkor nem értettem. Pár ilyen cikk után rájöttem, hogy van egy olyan közösség - orgánumonként 300-400 ember -, akiknek bármit írsz, belekötnek.

Az irodalomkritika engem a helyén kezel. Ők elismernek, azt mondják, igényes szórakoztató irodalom. A fórumokkal nem foglalkozom. Ha túlérzékeny lennék, akkor nem tudnám ezt csinálni, visszavonulnék, és otthon írogatnék. Egy főhősnőm szájából meg is jelent már egy ilyen mondat: teszek a kritikusokra. Nyilván az én életérzésem is benne volt, hiszen nem a kritikusoknak írok. Magamnak írok. Az olvasóimtól pedig várom a véleményeket. Ma már szerintem nem menő fikázni, sokan inkább a jót szeretnék megtalálni valamiben. Én is ilyen vagyok, mert szerintem így az ember sokkal lazábban és boldogabban tudja élni az életét.

Képes lennél valami teljesen mást írni, mint amit megszokhattunk tőled?

Igen, de a kiadóm nem biztos, hogy be merné vállalni. Van egy írói álnevem, amit még senki sem ismer, és ki tudja, mikor fog megjelenni azzal a névvel egy könyv. Ezt játéknak gondolom. A thriller nagyon érdekel, lehet, meg is fogom próbálni. De tavasszal is megjelenik egy érdekes kisregényem, egyes szám első személyben íródik, és a Cuba Libre hősnőjének, Dalmának a gyerekkoráról szól, humorosan - és egy szálon fut a történet, mert ennél ez esett jól...

Milyen íróvá akarsz válni?

Olyanná, aki örömet okoz az olvasóknak. Volt, aki azt mondta, háromszor olvasta el a Cuba Librét. Kell ennél több?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.01.10 10:50:52Johnny Tinenbalm

  "Ma már szerintem nem menő fikázni"

  az index léte ennek ellentmond.

 • 2011.01.10 11:05:17Keresztény szellemiségű luxuskurva

  Na ja, csak sznobok léteznek, tényleg ostoba és kártékony hulladékirodalom még véletlenül se. Mondjuk az írónő javára írható, hogy valszeg tényleg ilyen, izé, egyszerű, és tágra nyílt szemmel hisz az ő Művészetében és Világjobbító Küldetésében, a kiadó az, aki cinikusan vonogatja a vállát, hogy valamiből meg kell élni, és tényleg, Heideggerből nem is lehet, szomorú dolog ez a kapitalizmus.

 • 2011.01.10 11:07:56Luella Menendez

  Láttam egy-két részletet itt-ott a könyvéből és nem nagyon értem, mire ez a nagy hájpoltatás.

  Gyenge középszerű liba-irodalom-el nem tudom képzelni, ki nyomja ennyire a szerzőt.

 • 2011.01.10 11:11:57pikula

  A fikázókat fikázó fikázás egyértelműen fikázás, tehát akkor most itt mi a menő és mi nem menő?

 • 2011.01.10 11:51:17l.x.

  "mire ez a nagy hájpoltatás. "

  hajápoltatás...


  Amúgy az Írónő uhrinbenedeki önértékelő képességgel bír.

 • 2011.01.10 12:01:42Nancsi

  Az vesse a csajra az első követ, aki egy valag pénzért nem csinálna értéktelen sz.rt.

 • 2011.01.10 12:23:38Brendel Mátyás

  Akkor én vetek követ, mert még ingyen se csinálnék ilyen szart. Van, aki nem vehető meg. De tényleg, akárhány milliárd forintért sem égetném magam szándékosan. Nem éri meg.

  Süt a libáról, hogy hülye. A könyveit kb. hasonló hülye libák veszik.

  Ha csak az interjút nézzük: ő nem ír több szálon futó regényt, de azért a szálak a végén összefutnak.

  "Az előző könyvem annyira felszabadított – ahol volt egy idősebb karakter -, hogy ebben már hagytam kialakulni a dolgokat. Szerintem érezni, ez a regény is örömből született."

  Aki ilyen mondatokat ad ki a kezéből, az ne írjon regényt!

  Egyébként ennyi elég is volt. Még véletlenül se olvasom el egyetlen regényét. Nem mintha nagyon érdekelne a témájuk.

 • 2011.01.10 12:24:00spiccpork

  Én pl. nem csinálnék sok pénzért szart...ingyen jobbat írok, igaz nem is olvassa senki :) (max te, ha megnézed a blogomat ahova korábban feltettem az első oldalait a regényemnek, ott vannak rögtön a szerelmes ömlengésiem alatt)
  Én azt mondom,hogy erre is szükség van,írja csak a csaj a könyveit amit a buta libák olvasnak, addíg is olvasnak. Arról nem ő tehet,hogy sok nála jobb író nem kerül helyzetbe.

 • 2011.01.10 12:27:01Brendel Mátyás

  A magyar könyvkiadásban (lehet, hogy nemzetközi szinten is) valóban félelmetes az, hogy mennyire arról szól, hogy valaki valahol valamiért nagyon érdekelt, mert a csaj férje, barátja, lefeküdt vele, szerelmes belé, nem tudom, és nem is érdekel, hogy miért, és akkor nyomják ezerrel a szar ponyvát. És az alul-művelt, sekélyes nép meg veszi, mert ezt nyomják neki. Meg hát olyan jó kis hangulatosak azok a könyvecskék, mint egy Tiffany-sorozat, és hát a Fejős Éva is olyan szép kis csaj, biztos szép élete van...:)

 • 2011.01.10 12:30:35Brendel Mátyás

  "Arról nem ő tehet,hogy sok nála jobb író nem kerül helyzetbe."

  Részben tehet. Van nagyobb felelős, a kiadók szerkesztői, vezetői. De ő is felelős, ő is belemegy a játszmába,

 • 2011.01.10 12:31:23Brendel Mátyás

  Vannak nagyobb felelősök: a kiadók szerkesztői, vezetői.

 • 2011.01.10 12:34:29emmet

  Hm, egy evvel ezelott talaltam egy peldanyat a Bangkok, tranzit-nak, Bangkok egyik antikvariumaban. Azt gondoltam vicces lesz, mar csak a helyzet miatt is, aztan megsem lett az. Nehez dolgom van. Eva szerint nem meno fikazni.
  Mondjuk ugy, hogy nem ajanlom, ha szereted Hrabalt, Hellert, Vonnegutot, Updike-ot. Es tudod ertelmezni az ironiat.
  Viszont meleg szivvel, ha megdobban a szived egy leertekelt Danielle Steel, vagy Nora Roberts lattan. Az egyetlen latszati elonye veluk szemben, hogy a karakterei neve helyenkent magyar...

 • 2011.01.10 12:34:46Komponista

  Ismét egy boldogtalan szerelem következményeinek lehetünk a tanúi, csakúgy, mint a volt EU esélyegyenlőségi biztos esetében, aki már azt hiszem a negyedik könyvben engedi szabadjára a könnyeit. Ahhh de szép... ohh mily jó... Bah, jő-e már a következő kötet...?

 • 2011.01.10 12:45:57Nancsi

  Brendel Mátyás, spiccpork:
  21. században élünk, nem a 11.-ben. Ma bizony ha azt mondja a megbízó, hogy írjál évikém 3 méter szart, akkor évike 3 méter szart ír. Ha elég egyszerű lélek, akkor ezt észre se veszi, és még örül is neki. De aki finnyás, az éhen hal, vagy legalábbis az írásból nem csinál pénzt (mert pl a blogjára rakja ki a hülyeségeit, amit kb senki se olvas).
  Én úgy vagyok ezzel, hogy nem kell nekem feltétlenül kortárs irodalmat olvasnom. Régi íróknak is rengeteg könyvük van - több mint amennyi időm nekem.

  Egyébként a Daniel Steel vonulatra meg van igény. Arra jók, hogy - akinek bírja a gyomra - az elaludjon rajtuk. Az eladások azt mutatják, hogy sokaknak bírja.

 • 2011.01.10 12:53:09Yumurdzsak

  ponyva söpredék. az ulpiusnak is meg kell valahogy élni, no meg a középkorú adminisztrátoroknak is kell valamit a villlamoson olvasni

 • 2011.01.10 12:53:36Nancsi

  Egyébként meg ha meg akarjátok érteni a csaj világát, akkor látogassatok el 1x a Montevideo utcába, ahol a sanoma is lakik (a csaj a nők lapjának dolgozik, az meg sanoma termék). Én már masszívan utálok oda járni, de 3-4 évente "muszáj" elmennem. Szóval jön veled szembe tökmind1 ki, és lerí róla a felszínesség. Ott van rajta hétköznap, munkahelyen 250eFt ruha minimum, tökmind1 hogy utolsó titkárnő, akkor is. Vagy ha nincs annyi, akkor az eredeti, aminek a hamisítványát hordja az annyiba kerül, az tuti. Munkahely, de szolárium, wellnes, konditerem, stb úton-útfélen. Egyszerűen émelyítő az egész hely. Ilyen környezetben egyszerűen nem születhet hűdeszép irodalom.

 • 2011.01.10 12:59:39pancho_sanza

  A nő a magyar Muriel Barbery.
  Na jó csak vicceltem:)

 • 2011.01.10 13:12:15Pável

  Fejős kisasszony, ha ez volt a legjobb, akkor kérjük a csúcson abbahagyni!!! Most! Tényleg! De komolyan! Köszönjük!

 • 2011.01.10 13:20:42farvik

  hm. gyanús, hogy senki se sunázná... lehet, Ő hogy L.L.L. álruhában, és csupán csak félrevezetésül rém(szemét)regényeket ír ?

 • 2011.01.10 13:24:29Krujs

  akkor ha jól értem ma már nem fikázni, hanem szart írni a menő..

  ok

 • 2011.01.10 13:26:25deflorator

  Már pusztán a nevével (Fejős) is sikerült izgalmas képeket vetítenie a lelki szemeim elé. :)

 • 2011.01.10 13:26:30Brendel Mátyás

  Nancsi: nem írtál semmi újat. Aki finnyás, az a 3 méter szar írása helyett nem könyvírásból él meg. Ez egy lehetséges választás. Tehát korábbi felvetésedre továbbra is ez a jogos válasz: van, aki vethet rá követ. Van, aki mást választ.

 • 2011.01.10 14:07:16spiccpork

  A lényeg az,hogy nem attól rossz amit ír,mert ponyva, ezzel azt hiszem mindenki egyet ért. Nem is azért,mert romantikus ponyva. Azért rossz,mert abban a kategóriában is rossz amiben jónak kéne lennie, a "romantikus limonádé" kategóriában. Ugyanúgy ahogy horrorban is van rossz és jó is, ebben is. Ráadásul szegény nagyon irritáló is, de még mindíg azt mondom,legyen jó neki,engem nem zavar az ő boldogsága. Mert azok az emberek akik nem kerülnek nyomtatásba (én pl) azért nem kerülnek,mert nem tudják érvényesíteni magukat. Márpedig a piac úgy működik mint az evolúció, a gyenge kihullik.
  Nancsi: amit én írok az nem szar, olvasd el nyugotdan, ha akarod átküldöm, vagy nézd meg amit a blogra tettem. Köss bele ha akarsz,de ne mond,hogy szar. Mellesleg lehet,hogy jót tenne neked,ha nem csak klasszikusokat olvasnál,a gyomrodnak is jól esik néha egy melegszenya :)

 • 2011.01.10 16:30:30pontypofájú mókusgalamb

  én beleolvastam a ,,művébe",elolvasni képtelen lennék, a színvonaltalan jelző kevés rá...

  a hölgy egy nagy nulla, nem tudom,miért tolja valaki

 • 2011.01.10 16:38:21Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és az Állatkert

  kitalálom:

  ábrándozva megnyalta ajkait, majd kedvese testét bebarangolta nyelvének hegyével. megkereste legtitkosabb zugocskáját, és amikor szívének hölgye már képtelen volt uralkodni felbuzgó vágyán, ágaskodó férfiasságát egy erőteljes mozdulattal a szerelmi rejtek mélyére bocsátotta. elborították őket a szenvedély hullámai, melyek a holdfény ezüstös sugarában teljesedtek be.

  bazmeg-díj, első helyezett, gratulálunk!

 • 2011.01.10 19:28:53zsocek

  Ez azért eléggé ijesztően hangzik, hogy saját maga szerint regényírói (!) pályájának az elején jár!
  Esetleg írhatna a Borsba, vagy a Story Magazinba tárcákat :-)))))
  Azért van még pár ilyen, a Gesztesy Karcsika könyve (?) sem lehet semmi.
  Csomagolhatnának hányinger elleni orvosságot ezekhez az irományokhoz.

 • 2011.01.11 01:17:17Yeah You

  Eddig csak hallottam/ láttam a hirdetéseket, meg toplistás eladás, blablabla...de nem olvastam tőle semmit- de most karácsonykor, vmi szerencsétlen véletlen folytán megkaptam a Bangkok, tranzitot. A húgom meg a Csajokat. Vittem magammal a vonatra, utazáshoz, unalmat űzni...hát roppant kellemetlen volt. Nem hittem el, tényleg ennyire lapos és buta? Komolyan, én éreztem magamat kínosan. Úúúúristen, a 15 évesen, keresztanyámtól jószándékból kapott Daniel Steel-eknél is sz.rabb...!!!/Bevallom, azokat anno antikváriumba vágtam. Pedig ajándékot nem szabad, de ott állt vagy 10 kötet a polcomon porfogónak és egyébként is halálos vétek lett volna megtartani őket. Jah, a Martha Taylor meg hasonló gyökér orvos-krimik is repültek./ Tisztára, mint a Tiffany-k, amik már 20 éve is a cikinek számítottak.
  Oké, értem, van egy bizonyos réteg, akinek erre van igénye, stb, tudom, és nincsenek illúzióim, valakinek ez-az-irodalom. De hogy ENNYIRE nyomják ezt a nőt, h a Nyugatinál 30m-es óriásplakátot kapjon, meg mindenhol belefussak a képébe, metró, villamosmegálló... hihetetlen.
  Akik meg tényleg tudnak ÍRNI, miért nem kapnak lehetőséget? Véletlenszerűen olvastam néhány blogot, írást mostanság, amit mellesleg nem is hivatásos írók/ újságírók írtak, mégis mérföldekkel F.É. előtt járnak humorban, eredetiségben, stílusban.
  A tesómat anélkül kérdeztem a Csajokról, h meséltem volna a Bagkok-tranzit-horrorról...szegényke ki volt akadva és kölcsön akarta adni, h "ilyen pocsék könyvet még nem olvastál".
  "Életszerű párbeszédek", "mintha ott lennél" ? HOL ÉL EZ??? Lapos, sekélyes, buta, inkább.

 • 2011.01.11 06:15:58VRbagoly

  Nancsi: Bret Easton Ellis a példa rá, hogy igenis születhet irodalom ilyen közegben is, csak egy éles szemű, jó tollú ember kell hozzá :) .. és akkor indulhat a hororsó.

  Btw én nem érzem tragikusnak, hogy nincs igény a jó írásokra.. ha valaki elolvasta Szolzsenyicin, John Updike, Thomas Pynchon, Margaret Atwood, Tom Wolfe és még 500 másik író legalább három könyvét, akkor fel lehet háborodva, hogy őt senki se olvassa.. mivel azonban életem során összesen három embert ismertem, aki ilyen mennyiségű jó írást olvasott (az első egy öreg professzor volt, a második egy könyvesbolti eladólány, a harmadik pedig az öcsém.. ők ügyeltek rá, hogy ne szemetet olvassanak), így ki merem jelenteni, hogy a valódi világ arról szól, hogy az emberek leszarják, mások mit írnak. (Igazából még a legnagyobbakat is leszarja szinte mindenki.)

  Aki okos és tehetséges, az ne csüggedjen.. tanuljon nyelveket, olvassa a legjobbakat, levelezzen a legjobbakkal (a 21. században élünk, bármelyik újság elérhető, bárkinek lehet emailt küldeni, olvasni a twittjeit, csak tudni kéne beszélni néhány nyelven, stb. .. amíg bírja fizetni vagy lopni az internetet, annyit tanulhat, amennyit csak akar), válassza bármelyik tudományágat, tegyen hozzá bármelyik tudományhoz valamit, ha tehetséges, sikere lesz. Írja meg a világ legjobb esszéit, keressen annyit, hogy ne haljon éhen és élvezze ki az élete és önnön intellektusa minden percét..

  Aki pedig azt szeretné, hogy 30 méteres óriásplakátjai legyenek és híres legyen, az legyen nagyon szép, sportoljon már fiatalon, feküdjön le mindenkivel, legyenek jó kapcsolatai, válogassa ki azokat az embereket, akik majd tolni fogják előre.. így lehet akár bestseller-író, akár köztársasági elnök is később.

 • 2011.01.11 11:18:55Luella Menendez

  Ráadásul nem is mint női szerzővel van a gondom-hanem azzal, hogy amit csinál, az tré és kész.

  Az igényes, mégis populáris irodalomban Janikovszky Éva zseniális volt-vagy pl. G. Szabó Judit is az ifjúsági regényeivel.

  Rácz Zsuzsában is bírom, hogy remekül ír, ironikus, olvasmányos, humoros, és stílusa van. Tömegekhez szól és mégsem igénytelen, ami, valljuk be, teljesítmény.

  F.Éva szegény ellenben pocsékul csapatja a műfajt...

 • 2011.01.12 10:25:44tejcsokoládé

  hát az elsőt elolvastam (nem fikázunk ismeretlenül). barátok között is szőke libáknak való, nem irodalom kategória.
  a másik oldal: diplomám van, okos vagyok, jó állásom van, 'fontos' munkát végzek, ami sokkal színvonalasabb, mint az ő írásai, mégis valószínűleg sosem fogok annyit keresni, (közel sem), mint ő... megértem. főleg, hogy el is hiszi, hogy jó.

 • 2011.01.13 07:36:01Yeah You

  Biztos az volt a baj, hogy közvetlenül Vonnegut után olvastam Fejőst.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta