KULTÚR RÖVIDHÍR

Julia Robertsnek is bejött

2010. január 27., szerda 12:14

Ez most valami egészen más, mint amit megszoktunk: még annál is merészebb vállalkozás, mint amit a hamarosan megjelenő 4D-s mozi kínál. Ugyanis operába mehetünk – a moziban.

cikk-tious-rovid

A helyzet az, hogy az Aréna Plázában a jövőben operafilmeket is vetítenek majd, méghozzá tökéletes hangminőségben. Emlékszik még rá valaki, mit is mondott Richard Gere Julia Roberts-nek a Micsoda nő!-ben? „Ha valaki egyszer beleszeret az operába, akkor mindig imádni fogja.”  És a csodálatos Júlia a végén elsírta magát a gyönyörtől… Lehet, hogy te is így teszel?

Az Aréna Plázában lévő Cinema City IMAX moziban január 26-án este mutatkozott be a CineMaestro védjeggyel ellátott műsorsorozat. Szinetár Miklós, a magyar operaműfaj nagymestere, az operaház volt igazgatója, főrendezője fűzött szakmai kommentárt a világszerte egyre népszerűbb kezdeményezéshez, melynek során szuper mozikban a világ legnagyobb operasztárjait lehet hallgatni – és persze nézni.

Az első opera, amely megtekinthető a moziban - a londoni Covent Garden művészeinek előadásában - a klasszikusok klasszikusa, a Figaro házassága. A jegyek nem olcsók, de az élmény is különleges.

A Cinema City hazai mozihálózatában látható filmvetítésekre számos jegykedvezmény érvényes (a honlapjukon megtalálod). Budapesten, Győrött, Miskolcon és Pécsett februárban lesz az első filmbemutató. A Figaro után hónapról hónapra újabb klasszikusokat élvezhetnek különleges körülmények között az újdonsült és régi operabarátok.

A Cinema City operafilm programjával folytatja komoly és önként vállalt feladatát, hogy az IMAX -  a háromdimenziós filmeket elénk varázsoló mozi - ne csak az önfeledt szórakozás és  kikapcsolódás színtere legyen, hanem izgalmas természettudományos, művészeti történelmi és technológiai információkat is nyújtson – tudtuk meg Buda Andreától, a cég marketing igazgatójától, a CineMaestro védjegy ötletemberétől.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.01.27 12:18:06matyi10

  "Szintár Miklós, a magyar operaműfaj nagymestere, az operaház volt igazgatója, főrendezője fűzött szakmai kommentárt"

  Szinetár Isten barmai! Nem igaz, hogy még egy személynevet sem vagytok képesek helyesen leírni. Komolyan mondom ezt a sok sudribunkó újságírót ostorral kéne ütni, amíg meg nem tanul helyesen írni.

 • 2010.01.27 12:45:19szerk

  Igen Tisztelt matyi10!
  A sudribunkó kifejezéssel némineműleg elragadtatta magát! Mindazonáltal köszönjük, hogy a véletlen elírásra felhívta figyelmünket, javítjuk.

 • 2010.01.28 13:42:43direkt

  Jó a buli , csak sok a kocsog.
  ugye matyi1o

 • 2010.01.28 13:43:43direkt

  Jajjj, bocs most latom veletlen elirtam a neved.

 • 2010.01.28 19:01:42Dijoni

  Ó, Tízes Mátyással nem kell törődni, csak ez az egy öröme van az életben...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta