Ez most valami egészen más, mint amit megszoktunk: még annál is merészebb vállalkozás, mint amit a hamarosan megjelenő 4D-s mozi kínál. Ugyanis operába mehetünk – a moziban.

cikk-tious-rovid

A helyzet az, hogy az Aréna Plázában a jövőben operafilmeket is vetítenek majd, méghozzá tökéletes hangminőségben. Emlékszik még rá valaki, mit is mondott Richard Gere Julia Roberts-nek a Micsoda nő!-ben? „Ha valaki egyszer beleszeret az operába, akkor mindig imádni fogja.”  És a csodálatos Júlia a végén elsírta magát a gyönyörtől… Lehet, hogy te is így teszel?

Az Aréna Plázában lévő Cinema City IMAX moziban január 26-án este mutatkozott be a CineMaestro védjeggyel ellátott műsorsorozat. Szinetár Miklós, a magyar operaműfaj nagymestere, az operaház volt igazgatója, főrendezője fűzött szakmai kommentárt a világszerte egyre népszerűbb kezdeményezéshez, melynek során szuper mozikban a világ legnagyobb operasztárjait lehet hallgatni – és persze nézni.

Az első opera, amely megtekinthető a moziban - a londoni Covent Garden művészeinek előadásában - a klasszikusok klasszikusa, a Figaro házassága. A jegyek nem olcsók, de az élmény is különleges.

A Cinema City hazai mozihálózatában látható filmvetítésekre számos jegykedvezmény érvényes (a honlapjukon megtalálod). Budapesten, Győrött, Miskolcon és Pécsett februárban lesz az első filmbemutató. A Figaro után hónapról hónapra újabb klasszikusokat élvezhetnek különleges körülmények között az újdonsült és régi operabarátok.

A Cinema City operafilm programjával folytatja komoly és önként vállalt feladatát, hogy az IMAX -  a háromdimenziós filmeket elénk varázsoló mozi - ne csak az önfeledt szórakozás és  kikapcsolódás színtere legyen, hanem izgalmas természettudományos, művészeti történelmi és technológiai információkat is nyújtson – tudtuk meg Buda Andreától, a cég marketing igazgatójától, a CineMaestro védjegy ötletemberétől.

Blogmustra