KULTÚR RÖVIDHÍR

Férfifenékkel és női keblekkel hirdetik a Báthoryt

2009. december 28., hétfő 19:19

A film bemutatója előtt érkezett sajtóközleményekben egyedül azt tartották fontosnak kiemelni, hogy Anna Friel és Hans Matheson félmeztelenül látható a film egyes jeleneteiben.

cikk-tious-rovid

2010 januárjában mutatják be idehaza a szlovák rendező Juraj Jakubisko Báthory című filmjét, amelyik a gyilkos grófnő, Báthory Erzsébet életét, a híres olasz festőhöz, Caravaggióhoz fűződő szerelmét, és legbefolyásosabb magyar nemesi családokhoz kapcsolódó házassági kötelékét, valamint Thurzó György nádor intrikáit mutatja be. 

A bemutató előtt a filmet népszerűsíteni kezdték, a két beharangozó sajtóközleményben azt tartották fontosnak kiemelni, ki mindenki szerepel meztelenül a filmben. „A hazánkban is sikeres sorozat, a „Halottnak a csók” (Pushing Daisies) sztárja, Anna Friel legújabb magyarországi filmjében felfedi bájait. Az elbűvölő színésznő fedetlen keblekkel látható Báthory Erzsébetként, a Guinness-rekordok könyve szerint minden idők legkegyetlenebb női gyilkosaként számon tartott grófnő szerepében” – értesülhettünk az első közleményből, és a második is hasonlót ígér. „Legújabb magyarországi filmjében a „Félhomály” (Half Light) sztárja, Hans Matheson, Demi Moore színészpartnere meztelenül mutatkozik a filmvásznon. A sármos színész pucér fenékkel látható Caravaggioként, Báthory Erzsébet szeretőjeként a reneszánszkori festő szerepében.”

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta