Férfifenékkel és női keblekkel hirdetik a Báthoryt

A film bemutatója előtt érkezett sajtóközleményekben egyedül azt tartották fontosnak kiemelni, hogy Anna Friel és Hans Matheson félmeztelenül látható a film egyes jeleneteiben.

cikk-tious-rovid

2010 januárjában mutatják be idehaza a szlovák rendező Juraj Jakubisko Báthory című filmjét, amelyik a gyilkos grófnő, Báthory Erzsébet életét, a híres olasz festőhöz, Caravaggióhoz fűződő szerelmét, és legbefolyásosabb magyar nemesi családokhoz kapcsolódó házassági kötelékét, valamint Thurzó György nádor intrikáit mutatja be. 

A bemutató előtt a filmet népszerűsíteni kezdték, a két beharangozó sajtóközleményben azt tartották fontosnak kiemelni, ki mindenki szerepel meztelenül a filmben. „A hazánkban is sikeres sorozat, a „Halottnak a csók” (Pushing Daisies) sztárja, Anna Friel legújabb magyarországi filmjében felfedi bájait. Az elbűvölő színésznő fedetlen keblekkel látható Báthory Erzsébetként, a Guinness-rekordok könyve szerint minden idők legkegyetlenebb női gyilkosaként számon tartott grófnő szerepében” – értesülhettünk az első közleményből, és a második is hasonlót ígér. „Legújabb magyarországi filmjében a „Félhomály” (Half Light) sztárja, Hans Matheson, Demi Moore színészpartnere meztelenül mutatkozik a filmvásznon. A sármos színész pucér fenékkel látható Caravaggioként, Báthory Erzsébet szeretőjeként a reneszánszkori festő szerepében.”

Mustra