KULTÚR RÖVIDHÍR

Bemutatják Madonna árvákat felkaroló filmjét

2010. május 25., kedd 10:51

Az HBO júniusban bemutatja Madonnának a dél-afrikai árvák ügyét felkaroló dokumentumfilmjét, amelyet valójában az énekesnő kertésze készített.

cikk-tious-rovid
Madonna a dél-afrikai árvák ügyét igyekezett felkarolni, erről egykori kertésze Nathan Rissman dokumentumfilmet forgatott. A helyszín Malawi, egy ország Délkelet-Afrikában, ahol 12 millió ember él, ahol több mint 1 millió gyerek maradt árván az AIDS-nek köszönhetően, és az alultápláltság, valamint a megfelelő orvosi kezelés hiánya csak tovább ront tragikus helyzetükön. A Malawi AIDS-árvái - Madonna szemével című dokumentumfilmben az énekesnő arra tesz kísérletet, hogy bemutassa az országban élő, szülő nélkül maradt gyerekek történetét.

Madonna útja során olyan gazdasági, egészségügyi és egyéb területen jeleskedő szakértőkkel találkozik, mint Bill Clinton, az Egyesült Államok 42. elnöke; Desmond Tutu, dél-afrikai bantu Nobel-békedíjas anglikán egyházi vezető, illetve Johannesburg érseke; Jeffery Sachs amerikai közgazdászprofesszor és Dr. Paul Farmer.

 

Madonna

A rendező: művészeti vezető és kertész

Nathan Rissman Seattle-ben született és nevelkedett, majd Londonba költözött, és Madonna mellett dolgozott művészeti vezetőként és kertészként. Majd amikor az énekesnő elhatározta, hogy létrehozza alapítványát Malawiban, és filmre viszi az Afrika Szaharától délre fekvő részén élő, az AIDS-nek köszönhetően árván maradt gyerekek nehéz sorsát, Nathan Rissmant kérte fel, hogy rendezzen egy filmet, ami visszaadja a valóságot.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta