Bemutatják Madonna árvákat felkaroló filmjét

Az HBO júniusban bemutatja Madonnának a dél-afrikai árvák ügyét felkaroló dokumentumfilmjét, amelyet valójában az énekesnő kertésze készített.

cikk-tious-rovid
Madonna a dél-afrikai árvák ügyét igyekezett felkarolni, erről egykori kertésze Nathan Rissman dokumentumfilmet forgatott. A helyszín Malawi, egy ország Délkelet-Afrikában, ahol 12 millió ember él, ahol több mint 1 millió gyerek maradt árván az AIDS-nek köszönhetően, és az alultápláltság, valamint a megfelelő orvosi kezelés hiánya csak tovább ront tragikus helyzetükön. A Malawi AIDS-árvái - Madonna szemével című dokumentumfilmben az énekesnő arra tesz kísérletet, hogy bemutassa az országban élő, szülő nélkül maradt gyerekek történetét.

Madonna útja során olyan gazdasági, egészségügyi és egyéb területen jeleskedő szakértőkkel találkozik, mint Bill Clinton, az Egyesült Államok 42. elnöke; Desmond Tutu, dél-afrikai bantu Nobel-békedíjas anglikán egyházi vezető, illetve Johannesburg érseke; Jeffery Sachs amerikai közgazdászprofesszor és Dr. Paul Farmer.

 

Madonna

A rendező: művészeti vezető és kertész

Nathan Rissman Seattle-ben született és nevelkedett, majd Londonba költözött, és Madonna mellett dolgozott művészeti vezetőként és kertészként. Majd amikor az énekesnő elhatározta, hogy létrehozza alapítványát Malawiban, és filmre viszi az Afrika Szaharától délre fekvő részén élő, az AIDS-nek köszönhetően árván maradt gyerekek nehéz sorsát, Nathan Rissmant kérte fel, hogy rendezzen egy filmet, ami visszaadja a valóságot.

Mustra