KULTÚR RÖVIDHÍR

3D animáció készül Graham Chapman életéből

2011. július 1., péntek 11:12

A Monty Python meghatározó egyénisége 1989-ben halt meg, és többen úgy érezték, mostanra jött el az ideje, hogy egy egész estés animációs filmmel is emléket állítsanak neki.

Ha minden jól megy, a jövő tavasszal kerül az angliai mozikba a Monty Python csoport két évtizede elhunyt tagjának életrajzi filmje.

Graham Chapman a Brian életében
Graham Chapman a Brian életében

Az animációs film Chapman önéletrajzi írásán, az Egy hazug ember önéletrajza, VI. köteten alapul majd, a narrációt pedig részben maga Chapman végzi: fennmaradtak ugyanis hangfelvételek, melyeken saját könyvéből olvas fel részleteket. Hogy a film stílusában is hasonlítson valamelyest a könyv szkeccsszerű atmoszférájához, az animációs munkákat tizenöt különböző stúdió szállítja majd. A filmben természetesen feltűnik a többi Python tag is (bár Eric Idle még nem írta alá a szerződést): John Cleese saját magát aakítja, Michael Palin Chapman apját, a kitűnő öregasszonyhangot produkáló Terry Jones pedig az elhunyt komikus zseni anyját játssza majd. "Graham életének története azé az emberé, aki nyíltan volt homoszexuális, és titokban alkoholista" - mondta a New York Timesnak Jeff Simpson, a film producere.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta