KULTÚR RÖVIDHÍR

Liam Neeson az UNICEF új jószolgálati nagykövete

2011. április 2., szombat 09:02

Az UNICEF bejelentette legújabb jószolgálati nagykövetét, Liam Neesont.

A Schindler listája sztárja 1997 óta támogatja a szervezetet, mint Írország nemzeti nagykövete. Új szerepkörében is a gyermekeket érintő problémák ellen fog harcolni - írja az Ecorazzi. Neeson így nyilatkozott a kinevezéséről: "Nagy megtiszteltetés, hogy az UNICEF felkért erre a feladatra és elkötelezetten fogom segíteni a szervezetet, hogy legyőzzük a gyermekeket szerte a világon érintő szegénységet, erőszakot, betegségeket és diszkriminációt."

Évente 8 millió gyermek nem éri meg az 5. életévét

Legutóbb Neeson az UNICEF Írországban és az Egyesült Államokban futó "Zéró Kampányában" vett részt, ami arra hívja fel a közönség figyelmét, hogy évente 8 millió gyermek nem éri meg az 5. életévét. A kampány során gyűjtött pénzt az UNICEF "gyermek túlélés" programja kapta.

A színész így folytatta: "Az egyik ok, amiért büszke vagyok, hogy az UNICEF-fel emlegetnek együtt az, hogy a szervezet azon dolgozik, hogy csökkentse azoknak a gyermekeknek a számát, akik naponta halnak meg, pedig ez megelőzhető lenne. Megrázó, hogy még ma is 22000 gyerek hal meg naponta csak azért, mert nem jut olyan alapvető szükségletekhez, mint a tiszta ivóvíz, a biztonságos lakóhely vagy a megfelelő gyógyszer. Elszánt vagyok, hogy amiben csak tudom, segítem az UNICEF munkáját." Egy embert, aki tizenöt éve dolgozik a gyerekek védelméért, nem lehet nem szeretni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta