KULTÚR RÖVIDHÍR

Mi a lassú színház? - A Trafóban kiderül

2011. február 23., szerda 13:40

A holland united sorry művészduó és a Tünet Együttes nagy dobásra készül: a flashmobokkal és szlogenkommandóval kísért próbafolyamat után a PROPAGANDA! című előadást február 24-én mutatják be a Trafóban.

Deák téri párnacsata a verbális agresszió ellen: legutóbb ezzel hívta fel magára a figyelmet a holland united sorry és a Tünet Együttes csapata. Az akció a PROPAGANDA! című, február 24-től a Trafóban látható előadás egyik felvezető eseménye volt, ami jól mutatja, milyen rendhagyó produkcióval is van dolgunk.

Grafika: Laki Eszter
Grafika: Laki Eszter

A formájában és témaválasztásában is radikális darabban a hétköznapok propagandáját kívánják megalkotni, amely az egyén bonyolultságát hirdeti a politikai propaganda leegyszerűsítő kommunikációjával szemben.

Frans Poelstra és Robert Steijn rendezők a rendhagyó próbafolyamat során különleges eszközökhöz nyúltak: a meditációhoz, bensőséges masszázshoz, nemcseréhez, vagy éppen a próbaterem padlójának felmosásához és a közös zenéléshez. Lassú színháznak nevezett, a hazai nézők számára egyelőre ismeretlen munkamódszerük lényege, hogy lelassítják és megszakítják a hétköznapokban és színpadon megszokott beidegződéseket, mozgássorokat. A próbafolyamat a projekt blogján is nyomon követhető.

A PROPAGANDA! a premiert követően 25-én és 26-án, majd április 4-én és 5-én lesz látható az évadban. Február 26-án 17 órától tematikus PROPAGANDA! napot is szerveznek a Trafó színháztermében, amelynek keretében az előadás témáját járják körbe egy kötetlen beszélgetés keretében. A napot az előadást követő propagandisztikus buli zárja a Kiégő Izzók vizuális csapat közreműködésével.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta