KULTÚR RÖVIDHÍR

Mi a lassú színház? - A Trafóban kiderül

2011. február 23., szerda 13:40

A holland united sorry művészduó és a Tünet Együttes nagy dobásra készül: a flashmobokkal és szlogenkommandóval kísért próbafolyamat után a PROPAGANDA! című előadást február 24-én mutatják be a Trafóban.

Deák téri párnacsata a verbális agresszió ellen: legutóbb ezzel hívta fel magára a figyelmet a holland united sorry és a Tünet Együttes csapata. Az akció a PROPAGANDA! című, február 24-től a Trafóban látható előadás egyik felvezető eseménye volt, ami jól mutatja, milyen rendhagyó produkcióval is van dolgunk.

Grafika: Laki Eszter
Grafika: Laki Eszter

A formájában és témaválasztásában is radikális darabban a hétköznapok propagandáját kívánják megalkotni, amely az egyén bonyolultságát hirdeti a politikai propaganda leegyszerűsítő kommunikációjával szemben.

Frans Poelstra és Robert Steijn rendezők a rendhagyó próbafolyamat során különleges eszközökhöz nyúltak: a meditációhoz, bensőséges masszázshoz, nemcseréhez, vagy éppen a próbaterem padlójának felmosásához és a közös zenéléshez. Lassú színháznak nevezett, a hazai nézők számára egyelőre ismeretlen munkamódszerük lényege, hogy lelassítják és megszakítják a hétköznapokban és színpadon megszokott beidegződéseket, mozgássorokat. A próbafolyamat a projekt blogján is nyomon követhető.

A PROPAGANDA! a premiert követően 25-én és 26-án, majd április 4-én és 5-én lesz látható az évadban. Február 26-án 17 órától tematikus PROPAGANDA! napot is szerveznek a Trafó színháztermében, amelynek keretében az előadás témáját járják körbe egy kötetlen beszélgetés keretében. A napot az előadást követő propagandisztikus buli zárja a Kiégő Izzók vizuális csapat közreműködésével.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta