KULTÚR RÖVIDHÍR

Mi a lassú színház? - A Trafóban kiderül

2011. február 23., szerda 13:40

A holland united sorry művészduó és a Tünet Együttes nagy dobásra készül: a flashmobokkal és szlogenkommandóval kísért próbafolyamat után a PROPAGANDA! című előadást február 24-én mutatják be a Trafóban.

Deák téri párnacsata a verbális agresszió ellen: legutóbb ezzel hívta fel magára a figyelmet a holland united sorry és a Tünet Együttes csapata. Az akció a PROPAGANDA! című, február 24-től a Trafóban látható előadás egyik felvezető eseménye volt, ami jól mutatja, milyen rendhagyó produkcióval is van dolgunk.

Grafika: Laki Eszter
Grafika: Laki Eszter

A formájában és témaválasztásában is radikális darabban a hétköznapok propagandáját kívánják megalkotni, amely az egyén bonyolultságát hirdeti a politikai propaganda leegyszerűsítő kommunikációjával szemben.

Frans Poelstra és Robert Steijn rendezők a rendhagyó próbafolyamat során különleges eszközökhöz nyúltak: a meditációhoz, bensőséges masszázshoz, nemcseréhez, vagy éppen a próbaterem padlójának felmosásához és a közös zenéléshez. Lassú színháznak nevezett, a hazai nézők számára egyelőre ismeretlen munkamódszerük lényege, hogy lelassítják és megszakítják a hétköznapokban és színpadon megszokott beidegződéseket, mozgássorokat. A próbafolyamat a projekt blogján is nyomon követhető.

A PROPAGANDA! a premiert követően 25-én és 26-án, majd április 4-én és 5-én lesz látható az évadban. Február 26-án 17 órától tematikus PROPAGANDA! napot is szerveznek a Trafó színháztermében, amelynek keretében az előadás témáját járják körbe egy kötetlen beszélgetés keretében. A napot az előadást követő propagandisztikus buli zárja a Kiégő Izzók vizuális csapat közreműködésével.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés