Mi a lassú színház? - A Trafóban kiderül

A holland united sorry művészduó és a Tünet Együttes nagy dobásra készül: a flashmobokkal és szlogenkommandóval kísért próbafolyamat után a PROPAGANDA! című előadást február 24-én mutatják be a Trafóban.

Deák téri párnacsata a verbális agresszió ellen: legutóbb ezzel hívta fel magára a figyelmet a holland united sorry és a Tünet Együttes csapata. Az akció a PROPAGANDA! című, február 24-től a Trafóban látható előadás egyik felvezető eseménye volt, ami jól mutatja, milyen rendhagyó produkcióval is van dolgunk.

Grafika: Laki Eszter
Grafika: Laki Eszter

A formájában és témaválasztásában is radikális darabban a hétköznapok propagandáját kívánják megalkotni, amely az egyén bonyolultságát hirdeti a politikai propaganda leegyszerűsítő kommunikációjával szemben.

Frans Poelstra és Robert Steijn rendezők a rendhagyó próbafolyamat során különleges eszközökhöz nyúltak: a meditációhoz, bensőséges masszázshoz, nemcseréhez, vagy éppen a próbaterem padlójának felmosásához és a közös zenéléshez. Lassú színháznak nevezett, a hazai nézők számára egyelőre ismeretlen munkamódszerük lényege, hogy lelassítják és megszakítják a hétköznapokban és színpadon megszokott beidegződéseket, mozgássorokat. A próbafolyamat a projekt blogján is nyomon követhető.

A PROPAGANDA! a premiert követően 25-én és 26-án, majd április 4-én és 5-én lesz látható az évadban. Február 26-án 17 órától tematikus PROPAGANDA! napot is szerveznek a Trafó színháztermében, amelynek keretében az előadás témáját járják körbe egy kötetlen beszélgetés keretében. A napot az előadást követő propagandisztikus buli zárja a Kiégő Izzók vizuális csapat közreműködésével.

Oszd meg másokkal is!
Mustra