KULTÚR RÖVIDHÍR

Az azonos nevűek akciósan nézhetnek előadást a Trafóban

2011. január 28., péntek 14:41

Salamon Eszter, a Berlinben élő, magyar származású táncos-koreográfus vele megegyező nevű nőket keresett világszerte, hogy az ő történeteiken keresztül meséljen filmen, táncban, dalban - saját magáról is. Furcsa kaland 28-29-én a Trafóban.

Így mutatkozunk be, ez szerepel a személyes iratainkban, életünk során ezerszer hagyja el a szánkat: a nevünk. Egy vezetéknév meg egy keresztnév, egy betűsor, ami minket jelöl, ami hozzánk tartozik. De mi történik, ha történetesen személyesen találkozunk valakivel, akit pontosan ugyanúgy hívnak, aki pontosan ugyanazt a nevet viseli, mint mi? Salamon Eszter Berlinben élő magyar származású táncos-koreográfus ezt a furcsa helyzetet járja körül És akkor című film-koreográfiájában, amelyet 28-29-én este láthatunk a Trafóban.

Az érdekes kaland során képekkel találkozhatunk emberekről, családi vakációról, szülinapokról, az idegen arcok úgy mosolyognak ránk, mintha a mi rokonaink lennének, mintha nekünk szánták volna emlékül a fotókat. A folyamatosan szűkülő-táguló színpadtérben pedig emberek bukkannak fel, élőben és vetített képen, beszélnek és énekelnek, történeteket mondanak, a saját(?) történetüket. A történetek hősei valószínűleg nem is találkoz(hat)tak. Egyikük a jelent meséli, a másik mintha a bizalmasának vallana a múltjáról.

A Trafó az előadás különleges témájához kapcsolódóan akciót és névkereső-játékot hirdet: azok, akik hárman ugyanazt a vezeték- és keresztnevet viselik, és együtt érkeznek az előadásra, hárman egy jegy áráért nézhetik meg a produkciót. Természetesen a névrokonságot személyi igazolvánnyal kell igazolni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta