Csütörtökön startol a Csabai Kolbászfesztivál

Idén október 28- 31. között rendezik meg a már évek óta hagyományossá vált Csabai Kolbászfesztivált. A szervezők öt helyszínen várják a látogatókat, akik disznóvágáson, kolbászkészítésen, borkóstoláson, és zenei programokon is részt vehetnek a négy napos rendezvény ideje alatt.

A Csabai Kolbászfesztivál Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja, amely évente körülbelül 60-70 000 vendéget vonz. A rendezvényen rengeteg külföldi is megfordul, hiszen a csabai kolbász, és a fesztivál híre az évek során az országhatáron túlra is  eljutott. Békéscsabán 1997 óta rendezik meg a Kolbászfesztivált, a térség gasztronómiai hagyományára, a disznóvágásra és kolbászra építve. Az idei, több napos gasztronómiai sorozaton a disznóvágás és a kolbászkészítés mellett versenyekkel és bemutatókkal várják az érdeklődőket. A fesztivál szerves része a kiváló magyar borok, és a pálinkák kóstolási lehetősége. A vendégek megízlelhetik az ország szinte összes borvidékének a különlegességeit is, hiszen a jó, minőségi magyar borok nélkül mára egy igazi csabai disznótor elképzelhetetlen.
Öt színpadon várják a látogatókat nézhető, hallgatható népzenével és néptánccal, valamint szórakoztató zenei programmal. A fellépők között a négy nap során a Benkó Dixieland Band, a Magna Cum Laude, Kovács Kati, Aradszky László, Komár Laci és a Ghymes együttes is tiszteletüket teszik majd. A rendezvény helyszíne a békéscsabai Sportcsarnok és környéke.  Jó kóstolást kívánunk!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek