INTIM

Színlelek a munkában, színlelek az ágyban – a harmincas nők csapdái

2011. március 22., kedd 19:16

Látszólag Zsuzsának semmi oka a panaszra, a munkahelyén megbecsülik, a házassága kiegyensúlyozott, mindene megvan, szeretik és sikeres. Ha azonban kicsit mélyebbre nézünk, a fő probléma az, hogy nem a saját életét éli. Coach szakértőnk szerint egyre több magasan képzett harmincas nő érzi úgy, hogy nehezen tud érvényesülni az életben. Zsuzsa történetén keresztül megérthetjük a jelenség főbb összetevőit.

Zsuzsa egy multinacionális cégnél dolgozik, középvezető. Az egyetemen a legjobbak között volt, aktívan sportol, folyamatosan továbbképzi magát, tanul, odafigyel az étkezésére is. A mai kor fogalmai szerint nagyon tudatosan él, megtervezi csaknem minden percét és így tartalommal képes megtölteni a napjait. Még a magánéletben sem volt sikertelen, kevéssel az egyetem elvégzése után férjhez ment egy hasonlóan sikeres üzletemberhez. Nagyon jól megvannak és mindenki az ideális párt látja bennük.

Mégis úgy érzi, az élete válságban van

Zsuzsa mégis úgy érzi, egy csődtömeg az élete. Egész élete a megfelelésről szól, holott alkatilag, lelke mélyén korántsem az a kemény üzletasszony, akinek környezete hiszi. Valójában őt mindig is a művészet érdekelte, nagyon szeret festeni, imád utazni, emberekkel ismerkedni, különböző kultúrákat megismerni. Jelenlegi életvitele mellett azonban sajnos ezt nem teheti meg, sem az üzletasszony homlokzat, sem pedig a családi és egyéb kötöttségek miatt.

Mindig is egy laza embert szeretett volna férjnek, soha nem akart olyat, aki még hétvégén is öltönyben van. Otthon is folyamatosan azt mutatja, milyen boldog, ám egyre nagyobb a belső feszültsége. Látszólag semmi oka a panaszra, hiszen munkahelyén megbecsült, társadalmi státusa stabil, férjével való kapcsolata kiegyensúlyozott, tehát kívülről nézve mindene megvan, szeretik és sikeres. Ha azonban kicsit mélyebbre nézünk, a fő probléma az, hogy nem a saját életét éli.

Senki sem tudja, mit is szeretne

Mindenütt szerepet játszik, a munkahelyen és a magánéletben egyaránt, egy kemény üzletasszonyt, aki megfelel környezete elvárásainak. Színlel a munkahelyen, színlel otthon, színlel az ágyban. Senki nem tudja, mit is szeretne, mert ezt még saját magának is csak az utóbbi hetekben kezdte, merte bevallani. Több hete rendszeresen találkozunk, és most kezdi felismerni, mi mindenre lenne szüksége ahhoz, hogy teljesebb életet élhessen.

Kezdi megismerni önmagát, fokozatosan megtanul figyelni az igazi érzéseire, és kezd megnyílni mások előtt is. Elmondja környezetének, mit szeret és mit nem. A környezete számára természetesen eleinte ez szokatlan, valószínűleg egy kevés idő kell hozzá, hogy elfogadják őt szerepjátszás nélkül.

Van egy közös hiba

Minden élethelyzet más és más, ugyanakkor mégis lennie kell bizonyos női sorsokban valami közösnek, ami hasonló gondokhoz vezetett. Gyakran igen sok külső körülményt találunk, amelyekre a sikertelenség visszavezethető. A hátráltató, külső körülmények lehetnek valósak, ám mégsem ez a sikertelenség igazi oka.

A beszélgetéseimnek az egyik első eredménye éppen ennek a felismerése. Noha kétségkívül nem alaptalanok azok a tapasztalatok, miszerint egy nőnek nehezebb érvényesülnie ebben az egyre kevésbé férfiközpontú világban, ám a férfi-női társadalomban, és e kettőnek éles szembenállásában személy szerint én nem hiszek. A társadalom szerves egész még akkor is, ha olyan világban élünk, amelyben a férfiaké volt az irányító szerep, és ez a történelmi tapasztalat valószínűleg sokáig meg fogja szabni gondolkodásmódunkat.

A férfiak rosszul viselik a női sikereket

A nők természetesen képesek mindarra, amire a férfiak, sőt sok férfi csodálja a karriert építő nők szorgalmát, a családanyák türelmét, és azt, ahogy ezt a két szerepet ráadásul nem ritkán össze is tudják egyeztetni.

A férfiak egy része azért napjainkban is rosszul viseli, ha egy nő a munkában is képes felvenni a versenyt férfitársaival és minden területen igyekszik érvényesülni. Ebben nem kis szerepe van annak a tradicionális felfogásnak, ami szerint a nőknek otthon a helye, hogy gondoskodjanak a családról, gyerekeket szüljenek, illetve neveljenek.

A nőknek is szükségük van azonban arra, hogy megtalálják az életükben azt a területet, ahol kifejezhetik magukat. Ahol eredményeket tudnak elérni, és bizonyítani tudnak elsősorban saját maguknak, hogy tudnak érvényesülni és helytállni a világban. A férfiak talán féltékenységből, talán tudatalatti félelemből nem könnyen engedik a hölgyeket magas pozíciókba. Sokan valamiért riasztónak találják, ha azzal kell szembesülniük, hogy a nők is mennyi mindenre képesek. Továbbra is kényelmesebb úgy kezelni a nőket, mint a gyengébbik nemet – így már az elején azt sugalljuk, hogy mi férfiak vagyunk az erősebbek.

Így kezdődnek a játszmák

A nők (is) korán megtanulják – már a gyermekkorban, hogy ha érvényesülni szeretnének, vagy el szeretnék kerülni a mellőzést, a megjegyzéseket, illetve az üzletasszony-homlokzat összeomlását, nem szabad kimutatniuk a valódi érzéseiket. Játszmákba kezdenek, amelyeket könnyebb elfogadniuk tudat alatt, semmint megküzdeni az igazi problémákkal.

Ezeknek a játszmáknak a felismerése és vizsgálata Eric Berne nevéhez fűződik. Berne és tanítványai kutatásai szerint ezek a viselkedésminták már a gyerekkor első 6 évében kialakulnak és később visszahúzó erőt jelentenek az élet legtöbb területén. Ezeknek a viselkedésmintáknak az az egyedüli értelme, hogy igazolják a világról kialakított képünket. Újra és újra hasonló helyzeteket teremtünk magunknak és gondoskodunk arról, hogy a legtöbb esetben hasonlóan – vesztesen kerüljünk ki belőle. Ezzel is igazolást gyártani saját magunknak magunkról, a helyzetről, a világról.

Folytatjuk.

Jankulár László

www.coachforyou.hu

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.03.22 22:20:19Spiritmonger

  az ilyen zsuzsák sorsa tipikus. már a középiskolában eldől alapvetően, amikor még normális korában a fickójának valami menő hülyegyereket választ az őt tisztelő, szerető, jó fej, de nyápic/pufi/ronda, kedves és okos srác helyett. aztán folytatódik az egyetemen, amikor csatlakozik a hozzá hasonló hülye picsákhoz, és szintén a jaszkari csávókat szemelik ki, esetleg befolyásos ember fiacskáját az őt a földre visszavarázsolni képes, szeretni tudó, élni tudó, ott tanuló self made man típusú, de még nem befutott, a gimiben még vele beszélőviszonyban lévő nyápic/pufi/ronda, de kedves és okos sráctípus helyett. aztán jön a diploma, utána a multinál relatíve jó pénzért egy állás, kufirc a munkatársakkal és/vagy a főnökkel, férjhezmenetel szerencse és kapcsolatok szerint, majd a végállomás a blogban leírt történet. az egyetlen esélyét az egyetemen elbaszta, és nem érti, miért, hogyan...az evolúció kegyetlen dolog, a nyápic/pufi/ronda, kedves és okos srácokból elég komoly esély van rá, hogy később kinőjék magukat, és jó férjek, apák, szeretők legyenek, de mire eljön a harminc, és a srácok kezdenek kiteljesedni, és már igen jó partinak számítanak, addigra zsuzsa és társnői már nem játszanak, kiöregedtek, illetve korábban eltolták az esélyüket. a folyamat évről évre megfigyelhető az egyetemek diplomaosztóin, az 5 éves találkozókon, az állásbörzéken, a csapatépítő tréningeken

 • 2011.03.22 22:20:46villamos alóli kacaj

  Itt a sok jó tanács!
  Ideje adót kivetni rájuk!
  Előre, tanács_adók!

 • 2011.03.22 22:40:27bolek

  @villamos alóli kacaj:

  jó a nicked... olyan: optimista... :))

  *
  tényleg úgy néz ki, ez a Zsuzsa elizélte valahol, sokak szerint legalábbis. vesszen a pénzközpontú világ! (de azért keressek eleget...)

  az is lehet, hogy az emberek mindenképp boldogtalanok: túl sokat tudnak és képzelnek arról, hogyan másképp élhetnék vagy élhették volna le az életüket.

  na, ez is optimistára sikeredett.

 • 2011.03.22 22:54:16ledo76

  Alf: A legutóbbi (hosszabb) hozászólásoddal tökéletesen egyetértek. Hamis világ, hamis értékrenddel. Persze, hogy a legtöbb ember boldogtalan és végtelenségig önző.

 • 2011.03.22 22:58:00Bambano

  megint sikerült ideborítani egy kis jó amcsi bullshitet...

  az ilyen mondja el másoknak meg nyíljon meg mások előtt legfeljebb a nagy víz másik oldalán jön be, mi nem így vagyunk szocializálva. a raplit tartsa meg magának.

 • 2011.03.22 22:58:22Magdi0106

  Az a baj, hogy az emberek nagy része nem tudja, hogy mi az, hogy ELÉG...nem ismeri saját magát, nem ismeri saját igényeit! Így járt Zsuzsa is. Basszus, ha nincs kedve középvezetőként dolgozni, akkor legyen alkalmazott. Ha nem szeret sportolni a szabadidejében, akkor a felét váltsa fel festésre! Ha meg nem kell neki a férje, tán mondja meg neki, ne vesztegessék egymás idejét.
  Szóval...tán el kéne kezdenie magával ismerkednie :)

 • 2011.03.22 23:02:27Bambano

  alf: nem hiszem, hogy a cikkben leírt értékrend a világ értékrendje. ettől lesz gagyi a cikk.

 • 2011.03.22 23:30:36antiszociális exlúzer

  csipp

 • 2011.03.22 23:35:25Tita nick

  Tipikus milf. Az ilyeneket a legjobb megdugni, csak külön telefon kell hozzájuk, amely este kikapcs. Szeretőnek a legjobbak.

 • 2011.03.22 23:37:45macitalp

  Fordítani mindig könnyebb mint feldolgozni egy valós esetet. Következtetés levonni, vagy pláne tanácsot adni csak személyiségelemzés alapján lehet. Ez így ahogy van egy szép nagyra nőtt értéktelen közhelygyűjtemény.

 • 2011.03.22 23:37:55Moontresor

  Már a cikk neve sem szimpatikus. Hol ez a rossz kapcsolat? Hol ez a felelőtlen férj? Figyelnek ezek egymásra? Szoktak beszélgetni?
  Mindkettőnek van állása. Tisztelik egymást. Vagy mégsem? Őszinték egymással, vagy mégsem?

  Megítélésem rossz hangulat vagy a megszokás lehet az oka. Hol van fantázia, kreativitás hölgyeim?
  Egy kapcsolat adja meglátásom szerint az ember számára az igazi szabadságot és erre napjaink embere leblokkol? Bután néz maga elé és elégedetlenkedik a sült csirkével a kezében?

  Bizakodó vagyok. Itt a tavasz, a langyosodó idő!

  Tessék kimozdulni és jól érezni magunkat! :)

  Beszélgess és tovább élsz! :)

  További szép Napot Neked is! :)

 • 2011.03.22 23:39:13antiszociális exlúzer

  csorsza

  "Így jár az a nő, amelyik a hagyományos, "női" szerep helyett férfiszerepre vágyik. A nő az nő, szüljön gyerekeket, főzzön, mosson, vasaljon, szeressen."

  Ez a követelményrendszer hol olvasható, a Világegyetem Nagykönyvében?
  Rühellem, amikor valaki ennyire nem képes elképzelni, hogy az emberek nem egyformák.
  Van, aki kiteljesedik az anyaságban és a háziasszonyi teendőkben, és van, aki nem. Ez nem csupán egy ostoba emancipunciszinglilibsi szerep; jelei már kisgyerekkorban megmutatkoznak - érdeklődési kör, jellemvonások, viselkedés - formájában, ami - bizonyos kutatási eredményekkel egyetemben - arra utal, hogy ezen tulajdonságok egy része valamely mértékben biológiailag meghatározott. Magyarán, a "fiús lány" fiúsnak születik.
  Aztán vagy bedugja a fejét a borotválógépbe, vagy nem.

  *- Képzeld, érkezett a fodrászatba egy borotválógép. Bedugod a fejed, és a benne lévő automatikus borotvapengék egy pillanat alatt leborotválnak!!
  - Igen? Na de hogy? Hát mindenkinek más formájú az arca!
  - Hát, először még igen...

 • 2011.03.22 23:40:29antiszociális exlúzer

  csorsza

  "Így működik ez már ötezer éve, ha tetszik az öntudatosabbjának, ha nem.
  Különben, ilyen elbaszott, szerencsétlen, depis, önmegvalósító picsa lesz, mint a példabeli Zsuzsa."

  Aha. Drága kiskosztüm, tízcentis tűsarkú, műkörmök, salátaevés, pattogós stílus, közép- vagy felsővezetés, mi? A "karrierista nő" jellegzetes sztereotípiája annak alátámasztása végett, hogy "karrierista nőnek lenni rossz, érteeem?" Holott a valóság ennél árnyaltabb. Például, kevesen igazán karrieristák, viszont sokan vannak, akik szeretnek dolgozni, vagy legalábbis lenne olyan munka, amelyet szeretettel végeznének, illetve olyanok, akik _igénylik_, hogy a család mellett másban is kiteljesedjenek (tudom, elcsépelt szó) és megmérettessenek. (Hogy az emberek többségének nincs lehetősége - azaz muszájból dolgoznak -, az más kérdés. De ez nemfüggetlen.)

  Megjegyzem, a legtöbb munkájában sikeres, elismert nő a környezetemben NEM karrierista.

 • 2011.03.23 00:11:40szuts

  Hellótok!

  Az a gond, hogy az örömöt meg lehet venni pénzért, sikerért, karrierért...
  A boldogságnak nagyobb az ára: Az elégedettség. Ha ez megvan az emberben, közelít hozzá a boldogság.
  De az elégedettség egy drága áru: le kell mondani a (sokszor elérhetetlen) javak hajszolásáról. El kell fogadni azt, ami van, és nem kacsingatni se a másik ember udvarába, se a főnököm székére. És ez nagyon nehéz ma, amikor minden médiából az folyik, hogy legyél te a tökéletes, a legjobb, a legmenőbb, a ...
  No, ekkor lehet, hogy az anya anya lesz, az apa apa lesz, és lehetősége lesz a gyereknek is arra, hogy gyerek maradjon.
  Nekem nagyon tetszene ez a világ.

 • 2011.03.23 00:51:55Phátyol Ferenc

  most a néni azér sír, mer végighazudta az életét, és rájött, h elkúrta?:DDD
  nem tehetek róla, de az ilyeneken csak röhögni tudok.

 • 2011.03.23 01:12:21stikasz_1

  Nehéz értelmezni ezeket a cikkeket. Oké, az kiderül, hogy a szerző elsősorban közhelyek puffogtatásában erős, no meg abban, hogy óránként 15 ezerért meggyőz arról, hogy ő már megoldotta a problémádat, tehát megérte a buli.
  De az, hogy valakinek van egy sikeres életútja, karrierrel, pénzzel, egy mellette álló férjjel, de közben meg bánkódik, hogy naiv festőként mire vihette volna?... Ez vicc? Basszus, akinek nem sikerül pénzzel, háttérrel semmit kihoznia magából a szabadidejében (csak két példa: hétvégente lehet fotózni, esténként lehet blogolni), az miért gondolja, hogy benne egyébként iszonyú erejű kreativitás lakozik? Aki még nem érezte ramatyul magát annak ellenére, hogy úgy általában rendben vannak vele a dolgok, az nem is élt. De ilyenkor nem coach-hoz kell rohangálni, aki elmondja neki, hogy legközelebb tegye szóvá, mit nem szeret (WTF?), és jöjjön megint, 15 rugóért, hogy megbeszélhessék... Ez egyszerűen szánalmas. A két hónapos gyorstalpalón az emberi lélek finommechanikai műszerészeivé (vagy esetenként favágóivá) vált coach-ok pedig ennek a hiszékenységnek a vámszedői. A hülye csalódottak tévéjóst hívogatnak, a képzett hülyék coach-hoz járnak. Nyilván közös szakszervezetbe tömörültek ezek a nagyszerű tanácsadók...

 • 2011.03.23 01:57:01Bubek

  Ezt nem értem. Valaki megtiltotta, megakadályozza Zsuzsát abban, hogy fessen ? Menj el a boltba Zsuzsi és vegyél festéket, ecsetet, vásznat és fess valamit mielőtt becsavarodsz. Az életed többi részét ráérsz tönkretenni akkor, amikor az első képeddel az lett, amit szerettél volna vele elérni - eladod, kiállításra kerül vagy csak felakasztod a falra :-)....addig az egész csak vihar egy pohár vízben - vagy egy jó kis cikk a neten :-)
  A jelszó : Just do it :-) A vágyak azért vannak, hogy valóra váltsuk őket.Sikeres vagy a munkában !? Az nem siker, ha megcsinálod, amit mondanak, a siker az, ha megvalósítod Önmagad és a saját céljaid eléred, a vágyaid valóra váltod vagy legalábbis elhiszed, hogy meg tudod tenni; hogy ez a lehetőség neked jár...az, hogy mások mit várnak el csak egy körülmény, olyan mint a reklám a TV-ben a film közepén

  Én például azt képzelem magamról, hogy tudok másoknak hasznosat mondani :-) és lám le is írtam, amit gondolok. Hogy tényleg hasznos-e ? Majdnem mindegy. A cél az volt, hogy segítsek. Megadtam magamnak a lehetőséget, mert ide leírtam, hogy hasznos-e az majd eldől...de ha le sem írtam volna, akkor most színlelhetném hogy milyen boldog vagyok és közben magamban sírdogálnék....boldogok a trollok :-)

 • 2011.03.23 02:02:05Kis ember

  Drága nagyanyám ilyenkor mindig azt mondta: Jódolgukban nem tudják mit csináljanak.
  És tovább főzte a hamisgulyást.

 • 2011.03.23 02:04:25hungazin

  A hölgyike tényleg egész életében csak másolt sikeres példákat,most hogy úgynevezett sikeres vezető, rájön hogy eddig semmi eredetit nem alkotott hanem csak felfele nyalt,lefele meg ugatott,most tehát eszébe jut hogy ő valójában egy kreativ művész? na ezen már egyetemista korában is elgondolkozhatot volna és ha tényleg kreativ akkor választhatott volna valami természettudományos pályát is például mert nemcsak a művészek kreativak: ja hogy oda intellegencia is kell ... hát igen,de ott is lehet jól keresni,továbbá a 'tehetséges' alkotóművészek (mégha bölcsész végzettségüek)is jól megélnek

 • 2011.03.23 03:12:08[megmondoember]

  "Egyenjogúság" kellett. Megkaptátok. Ennyi.

 • 2011.03.23 04:41:51BKV reszelő

  Hülye cikk. A szakember meg egy sarlatán lehet. Zsuzsa kedves, ha nem szeretné a megfelelésekkel járó életet, akkor öngyilkos lett volna már az anyaméhben. Az élet ugyanis nem más, mint folyamatos megfelelés. Zsuzsanna kedves is lelkesen gyűjtögette az amerikai álom kézzelfogható bizonyítékait (egyetem, sikeres üzletember férj, karrier, anyja kínja) pedig ha tényleg a legjobbak között volt az egyetemen és feltételezzük, hogy az az egyetem nem valami büfé szakon képezte Zsuzskánkat, akkor már ott rá kellett volna jönnie, hogy ő nem vágyik erre az életre. De ő vágyott erre, elérte....egyszerűen most nincs célja, nincs már minek megfelelni...ilyenkor kell egy jó partner, aki az eddigi életét kiegészíti vagy új célt kitűzni az eddigi életének megfelelő pályán - felső vezetői poszt, másik cégnél esetleg - vagy gyökeresen változtatni kell - földrajzilag, esetleg életstílusilag.

 • 2011.03.23 06:31:36Nancsi

  alf: hol érdekel engem hogy elvál-e vagy csak szeretőt tart? Ő dolga.
  A munkáról meg annyit, hogy életed 1/3 részében alszol, szóval akár főbe is lőheted magad. Ja, és persze hétvégén nem élsz ugyebár. Csináltam 10 évig az "szeretem a munkám, szabad vagyok" dolgot, de mikor oda fajult hogy ugyanazért a pénzért amit most 8 óra+ebédidővel megkeresek napi 12-13 órát kellett dolgoznom, hétvégén is, akkor inkább hagytam a fenébe.

 • 2011.03.23 06:32:49Nancsi

  zZz: én első helyre ahová jelentkeztem felvettek, és ez olyan. Mondjuk ehhez kell az hogy nem könyvtár-s.ggmeresztés szakon végeztem.

 • 2011.03.23 06:38:40fec2000

  A nőknek semmi sem jó. Ha férfiként viselkedünk, az a baj, ha meg egyenjogúan báunk velük, az a baj.
  Egyébként meg tényleg gyerek kellene. Túl sok a szabadideje.

 • 2011.03.23 06:39:10Nick Leeson

  Szerintem ennek sztorinak semmi köze ahhoz, hogy a nők kevésbé érvényesülnek meg a többi egyenjogúság dumához...
  Arról van szó, hogy a csaj kiégett. Magára erőltetett egy mű életmódot, ami tényleg a sikerről és a megfelelésről szól. Egész életében az a legkockázatosabb pillanat, ha reggel nem veszi be a vitaminját. Ideje lenne lazulni és olyan dolgokat megélni, ami nem egy élére vasalt élet velejárója.

  Elmenni egy lepukkant kocsmába és hajnalig iszogatni, röhögni haverokkal, erdőben szeretkezni, koleszterines kaját enni, egész nap ágyban fekve tévét nézni, közben nutellát zabálni, kopott farmert felvenni kinyúlt nyakú pólóval, reggel a piacon zsíros lángossal jól lakni, stb...

 • 2011.03.23 06:43:33Nick Leeson

  ja és mellesleg nem ártana egy gyerek sem...
  Na az majd kizökkenti őket ebből a szintetikus életből. Amikor majd bálba indulás előtt a tommy hilfiger ingert lecsórézza a gyerek, akkor lehet majd hüledezni, meg eszéhez térni, hogy a szakmai siker, meg munkamánia, meg az élére vasalt élet, egy bizonyos szint felett semmit sem ér.

 • 2011.03.23 06:57:14zsebi66

  Nem fenntartható világban csinálunk egyre nagyobb hülyeségeket. Már úgy emberiség szinten.
  Többen írták ha egyenjogúság kellet, így jártatok.
  A másik hogy igényekkel és apucinak támasztott hamis képpel lehet szépen a 40-es 50 es férfiakat infarktusba hajszolni.
  Jó hogy nincs gyereke. Az csak tovább taszítaná a leejtőn. Ki kellene találnia hogy mit is akar az élettől.
  Nem 70 évesen kellene megbánni hogy a nagy önmegvalósításban hogy a gyereke szarja le, a férje meg valami más hölgyet nyomogat szabadidőben.
  Tudomásul kellene venni hogy a nő arra van kitalálva hogy gyereket szüljön, neveljen, anya legyen és igazgassa az otthont mert az is főállásu munka. A férfi meg halásszon, vadásszon, gyűjtögessen. "Csak" kb 200 éve vett rossz irányt a fejlődés, azelőtt sok tízezer évig rendben volt.

 • 2011.03.23 07:01:08forlan

  "A nők természetesen képesek mindarra, amire a férfiak.."
  Természetesen nem képesek és a férfiak sem képesek mindarra,amire a nők.Mosódnak össze a nemek rendesen.
  Ha egyedülálló lenne,akkor egy szokásos hülye önsajnálkozó singli picsa történeteként aposztrofálhatnád.Szar egy cikk.

 • 2011.03.23 07:04:47Nick Leeson

  zsebi66
  Erről van szó, ha beleszarunk a több ezer éves evolúciós alaptörvényekbe, akkor ne csodálkozzunk ha csak ideig óráig működik az egész.

 • 2011.03.23 07:12:56napelemesdinamo

  Nos kedves 30-as fiatalok, van egy rossz hírem.
  Ezeken mindenkinek végig kell mennie és meg kell küzdenie a saját boldogságáért ami vagy sikerül vagy nem. Vannak győztesek akik a társadalmi evolúciót továbbviszik és vannak vesztesek akik nem. Az hogy felismerd és megvalósítsd a boldogságodat egyedül az intelligenciádon múlik. A bölcsesség 50 éves korod után érkezik amikor is kezded érteni az életet.Addig meg maradnak a blogok meg a tépelődések és a kegyetlen valóság.

 • 2011.03.23 07:36:25zsebi66

  A bölcsesség 40 körül érkezik. - kicsit ellentmondva napelemes dinamónak. Csak az élet értelme a család, a gyerek, a szeretet és nem a munkahelyi siker. A család az aki a születéstől a sírig elkísér és NEM A MULTI. A család az aki jó esetben cseréli a betegalátétet, a pelenkát az újszülötten és a magatehetetlenen. NEM A MULTI.
  40 évesen megjön a bölcsesség, gyorsan kéne egy gyerek, csak a természet még rádob egy lapáttal hogy a nő ideálisan azért 20-30 között tudna normálisan szülni úgy hogy a gyerek érettségijére még ne tolókocsiban kelljen menni. A természetet nem lehet megerőszakolni.

 • 2011.03.23 07:52:15Exploiter

  Nincs itt semmi gond.
  A világ szarul működik, harcolni kell, nyomni előre és beledögleni. Nem azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat, azokat az időszakokat, amikor úgy érzed, érdemes élni, el kell lopni.

  Ahhoz, hogy megtehesd azt, amit akarsz, azt kell tenned, amit nem akarsz, általában úgy, hogy a végén hiába tehetnéd, nem marad időd élni.

  Eddig nem mondta senki, hogy egy átbaszás az egész?

  A rinya nem segít, küzdeni kell, elszürkülni és foggal-körömmel védeni, amit már elértél... vagy feladni az egészet, ahogy jól esik.

 • 2011.03.23 07:53:26zsebi66

  És még egy mára a bazi nagy bölcsességből. Akik Multinak dolgoznak (tettem én is sokáig)- tisztelet a kivételnek - elfelejtik megélni a "MÁT". Mert csak Target, FY, YTD, és hasonló fogalmak léteznek. Mindig valaminek az elérése lesz a cél és nem az annak a napnak a nyugodt, megelégedett, örömteli beteljesítése. Ez a valaminek a hajszolása oltódik a gyerekbe is.
  Itt a tavasz. Tessék kimenni falura, nagyihoz akinek van, mert szerencsés, nézni hogy kibújik a hóvirág az erdőszélen, előtünnek a vadak és hogy a nagyi - aki soha nem Multizott- milyen szeretettel teszi eléd a húslevest meg az almáspitét. Aztán gondolkozz el rajta hogy ezt a szeretetet meg tudod e tenni 30-40 év múlva. És hogy honnan lehet ezt tanulni. A MULTI-tól ???

 • 2011.03.23 08:11:08Fino

  napelemesdinamo

  Mesélj! Kíváncsi vagyok nagyon, én is ezt keresem.

 • 2011.03.23 08:26:42bvb09

  Szült volna pár gyereket, egész máshogy látná a világot.

 • 2011.03.23 08:31:29Hivatásos beszólóművész

  Na ilyenkor derül ki, hogy a nők mennyire nem akarnak/tudnak férfiként szerepelni, ahogy a férfiak sem akarnak/tudnak nőként szerepelni.

  Egy ilyen élethez valahol valami kegyetlenség, valamit érzéketlenség kell. Egy nő akit az érzelmei irányítanak, az soha nem fogja tudni félrerakni a lelkét.
  Hiába maszkol, meg elrejti az igazi arcát, akkor is az érzelmei irányítják.

  A leggusztustalanabb típus az ilyen amit ide leírnak!
  Elbassza az életét, meg a párja életét is, aztán meg válás és megrokkant életek.
  A csóka azt hiszi minden rendben, és akkor egyszer csak kiderül hogy asszonyka rohadtul nem boldog, eddig hazudott és tolta a csajos játszmákat.

 • 2011.03.23 08:37:40XXXXXXX

  fantasztikus cikk amit az összes, hasonló helyzetben lévő hazai nőre igaz.
  mind a háromszázra

 • 2011.03.23 08:53:03bbelizar

  nyelv-ész megmondta a tutit.

  Amúgy az a véleményem, hogy nincs egyszerű élet, és nem is volt soha. Se békében se háborúban. Az említett hölgynek talán az a baja, hogy nincs igazi baja. Ezért kitalál magának. Az ember így működik, ezért halad az emberiség, bár talán nem a legjobb irányba.

 • 2011.03.23 09:15:55közlekedési bűnöző

  Hát attól függetlenül, hogy én sem azt csinálom amihez kedvem lenne, és nem is érzem túl jól magam, viszont egész jól megfizetnek a melóért, a következő jutott eszembe:

  Amerikai tinidráma a TV-ben, fiatalok nagyon sírnak és depressziósok, mert nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnék (suli, csajok, pasik, autó stb.) Aztán snitt, fekete-fehérben mutatják, hogy egy öreg bácsi ül a TV előtt és nézi a tini szappanoperát. Felirat: Somewhere in Hungary

  Anyjuk a konyhából kiabál, hogy aszondja:
  - Na mi megy a TV-ben aptyuk?
  - Hát... amerikai fiatalok azt hiszik, hogy problémáik vannak...

 • 2011.03.23 09:38:59almáteszem

  Filegauf Benedek:Csillogás(2008)

 • 2011.03.23 11:11:12vernon

  Mi a tököm az a "coach"? Ez a pszichológus menő elnevezése újabban?!

 • 2011.03.23 12:00:15zanzibar

  Nők tömege éli az életét így. Nemcsak nálunk, a világon mindenütt. Miért? Mert a nők általában jókislányok voltak. Két szép copffal elmentek az iskolába, egyenesen ültek, jelentkeztek, gyűjtötték a csillagokat, pirospontokat, ötösöket, a tanítónéni dícséretét, apu, anyu büszkeségét.
  Megszokták, hogy jónak kell lenni, alkalmazkodni kell a környezethez, ezért visszaigazolásként szeretet jár.
  Jöttek a fiúk sorban, ki ügyesebb volt, ki ügyetlenebb az ágyban, de elvárták az orgazmust a nő részéről, legyen valós, vagy szinlelt. A teljesítmény ugye, meg a megfelelési vágy a másik oldalon. ... (Gondolom sokan emlékeznek még a Harry és Sally c. film éttermi nagyjelenetére.)
  Na ezek az elvárásoknak mindenben megfelelő nők begyűjtenek 35 éves korukra egy szép lakást, egy társadalmilag elfogadott férjet, 2 szép gyereket, és egy rakat neurózist.Itt jön vagy a szerető, vagy az alkoholizmus (női módra: sutyiban meghúzni a spájzban tárolt sütikonyakot / rumot).
  Pedig elég lenne szembenézni azzal, hogy nem vagyunk tökéletesek, és ne legyen a szeretet és a megbecsülés feltétele a mindenkori teljesítmény. Ehhez persze az kell, hogy a párunkkal szemben is legyünk ennyire "elnézőek".

 • 2011.03.23 12:15:09zanzibar

  Aki a fenti tünetegyüttesért az emancipációt teszi felelőssé az nyilvánvalóan nem olvasta a Madame Bovary-t! Az a nő, akit ez a cikk leír az Emma Bovary 120 évvel később!!
  Szóval kedves fiúk / urak több szeretet, elnézést a nők iránt, akikért mellesleg megvesztek.
  Jobban tévelygünk az élet sűrűjében, mert érzelmibb lények vagyunk.
  Még valami: a HTB annyonyka az ipari forradalom terméke. Élt kb. 1800-tól 1950-ig, RIP.
  Olvassatok már utána, hogy éltek az emberek a középkorban, meg előtte.
  Mit gondoltok, ki igazgatta a kalmár boltját, amíg 3 évig volt úton Kínába, meg vissza, a lovag birtokát amíg háborúzott, az országot, amíg a király úton volt / meghalt és kiskorú volt a trónörökös? Hát anyu persze. Szóval a nők mindíg is dolgoztak. A parasztasszony meg tudta művelni a földet, a vargáné vitte tovább az ipart, ha megözvegyült (és hozzáment a csinos inaslegényhez), királylányt arra neveltek, hogy régensként egyedül is boldoguljon egy idegen udvar zűrzavarában, hogy megvédje a fia jogait a trónra.
  Ez az anyu mars haza mentalitás az iprai forradalom terméke, mikor is átmenetileg (kb 150 évig) elég volt apu munkaereje családfenntartáshoz. Ma már nem elég, úgyhogy jó lesz, ha hozzászoktok, visszatért a középkor, anyu ismét pozícióba kerül. Amit kaptunk hozzá az a szavazati és teljeskörű öröklési jog, meg hogy magunk választhatunk férjet. Ennyivel van több jogunk, mint egy polgárasszonynak 300 éve.

 • 2011.03.23 19:00:52Sadist

  Spiritmonger 2011.03.22 22:20:19

  Érdekes amit írsz, úgy tűnik nem csak én látom így.
  Engem inkább az érdekel, hogy ez miért van?
  Van egy sejtésem, ami persze nem tény, pusztán feltételezés, hogy a nők nem képesek hosszútávon godolkodni, előre tervezni. Inkább csak álmodoznak, de mindig csak a pillanatnyilag legjobbnak tűnő megoldást választják. Ilyen apró hülyeségeknél is, mint pl. hogy a fogkrémes tubusnak nem a végét, hanem a közepét nyomják, mert az ott akkor egyszerűbb, de az utolsó pár millilitert viszont kínszenvedés kinyomni.
  De ugyanez megfigyelhető az autóvezetésnél is, csak azzal foglalkoznak, hogy a legközelebbi célt elérjék, pl. kereszteződésnél látják a stop táblát, látják a gyalogost, mégsem lassítanak és villantanak, hogy a gyalogos át tudjon menni előttük, hanem mennek egész a tábláig rá a zebrára, a gyalogos meg várjon, vagy kerülje ki őket. Őket ott akkor csak az érdekli, hogy eljussonak a kereszteződésig, hogy az után mi fog történni velük vagy másokkal, abba nem nagyon gondolnak bele.
  A középiskolában, egyetemen előbb választják a menő hülyegyereket, mint a kevesebb pénzzel és kisebb arccal rendelkező srácot, aki pár év múlva sikeresebb lesz, mint a menő faszagyerek, mert nem apucitól kapja a zsebpénzét, hanem saját egzisztenciát alakít ki.
  Engem komolyan nagyon érdekel, hogy miért viselkednek gyakran úgy, mint valami butuska algoritmus, ami csak a lokális optimumot keresi.

 • 2011.03.23 19:09:16Sadist

  Sadist 2011.03.23 19:00:52

  Mielőtt még valaki nekem támadna, hogy ez micsoda hímsovinizmus, meg hogy a nők ostobák, természetesen nem így gondolom.
  A nők sem butábbak, ők is ugyanúgy képesek képesek gondolkodni, komoly szellemi teljesítményt felmutatni, komplex dolgokat átlátni, mégis teljesen más a gondolkodásmódjuk.

 • 2011.03.23 21:46:02samot

  Talàn a szerver?

 • 2011.03.23 22:10:43Nancsi

  zanzibar: Nincs az a pasi Magyarországon, aki ma azt mondaná az asszonynak, hogy üljél otthon és neveld a gyereket. Itt a nőnek is dolgozni a gyereknevelés mellett. Fordítva - munka mellett gyereket nevelni - nem működik a dolog. Ha pedig a munka másodlagos, akkor nincs karrierépítés, meg munkában önmegvalósítás, meg rengeteg pénz keresés. Ha 8 órát is éppen csak, de inkább csak 6-ot tud vállalni a nő, akkor nem fog karriert építeni, pont. Van aki ezzel megbékél, meg van aki kapálózik ellene - szerintem az a bölcsebb, aki belátja, hogy nőként ez a feladata. Aki meg nem látja be az csak egy hülye emancip.nci, akiért nem kár hogy nem szaporodik.

 • 2011.03.23 22:23:32Nancsi

  Sadist: ez a lokális optimum jó duma:-)

  A fő probléma ott van, hogy a nők könnyebben esnek kétségbe mint a férfiak. Amikor az emberborja önállósodni kezd, akkor a létfenntartáshoz szükséges javak eleinte nem garantáltak. Én emlékszem az életemben olyan időszakra, amikor nem tudtam hol fogok aludni jövő héten, vagy éppen hogy mit fogok kajálni holnaputántól. Pasi ilyenkor nem esik kétségbe, hanem megoldja - a maga módján. Az átlag nő baromira kétségbe esne ilyen esetben, így - akár egy sz.r kapcsolat segítségével - elkerüli a rizikós helyzeteket, jó előre. Ezért van az, hogy míg a pasik aránylag egyszerűen lelépnek, ha úgy érzik hogy nem működik egy kapcsolat, a nők simán férjez is mennek olyanhoz, akihez semmiféle érzelem nem köti őket (jó apa lesz, szeretőt meg majd tartok effektus).

 • 2011.03.24 01:27:23booboomacko

  emberek, en befordulok toletek... elkezdtem olvasni a kommenteket es nott egy komboc a gyomromba. annyira negativ es rossz. 1-2 kiveletevel mind. es ti tenyleg ugy gondoljatok, h. barkinek eletvezetesi tanacsot tudtok adni? TI???? aaaaaaaaaaaa

 • 2011.03.24 13:35:54Almandin

  @Nancsi: Ez túlzott leegyszerűsítés. Férfiban, nőben egyaránt van ilyen és olyan típus. Attól, hogy te nem estél kétségbe férfi létedre, amikor bajba kerültél, még nem minden férfitársad viselkedik ugyanígy. Láttam már kétségbeesett pasikat. Legfeljebb a nők jobban kimutatják a kétségbeesésüket, mert a kultúránk tőlük ezt jobban tolerálja. Az a feltételezés pedig, hogy a nők az ilyen helyzetben gyorsan kitartatják magukat, egyrészt nem helytálló, másrészt a nőkre nézve sértő. Vannak ilyen nők is, de sokan nem ilyenek. Egyébként sok férfinál is a "maga módján" megoldás azt jelenti, hogy pl. felad egy társkereső hirdetést azzal a célzattal, hogy becserkésszen egy lakással rendelkező, jómódú nőt. Sokan nem is hinnék, hányan selyemfiúskodnak manapság így.

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta