INTIM

Webkamerás kalandok: ha kikészít a távkapcsolat

2011. január 21., péntek 18:40

Modoros közhely, de igaz: a távollét, a nagyokat táplálja, a kis tüzeket viszont kioltja. A megoldás: főzőtanfolyam webkamerával, napi szintű csevegés a neten, és bizalom. Persze a romlásban lévő kapcsolatot ez sem biztos hogy megmenti. Férfiagy, 2. rész.

1. rész: 3 dolog, ami karácsony előtt kikészíti a férfit

Legyünk őszinték: az ideiglenes, vagy rövidebb/belátható ideig tartó távollét, alapból szívás lehet mindkét fél számára.

Na, ezek is meddig bírják?

Az ismerősök, közös barátok, szomszédok szánakozó tekintete, a „na, ezek is meddig bírják így” tekintetek, a ki nem mondott, „jaj mi lesz így veletek” hangulat a levegőben, csak kósza felvezetés, amíg a fizikai értelemben vett magány rá nem kúszik a hátrahagyott férfi életére.
Hiába minden előzetes megbeszélés, lelki rákészülés, - normálisan üzemelő párkapcsolat esetén is- a legszilárdabb férfilelket is megfacsarja a nő huzamosabb távolléte. Hogy ezt beismeri az érintett vagy sem, teljesen mindegy, a jövő kimenetele erősen függ a kapcsolat milyenségétől és a hátrahagyott férfi lelkétől.

Itthonmaradottként szembesülni a közös otthonban a másik által hátrahagyott cuccaival, a fizikai magánnyal, és persze az ezzel járó gyakorlati dolgokkal – háztartás, főzés mosás, stb-, ami mostantól szintén a férfiember feladatkörébe tartozik, elég hervasztó. Persze nem olyan nagy dráma ez, ha nem is olyan profi szinten, mint a nők, de el lehet boldogulni mindennel, de azért mégis.

A magányt, az első egyedül töltött napok szokatlanságát többféle módon dolgozza fel az ember; a nő által kevésbé kultivált dvd-i megnézése, hozzá egy (két, három, x.) palack bor a szárazabból, és alsógatya-póló kombóban közlekedés egész hétvégén, a wc deszkának a legritkább esetben visszahajtása, stb. A dolgok kezdeti varázsának elvesztésével (saját tapasztalat alapján durván két hét) viszont jönnek a még szürkébb hétköznapok.

A távkapcsolathoz túl intenzívek voltunk

A távkapcsolatok sorsa erősen kétesélyes. Korábban három pár beszélt a Díványon arról, hogyan próbálták életben tartani a kapcsolatukat, amikor távol voltak egymástól. Az internetes diskurzus egyre kevésbé volt elég, mindketten érezzük, hogy ez a három hónap olyan volt, mint egy őrült hullámvasút, ami meg kell, hogy érkezzen valahová. A távkapcsolathoz, attól félek, mindketten túl intenzív személyiségek vagyunk, és fontos, hogy lebegjen valami cél előttünk.”

További hullámvasutazás itt.

A távollét mindent megold

Persze. Abban az esetben, ha itthon sem voltak nagyobb problémák.
Ha mégis voltak, akkor az új helyzet csak rátesz még egy jókora szívlapáttal. Megindul a nehezen visszafordítható folyamat; a megszokott élet fokozatos szétesése, sűrűsödő bulik a haverokkal, később az exek előkaparása a neten, ezzel párhuzamosan a féltékenykedés, vagy éppen ellenkezőleg, a másik fél feltűnő hanyagolása.

Persze, a másik oldal is rájöhet, hogy jobb külön.

Megtörtént eset, hogy x. párját távkapcsolatban megtartva, a főiskola elvégzése után kiment pár hónapra nyelvet tanulni külföldre, majd kintragadt, mert rájött, hogy a hátrahagyott fél nélkül mégiscsak jobb, és már nem akarja folytatni ott, ahol itthon abbahagyták.

Megoldások

A távolság fizikai hiányát a lelki oldalról lehet ellenpontozni. A napi szintű Skype, a csetelés jó eszköz lehet a lélekápolásra, mindkét fél részéről, de vannak praktikus oldalai is.

Persze nem kell csak a csöpögős részekre koncentrálni. Roppant vicces tud lenni egy webkamerán keresztül közösen összedobott brokkolikrém leves, (persze lehet a Csengetett mylord? sorozat Wilson kapitányát követve átjárogatni rokonokhoz, barátokhoz a főzés helyett, de az egy idő után roppant unalmas tud lenni) a napi történések átdumálása, hiszen a megszokott hétköznapokban sem nyáladzik mindig az ember, itt inkább a kölcsönös egymásra figyelésben rejlik a lényeg.

Ha a férfi érzi, hogy nincs érzelmileg magára hagyva, ha törődnek a lelkével, - nem összekeverendő a barátnők kémkedésével- akkor a munkájára is felszabadultabban tud koncentrálni, és lelkiismeret furdalás nélkül lazulhat a barátaival, vagy nézhet hajnalig Star Wars összest, pár palack bor kíséretében.

Egy biztos: a lelki bizonytalanságban tartott férfi a legveszélyesebb dolog a kapcsolat szempontjából. az egyébként normál hétköznapi üzemmódban használt női praktikák és taktikák ebben az esetben a legtöbbször fordítva sülnek el. Ha a hátrahagyott férfi érzi a mindennapi lelki törődést, úgy a fizikai távollét is elviselhetőbb, könnyen átvészelhetőbb a történet.

Szerző: TTibor

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta