A szexista nő szereti, ha egy férfi agresszív

Egy új tanulmány szerint a szexista férfiak agresszív udvarlási stratégiáira azok a kötöttségek nélküli szexet kereső nők ugranak, akik maguk is szexisták.

Az egyéjszakás kalandokat kereső és hímsoviniszta férfiak gyakrabban alkalmaznak agresszív hódítási stratégiákat: versengenek a többi férfival, akiket ugyanaz a nő érdekel, kötekednek a nővel és elszigetelik a nőt a saját barátaitól. Erre a magatartásra azok a nők vevők, akik maguk is kötöttségek nélküli szexet keresnek és negatívan állnak hozzá nőtársaikhoz - számolt be egy kutatás eredményéről a Springer Select.

Jeffrey Hall és Melanie Canterberry, a University of Kansas kutatóinak az volt a célja, hogy megértsék a férfiak agresszív udvarlási stratégiáit, amik olyan gyors csábítási technikákon alapulnak, mint amiket Neil Strauss írt le The Game (A játék) című bestsellerében, vagy amiket a The Pickup Artist című népszerű tv-műsorban lehetett látni. Azoknak a nőknek a tulajdonságait is vizsgálták, akik ezekre a módszerekre ráharapnak.

A több mint 1200, vegyesen női és férfi résztvevőtől a nőkhöz való szexista attitűdjükről kérdezték őket, illetve hogy belemennének-e rövid, alkalmi szexuális kapcsolatokba. Megkérdezték azt is, hogy a férfiak milyen mértékben rámenősek, ha fel akarnak szedni egy nőt, és hogy a nők ezt mennyire találják ezt a viselkedést kívánatosnak.

A szexista férfi helyreteszi a nőt

Kiderült, hogy azok a férfiak, akik nyitottabbak a rövid szex-alapú kalandokra, gyakrabban nyersek és tolakodóak, és ez azoknak a nőknek jön be, akik maguk is hasonló kapcsolatot keresnek. Továbbá azok a férfiak, akiknek a másik nemhez való hozzáállása negatív és szexista felhangú, a férfiak felsőbbrendűségét bizonyítva gyakrabban döntenek a rámenős technikák mellett, ami azt a célt szolgálja, hogy a nőket "helyre tegyék", mintegy megtörjék és engedékennyé tegyék a hódítás során.

Erre pedig azok a nők reagáltak pozitívan, akik saját magukra és nőtársaikra is alacsonyabb rendűként gondolnak. A férfi domináns magatartása ugyanis megerősíti őket saját szexista ideológiájukban. "A szexista nők nemcsak, hogy a szexista férfiakat részesítik előnyben, de azokat a hódítási sémákat is, amiben a férfi az agresszor és a nő védekezik" - foglalta össze Hall és Cantarberry.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek