INFÓ

Ki nem mondott férfi panaszok titka

2014. április 10., csütörtök 17:34 |

Nőként hajlamosak vagyunk a legrosszabbra gondolni, mikor párunk szexuális vágya csökken. Vajon megcsal? Már nem kíván? Pedig a háttérben olyan egyszerű dolog is állhat, mint a prosztata-megbetegedés, ami lehet jóindulatú megnagyobbodás, prosztata gyulladás, vagy akár prosztatarák is, melyet a férfi hiúságból nem mond, és nem jár utána. Ha a férfiaknál szexuális gondok lépnek fel, sokszor sajnos azt hiszik, már nem oroszlánok.

Rohanó világunkban szexuális életünk nem mindig olyan aktív, amennyire azt szeretnénk. Ugye mindenkinek ismerős a mondat: „Drágám, most fáradt vagyok”. De mi történik akkor, ha a férfi mondja ezt? Mi nők, ilyenkor azt gondoljuk, hogy bennünk van a hiba, és sokszor eszünkbe sem jut, hogy párunk esetleg prosztata problémákkal küzd. A férfitól pedig hiába várunk magyarázatot, ugyanis nagy részük nem szeret az egészségügyi problémáiról beszélni.

De miért olyan veszélyes a prosztata megbetegedés? Kicsi, de annál fontosabb férfiszerv a prosztata. A prosztata állapota meghatározó szerepet tölt be a férfiak szexuális életében. Vizeletürítési problémák mellett a prosztata megbetegedése közvetlenül kihathat a libidóra, az ejakulációra, valamint az ondó összetételére és a spermiumok mozgására. Az ondó az ondóhólyagban, a herékben, a mellékherékben és a prosztatában termelődik. A prosztata kóros elváltozásának egyik következménye, hogy jelentősen kisebb mennyiség termelődhet az ondóváladékból, ez pedig ronthatja a gyermeknemzési esélyeket is. A prosztata problémái csökkenthetik a szexuális vágyat, sőt, merevedési zavart is okozhatnak.

Így már érthető, hogyan vezethetnek a kellemetlen fizikai panaszok a romló nemi élethez, majd akár a meghiúsult párkapcsolathoz. Nőként is fontos, hogy tisztában legyünk a prosztata elváltozás tüneteivel, és a prosztata szűrővizsgálat fontosságával. Segítsük át párunkat a nehézségeken. Bizonyítsuk be, hogy számunkra mindig oroszlán marad.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta