Ki nem mondott férfi panaszok titka

Nőként hajlamosak vagyunk a legrosszabbra gondolni, mikor párunk szexuális vágya csökken. Vajon megcsal? Már nem kíván? Pedig a háttérben olyan egyszerű dolog is állhat, mint a prosztata-megbetegedés, ami lehet jóindulatú megnagyobbodás, prosztata gyulladás, vagy akár prosztatarák is, melyet a férfi hiúságból nem mond, és nem jár utána. Ha a férfiaknál szexuális gondok lépnek fel, sokszor sajnos azt hiszik, már nem oroszlánok.

Rohanó világunkban szexuális életünk nem mindig olyan aktív, amennyire azt szeretnénk. Ugye mindenkinek ismerős a mondat: „Drágám, most fáradt vagyok”. De mi történik akkor, ha a férfi mondja ezt? Mi nők, ilyenkor azt gondoljuk, hogy bennünk van a hiba, és sokszor eszünkbe sem jut, hogy párunk esetleg prosztata problémákkal küzd. A férfitól pedig hiába várunk magyarázatot, ugyanis nagy részük nem szeret az egészségügyi problémáiról beszélni.

De miért olyan veszélyes a prosztata megbetegedés? Kicsi, de annál fontosabb férfiszerv a prosztata. A prosztata állapota meghatározó szerepet tölt be a férfiak szexuális életében. Vizeletürítési problémák mellett a prosztata megbetegedése közvetlenül kihathat a libidóra, az ejakulációra, valamint az ondó összetételére és a spermiumok mozgására. Az ondó az ondóhólyagban, a herékben, a mellékherékben és a prosztatában termelődik. A prosztata kóros elváltozásának egyik következménye, hogy jelentősen kisebb mennyiség termelődhet az ondóváladékból, ez pedig ronthatja a gyermeknemzési esélyeket is. A prosztata problémái csökkenthetik a szexuális vágyat, sőt, merevedési zavart is okozhatnak.

Így már érthető, hogyan vezethetnek a kellemetlen fizikai panaszok a romló nemi élethez, majd akár a meghiúsult párkapcsolathoz. Nőként is fontos, hogy tisztában legyünk a prosztata elváltozás tüneteivel, és a prosztata szűrővizsgálat fontosságával. Segítsük át párunkat a nehézségeken. Bizonyítsuk be, hogy számunkra mindig oroszlán marad.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek