Egészséges napozás egész évben? A válasz KiwiSun

Számos kutatás bizonyította már, hogy a napsütés, napozás, és a hosszabb nappalok rendkívül pozitív hatással vannak az emberi testre nemcsak fizikálisan, de mentálisan is. Ugyanakkor egész nyáron attól hangos a sajtó, hogy óvakodjunk a napozástól, mert a káros sugarak többet ártanak, mint használnak. Nos, akkor mi a megoldás?

Egészséges napozás egész évben?  A válasz Kiwisun!

Véget ért a nyár. A nappalok rövidülnek. A reggelek és az esték hűvösek. Nemsokára az órát is átállítjuk, így a legtöbb ember, mire befejezi a munkáját, már csak a korom sötétben botorkálhat szabadidejében. Számos kutatás bizonyította már, hogy a napsütés, napozás, és a hosszabb nappalok rendkívül pozitív hatással vannak az emberi testre nemcsak fizikálisan, de mentálisan is. Ugyanakkor májustól októberig az összes médium attól hangos, hogy óvakodjunk a napozástól, a napon, ha lehet, egyáltalán ne tartózkodjunk, mert a káros sugarak többet ártanak, mint használnak. Nos, akkor mi a megoldás? Kérdezi a laikus napimádó?

Ónadi Dalma napimádó Speedfitness edző, akinek az egészséges életmód az ars poeticája, a szoláriumozás jótékony hatásait osztja meg az olvasóval, és a tudatos, egészséges életmód rejtelmeibe vezet be bennünket.

A teljes képgalériához  kattintson IDE!
A teljes képgalériához kattintson IDE!

„Számomra rendkívül fontos az egészséges életmód; edzőként nem győzöm hangsúlyozni, hogy az emberi test olyan, mint egy templom, ahol az egészség oltárán bizony rendszeresen áldoznunk kell ahhoz, hogy harmóniában élhessünk testünkkel. A rendszeres edzés, és egészséges táplálkozás mellett figyelmet kell fordítanunk a megfelelő vitaminok bevitelére és a lelki harmóniára is, ezért járok rendszeresen szoláriumba, mert anélkül, hogy félnem kellene a napfény káros hatásaitól, bátran átadhatom magam a napozás élvezetének.”

Nem kétséges, hogy a napfénynek, szoláriumnak nagyon sok jótékony hatása van. A D3 vitamin gyakorlatilag egyedül a napsugarak (ultraibolya B sugarak) által képződik. A D3 vitamin elősegíti, hogy a test az életfontosságú kalciumot kivonja az élelemből. (Pl. a nap sugaraitól védett csecsemőknél 1 éves korig mesterségesen pótolják a létfontosságú D vitamin bevitelét, mivel számukra is nagyon fontos a kalcium megfelelő felszívódása a csontozat megerősödése érdekében.)

A kalcium biztosítja a csontok stabilitását, nagyon fontos egyéb testfunkciók szempontjából is, mint pl. sejtosztódás, izomműködés, az idegek közötti információ-átvitel, és az anyagcsere. Az ultraibolya B sugárzás javítja a vér minőségét és csökkenti néhány mérgező anyag mennyiségét a vérben.

A nap ultraibolya A és B sugarai segítenek a szervezetet saját fényvédelmének kialakításában (egészen 100 faktorig). Ezért nem ég le a barna bőr! A bőr védi önmagát a napozás közbeni túlzott ultraibolya sugárzás és sejtkárosodás ellen pl. pigmentek képződése által és enyhe érzéketlenség kifejlesztése által (a bőr felső rétegének erősítése).

A szolárium szebb és tisztább bőrt biztosít, a sejt anyagcsere felgyorsítása a szövetek fokozott oxigén-ellátásához vezet és megakadályozza a bőr-rendellenességek kialakulását. A szolárium segít a bőr-rendellenességek esetében is! Aknés és egyéb kóros bőrelváltozások sikeresen kezelhetők ultraibolya sugarakkal. Javítja a test immunrendszerét, az ultraibolya sugárzás aktiválja a fehérvérsejteket, melyek a testet megtámadó baktériumok ellen harcolnak. Az ultraibolya sugárzásnak kiegyensúlyozó hatása van az idegrendszerre, pozitívan befolyásolja a vegetatív idegrendszert és a pszichikumot, általános jó közérzetet biztosít.

A szolárium kímélőbb hatással van a bőrre, mint a természetes napfény, mivel az ultraibolya B sugarak arra a szintre vannak csökkentve, amely minimálisan szükséges a biológiai hatások  elérésére, az ultraibolya A sugarak pedig arra a szintre, amely minimálisan szükséges a  napbarnított szín eléréséhez. A szolárium a természetes napfényhez hasonló jól kiegyensúlyozott spektrummal rendelkezik, és ezért biztosítja a napsugárzás minden lehetséges kedvező hatását az emberi test számára.*

A KiwiSun Szolárium hálózat országszerte várja a napimádókat a Sugárbiológiai Intézet által bevizsgált gépeivel, amelyek Magyarországon elsőként és egyedülállóan (hivatalosan is tanúsítva) kínálják az egészséges barnulást EU konform 0,3 W/m2 csöveikkel.

A KiwiSun egy olyan SPA koncepciós szolárium hálózat, amelyben a szemet-lelket és minden érzékszervet kényeztető gondoskodással várják a barnulni vágyókat. Egy hely, ahol a falakból árad a nyugalom. Kifinomult formavilág és hangterápiás szoláriumok várják a vendégeket. A KiwiSun az a hely, ahova időről időre visszatér az ember, mert hiányát érezzük a feltöltődésnek, gondoskodásnak. Ahol gyorsan, egészségesen és biztonságosan barnulhatunk leégés nélkül.

„ Mi tudjuk, ha megnyugszik a lélek, ellazul a test és kisimul a bőr, sokkal szebben és eredményesebben barnulhatunk. Szoláriumozás közben koncentráljunk a szép barnulásra és eredményesebben barnulhatunk. Ezt segítik a KiwiSunban nagy választékban kapható testápoló szolárium kozmetikumok is. A hatás nem marad el.”

Így számomra nem kétséges, fejezi be Dalma, hogy, ha napozás, akkor csak és kizárólag a KiwiSun Szolárium, hiszen itt a leéégés minimális kockázata nélkül élvezhetem a napfényt és SPA élményt, úgy, hogy közben a káros sugaraktól sem kell tartanom!

Köszönöm KiwiSun!

www.kiwisun.hu, www.facebook.com/kiwisuneletmodmagazin

*Források: Dr. Nicolai Worm, „A gyógyító D – Hogyan véd meg a napfényvitamin a szívinfarktus, a rák és más civilizációs betegségektől” című könyvéből, 2009. és www.fittelet.hu

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek