INFÓ

Zöld programok az idei Gyerek szigeten

2012. június 5., kedd 11:58 |

A Telekom „hello holnap! liget” névre keresztelt több mint 400nm-es területen környezettudatos játékokkal, vetélkedővel, illetve ebben a témában nyújtott élményekkel várja a kicsiket az idei Gyerek Szigeten. Játékos programok, feladatok és kiállítás az újrahasznosítás és az újraalkotás szellemében.

2012. június 2- ától ismét a gyerekek veszik birtokba az Óbudai Hajógyári Szigetet, ahol négy hétvégén át várják a látogatókat Magyarország legnagyobb ingyenes családi rendezvénysorozatán, a Gyerek Szigeten.  A Telekom az idén, a szokásos magneta színek helyett kizöldül, és a fenntartható fejlődés, illetve földünk védelme iránti elkötelezettségének jegyében, hello holnap! liget néven 400 nm-es területen nyújt izgalmas, játékos programokat, szórakoztató élményeket  a gyerekeknek.  A hello holnap! liget programjainak célja, hogy a vállalat ily módon is felhívja a felnövő generáció figyelmét környezetünk értékeire, védelmére, és arra, hogy az élhető környezetért mindenki tehet, kortól függetlenül.

A hello holnap! liget különböző programhelyszíneit egy-egy valódi mesefával jelölik a szervezők. A Pillepalack fa, a Textilfa, az Üvegfa alatt, és a Papírbarlangban az újrahasznosítás jegyében készíthetnek a gyerekek játékokat, használati- és dísztárgyakat.  A kézműves programok hétvégéről- hétvégére tartogatnak meglepetéseket: június 9. és 10-én, a Gumi workshopon az újraalkotás művészetét mutatják be a program vezetői, különleges ékszereket, állatfigurákat, mozaikokat készítenek a gyerek bevonásával. A gyerekek által készített rajzokból, festményekből pedig Üzenj a holnapnak! címmel rendeznek kiállítást, amely folyamatosan bővül és látogatható a Gyerek Szigeten.

Az Ökobábjáték helyszínén minden hétvégén a LIM-LOM mese című interaktív bábelőadást nézhetik meg a gyerekek, ahol mesés környezetbe helyezve ismerhetik meg a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát és jelentőségét. Az idén sem maradhat el a népszerű Ki mit tud?, amelyre az Öko Színpadon délutánonként  jelentkezhetnek a vállalkozó kedvű gyerekek, és megmutathatják ének-vers vagy tánctudásukat.

Azok a gyerekek, akik a hello holnap! liget valamennyi programján részt vesznek, saját virágpalántával térhetnek haza. A vállalkozó kedvűek pedig kreatív virágládákat alkothatnak, amelyet beültethetnek színes virágokkal. A gyerekek által készített virágládákat a Telekom egy idősek otthonának adományozza majd.

A Telekom kínálatából a Gyerek Szigeten sem hiányozhat a világháló, hiszen ott parkol a Telekom Internetkamion, amely 14 munkaállomással várja az internetezni vágyókat. A kamionban élő IPTV bemutató lesz.

A hello holnap! ligetben nem feledkeznek meg azokról a gyerekekről sem, akik nem tehetik meg, hogy ott legyenek a programokon, ezúttal a beteg kisgyerekeknek szeretnének segíteni. "Jótékony játékok!" címmel ismét meghirdetik a használt játékgyűjtő akciót, A gyerekek elhozhatják már nem használt, de még jó állapotú játékaikat. Az összegyűlt játékokat a Kórházpedagógusok Egyesülete számára gyűjtik, akik az ország nyolc nagyvárosában foglalkoznak beteg gyerekekkel.  A felajánlások közvetlenül a gyerekekhez jutnak majd el.

A részletes programokról a www.gyereksziget.hu vagy a hello holnap! Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta