INFÓ

Hüvelygomba: kettős probléma

2011. július 13., szerda 11:10 |

A köznyelvben hüvelygombaként emlegetett betegség orvosi elnevezése, a vulvovaginalis candidiasis, pontosabb definíciót ad a betegség jellegére. Köznapibb nevétől eltérően ugyanis a hüvelygomba nemcsak belső, vaginalis, azaz hüvelyi fertőzést jelent, hanem szinte mindig együtt jár a külső területek, azaz a vulva fertőzöttségével is.

A betegséget az okozza, hogy a normál hüvelyflóra összetétele megváltozik és az ott élő gombák - általában Candida fajok – elszaporodnak a hüvelyben és kijutnak a vulvára is, így megfertőzik a külső területeket is, amit a vulva égő, viszkető érzése jelez.

A betegség tehát kettős probléma, ezért az alapos kezelésnek a belső, hüvelyi készítmény használata mellett a külső nemi szervek fertőzöttségének megszüntetésére is ki kell terjednie.

A Canesten Kombi az egyetlen olyan vény nélkül kapható gyógyszer, mely
hüvelytabletta és krém kombinációjával nyújt teljes körű kezelést gombás
hüvelyfertőzés esetén1:

  • - a hüvelytablettával a fertőzés okát szünteti meg.
  • - a krém a külső nemi szervek gombás fertőzöttségét gyógyítja. Használata ráadásul gyorsan csillapítja a kínzó viszketést. A krém alkalmazása a partnernél is ajánlott, a visszafertőződés megelőzése érdekében.

Nőgyógyászt kell felkeresni terhesség és szoptatás alatt, valamint akkor, ha a fertőzés először vagy 1 év alatt több mint négyszer fordult elő, illetve ha bizonytalan a tüneteket illetően.
www.canesten.hu

1. Magyarországon regisztrált készítmények között.
Vény nélkül kapható gyógyszer! Hatóanyag: klotrimazol.
További információ: Bayer Hungária Kft., 1123 Budapest Alkotás u. 50.                      L.CC.Canesten.2011-08-22.0160

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta