GASZTRO

Bangó Margit szakácskönyvet írt

2009. október 11., vasárnap 19:42

Egy szakácskönyv a jó értelemben vett házikosztról, a terített családi asztalról és a nagy vasárnapi ebédekről, pont úgy, ahogy annak lennie kell: meghitten, kicsit nosztalgikusan, ínycsiklandóan.

cikk-tipus-ajanlo

Sajnos nem vehetek meg minden szakácskönyvet amit szeretnék, de azért kéthetente rászánok fél órát a könyvesbolt gasztronómiai részlegénektanulmányozására. Pár hete kezembe akadt az egyik újdonsült magyar celebnek a szakácskönyve, divatjamúlt fotókkal, rossz tipográfiával, közepes receptekkel, rossz minőségű papírra nyomtatva. El is gondolkodtam rajta, hogy elég-e, ha valaki sokat mutatkozik a családjával a tévében, óriásplakátok hirdetik a könyvét? De bízom benne, hogy nem elég.

bang_margit_knyveMost vasárnap aztán hatalmas meglepetés ért: egy újabb celeb szakácskönyv. Szinte félve nyitottam ki... és tátva maradt a szám attól, amit láttam!

Igen, hallottam róla, hogy Bangó Margit jól főzött valamelyik kereskedelmi csatornán, sőt édesanyám szerint fantasztikus hangja van, de bevallom nem néztem a főzős vetélkedőt, és nem tudom felidézni a művésznő hangját, akárhogy erőltetem is, de ezt betudom a generációs különbségnek.

A könyv borítója nem túl meggyőző, a címe se igazán figyelemfelkeltő (Határtalan lakoma), de amit belül láttam elképesztő volt!

Magyar, roma, és erdélyi receptek. Olyan ízek, amit szinte mindenki ismer, ha a Kárpát-medencében látta meg a napvilágot, talán pont ezért otthonos hangulata van egy piros zománcos lábosnak, vagy egy gusztusosan, meghitten terített asztalnak. Minden kép elvarázsol, utazni hív, vissza a gyerekkoromba, nagyanyám ölelő karjaiba, kuglóftól illatozó uzsonnákra.

A könyv nem Bangó Margitról szól. Nem őt akarja népszerűsíteni, hanem a házi kosztot, a terített családi asztalt, a közös vasárnapi ebédeket, a nagy beszélgetéseket! Persze a szerző is fel-felbukkan pár fotó erejéig, de pont akkor, amikor szinte várom, hogy lássam miként varrja össze a bőrt a töltött tyúkon.

Ajánlom minden kezdő, fiatal háziasszonynak.

 

cikk-tipus-linkek

Furcsán kezdődött a viszonyunk, olyan volt, mint először szexfilmet nézni, de aztán én is kurvának kezdtem hívni a kovászt, új könyvében ráadásul zseniális receptekkel és gyönyörű fotókkal áll elő – francia ételeket főzni amúgy is maga az otthonos melegség. | Francia káromkodás a konyhában

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta